Νέο τρομοκρατικό χτύπημα στη Γαλλία

 Φορτηγό έπεσε σε συγκεντρωμένο πλήθος στη Νίκαια, κατά την εθνική εορτή

Λίγους μήνες μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι όπου σκοτώθηκαν 132 άνθρωποι, η Γαλλία ζει ακόμη μια μαύρη νύχτα μετά το μακελειό στη Νίκαια, όπου φορτηγό παρέσυρε πεζούς τη νύχτα της Εθνικής Εορτής της χώρας με 84 νεκρούς μέχρι στιγμής.

Η επίθεση έγινε στη λεωφόρο Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ, στην παραλία της πόλης, όπου είχαν συγκεντρωθεί πολίτες και τουρίστες για να δουν τη ρίψη πυροτεχνημάτων για την εθνική εορτή της Γαλλίας.

Ο Μοχάμεντ Λαχουαέζ Μπουχλέλ ταυτοποιήθηκε ως το άτομο το οποίο διέπραξε την επίθεση στη Νίκαια, σύμφωνα με τον γαλλικό ιστότοπο Nice-Matin.

 

Το όχημα, ένα λευκό φορτηγάκι, έπεσε με μεγάλη ταχύτητα πάνω σε δεκάδες συγκεντρωμένους ανθρώπους, προκαλώντας πανικό. Καθώς το αυτοκίνητο χτυπούσε τους ανθρώπους συντρίμμια εκτοξεύονταν προς όλες τις κατευθύνσεις. Ο οδηγός του φορτηγού άνοιξε πυρ, πριν τον πυροβολήσουν οι αστυνομικοί.

 

Nous vous informons que la Promenade des Anglais sera fermée à la circulation ce vendredi 15 juillet.

 

Ο δήμαρχος της Νίκαιας Κριστιάν Εστροζί έγραψε στο Twitter ότι το φορτηγάκι που έπεσε πάνω σε ένα πλήθος ανθρώπων «φαίνεται ότι προκάλεσε δεκάδες θανάτους», ενώ κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Ο 31χρονος οδηγός του φορτηγού που είχε γεννηθεί στην Τυνησία, ήταν γνωστός στη γαλλική αστυνομία για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου, χωρίς ωστόσο, να έχει εντοπιστεί ή να είναι γνωστός στις μυστικές υπηρεσίες, σύμφωνα με αστυνομική πηγή.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος βρισκόταν στην Αβινιόν, επέστρεψε στο Παρίσι, για να μεταβεί στο υπουργείο Εσωτερικών και να συντονίσει την ομάδα η οποία συστάθηκε για την αντιμετώπιση της κρίσης.