Γυμνές στο κόκκινο χαλί: Η τάση που έγινε λατρεία

Η τάση έχει γίνει τόσο πολύ της μόδας που την έχουν υιοθετήσει ακόμα και σταρ

 

Αυτή η τάση των γυμνών εμφανίσεων ξεκίνησε από μοντέλα και wannabes σταρ που ήθελαν να τραβήξουν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας, και δεν είχαν άλλον τρόπο από το να βγάλουν το κορμί τους στη φόρα.

Πλέον όμως, αυτή η υποτιμητική τάση έχει γίνει τόσο πολύ της μόδας που την έχουν υιοθετήσει ακόμα και σταρ του βεληνεκούς της Τζένιφερ Ανιστον και της Γκουίνεθ Πάλτροου.

Η γύμνια έχει γίνει το νέο φυσιολογικό, ακόμη και για εκείνες τις σταρ που είναι ήδη πετυχημένες και καθιερωμένες, που δεν έχουν ανάγκη να αποκαλύψουν το κορμί τους για να προσελκύσουν τα φλας των φωτογράφων.

Στήθη, οπίσθια, μηροί όλα στη βιτρίνα.

Ποτέ στο παρελθόν δεν είχαμε δει τόσες πολλές αποκαλυπτικές εμφανίσεις.

Αυτή η τάση δίνει το μήνυμα ότι τα τέλεια σώματα δεν είναι τίποτα περισσότερο ή λιγότερο από διαβατήρια της σάρκας: καθορίζουν το στάτους της κάθε celebrity.

Κάτι που φυσικά δεν ισχύει για τους άνδρες. Εκείνοι μπορούν να είναι ευτραφείς, τριχωτοί ή πλαδαροί, να κρύβουν τις κοιλίτσες τους κάτω από σμόκιν τους και να προσφέρουν στις κάμερες απλά ένα γοητευτικό χαμόγελο.

Απ’ την άλλη οι γυναίκες είναι αναγκασμένες να ισορροπούν σε γόβες στιλέτο για να καταφέρουν να «σκαρφαλώσουν» στα βουνά της καταξίωσης.

Αλλά αυτή η αίσθηση ότι το γυμνό είναι μια φυσιολογική διαδρομή προς τη διασημότητα είναι στην πραγματικότητα άσχημη. Είναι δίκαιο μόνο για τα μοντέλα που έχουν φωτογενή σώματα, αφού στην τελική, αυτό πουλάνε κυρίως.

Αν η Μπέλα Χαντίντ πιστεύει ότι την ωφελεί να κυκλοφορεί φορώντας μισή κουρτίνα πάνω της, καλώς. Kαι αν η Λάρα Στόουν αποφασίσει ότι το κάτω μέρος του στήθους της είναι ό,τι καλύτερο που έχει να επιδείξει και ότι πρέπει να το δείξει τους κυνηγούς ταλέντων, τότε καλή τύχη.

Oταν όμως αυτή η τάση γίνεται λατρεία την οποία ακολουθούν μετά μανίας μεγάλες σταρ, τότε δεν έχουμε παρά να αναρωτιόμαστε τι έχει μείνει να δούμε ακόμα.