Νίκες για ΑΕΚ Απόλλωνα και Κολοσσό

Α1 ΜΠΑΣ

Η  ΑΕΚ, η οποία πέρασε και το εμπόδιο του Προμηθέα

Αήττητη στην Α1 συνεχίζει η ΑΕΚ, η οποία πέρασε και το εμπόδιο του Προμηθέα (ΑΕΚ – Προμηθέας 76-60) στο ΟΑΚΑ και περιμένει τον αγώνα του Ολυμπιακού για να μάθει αν θα έχει συγκάτοικο στην κορυφή μετά από 7 αγώνες.

Περίπατο έκανε ο Απόλλωνας, ο οποίος συνέτριψε τον Κόροιβο (Απόλλων – Κόροιβος 92-66), ενώ μια εύκολη νίκη στην έδρα του πανηγύρισε ο Κολοσσός, ο οποίος επικράτησε της Δόξας Λευκάδας (Κολοσσός-Δόξα Λευκάδας 77-60).


Τη Δευτέρα οι «αιώνιοι»

Μετά το ευρωπαϊκό ντέρμπι «αιωνίων» και τον… γολγοθά που πέρασαν μέσα στην εβδομάδα για την Euroleague, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός είναι υποχρεωμένοι να επιστρέψουν και μάλιστα άμεσα στην ελληνική πραγματικότητα, με την ελπίδα η κούραση από τις διαδοχικές αναμετρήσεις να μην αποβεί καταστροφική.

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ρίχνουν την «αυλαία» της 7ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών την προσεχή Δευτέρα (21/11) με εκτός έδρας δοκιμασίες και τους «ερυθρόλευκους» να έχουν θεωρητικά πιο εύκολο έργο.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας καλούνται να περάσουν νικηφόρα από το Λαύριο, αν θέλουν να παραμείνουν στην κορυφή της κατάταξης με την ΑΕΚ, η οποία το Σάββατο υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τον Προμηθέα Πατρών.

Στον αντίποδα, ο Παναθηναϊκός έχει ακόμη μία δύσκολη αποστολή, αφού θα πρέπει να φύγει με το «διπλό» από την καυτή έδρα του Άρη στη Θεσσαλονίκη (21/11), αν θέλει να παραμείνει σε απόσταση αναπνοής από τους «ερυθρόλευκους».

Το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής της Α1 ανδρών έχει ως εξής:

Σάββατο, 19 Νοεμβρίου
Απόλλων Π.-Κόροιβος 92-66
Κολοσσός-Δόξα Λευκάδας 77-60
ΑΕΚ-Προμηθέας Π. 76-60
Τρίκαλα-ΠΑΟΚ 19:15

Κυριακή, 20 Νοεμβρίου
Γήπεδο Ώρα Αγώνας Διαιτητές

ΚΓ Χαλκίδας 17.00 Κύμη-Ρέθυμνο Σώμος-Διαμαντής-Ανδρικόπουλος (Σταμάτης)

Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου
Γήπεδο Ώρα Αγώνας Διαιτητές

ΚΓ Λαυρίου 17.00 Λαύριο-Ολυμπιακός Μαγκλογιάννης-Τσαρούχα-Μπίκας (Καρούσης)
Αλεξάνδρειο 19.00 Άρης-Παναθηναϊκός Αναστόπουλος Π.-Καρακατσούνης-Δεσλής (Σιμητόπουλος)