Τσίπρας: «Εσείς φέρατε την παράγκα στο ελληνικό ποδόσφαιρο»

tsipras

 

H ομιλία του πρωθυπουργού  στη Βουλή,  συμπεριέλαβε την παράγκα

Απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση, ο πρωθυπουργός έκανε, μάλιστα, ιδιαίτερη αναφορά στην ύπαρξη παράγκας στο ελληνικό ποδόσφαιρα, για την οποία, όπως ανέφερε, υπήρχε μέχρι σήμερα προστασία.

 

«Είστε απέναντι στον μεγάλο αγώνα να σπάσουμε επιτέλους το αμαρτωλό τρίγωνο της διαπλοκής. Τρίγωνο που εσείς δημιουργήσατε και σήμερα ταυτίζεστε απόλυτα με αυτό. Εδώ και ένα μήνα παίζεται από το σύστημα η τρίτη πράξη που βαρεθήκαμε να βλέπουμε. Η πράξη της λεγόμενης αριστερής παρένθεσης. Παίξατε τα ρέστα σας στην περίοδο της πιστωτικής ασφυξίας (πρώτη διακυβέρνηση) και νομίζατε ότι θα ξεμπερδέψετε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Απογοητευτήκατε. Ηρθε το δημοψήφισμα και οι εκλογές και ο λαός μας έδωσε εντολή για 4 χρόνια διακυβέρνηση. Παίξατε το ίδιο στοίχημα ότι δεν θα κλείσει η πρώτη αξιολόγηση. Αποτύχατε. Τώρα επιχειρείτε για άλλη μια φορά το ίδιο. Το κάνετε φυσικά στηρίζοντας και στηριζόμενοι από αυτούς που για πρώτη φορά καλούνται να βάλουν το χέρι στην τσέπη. Να είναι ίσοι απέναντι στους νόμους» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε:

«Δεν κρατάτε ούτε τα προσχήματα. Βγήκατε στα κεραμίδια για να υπερασπιστείτε το πιο σκοτεινό δίχτυ εξουσίας που οικοδόμησαν οι καναλάρχες μαζί με τις τράπεζες και τα δικά σας κόμματα» συνέχισε ο ίδιος και πρόσθεσε « Τολμάτε εσείς να κουνάτε το δάχτυλο στην Αριστερά μιλώντας για το ηθικό πλεονέκτημα. Τολμάνε να κουνάνε το δάχτυλο τα κόμματα που μοίρασαν ασυλία για να παίρνουν θαλασσοδάνεια οι ίδιοι αλλά και οι ημέτεροι. Τα κόμματα της Ζίμενς του Χριστοφοράκου, του Τσοχατζόπουλου, των υποβρυχίων, του ΚΕΕΛΠΝΟ, της παράγκας στο ελληνικό ποδόσφαιρο και όλων των άλλων. Τολμάτε εσείς να κουνάτε δάχτυλο. Από το πρώτο δευτερόλεπτο κάνατε ότι μπορούσατε για να ακυρώσετε τον διαγωνισμό. Σαμποτάρατε την συγκρότηση ΕΣΡ. Απειλείτε υπουργούς και δημόσιους υπαλλήλους. Επιχειρείτε χειραγώγηση δικαιοσύνης».

Πρόκειται προφανώς για μια πρωτόγνωρη τοποθέτηση, καθώς ο ίδιος ο Έλληνας πρωθυπουργός σε δημόσια ομιλία του όχι μόνο κάνει αναφορά στην παράγκα του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά τη συμπεριλαμβάνει σε σκάνδαλα όπως αυτό της Siemems, που συγκλόνισαν την ελληνική κοινή γνώμη.