Παγκόσμια γιορτή του Ταεκβοντό!

20180829_135557

«Βούλιαξαν» τα Τρίκαλα στο 5ο διεθνές καμπ του ΣΟΑΤ

Με αργά και σταθερά βήματα ο ΣΟΑΤ έχει αναδειχτεί σε έναν από τους κορυφαίους συλλόγους της χώρας, οι αθλητές του σαρώνουν τους εγχώριους τίτλους και αρχίζουν και διακρίνονται και στις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις αλλά πάνω απ’ όλα οι συνεχείς συμμετοχές σε καμπ στο εξωτερικό και αγώνες έχουν σφυρηλατήσει στενές σχέσεις με την παγκόσμια κοινότητα του αθλήματος.

Έτσι στην φετινή πρόσκληση του Νίκου Παϊταρίδη και των συνεργατών του βρέθηκαν πάνω από 550 αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό στα Τρίκαλα για το 5ο διεθνές καμπ όπου και διδάσκουν κορυφαίες προσωπικότητες του αθλήματος απ’ όλον τον κόσμο.

Παπαστεργίου: «Καλωσορίζουμε φίλους»

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου στην σημερινή συνέντευξη τύπου τόνισε: «Καλωσορίζουμε φίλους που τους γνωρίσαμε τα προηγούμενα χρόνια και υποδεχόμαστε και νέους. Η προσπάθεια που καταβάλλουν τα παιδιά του ΣΟΑΤ έγινε θεσμός. Αν έρθει κανείς στο κλειστό θα αντιληφθεί το μέγεθος. Ο ΣΟΑΤ υπερέβαλλε εαυτό προς όφελος της πόλης. Χρόνο με τον χρόνο γιγαντώνεται το καμπ».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αντιδήμαρχος επι των αθλητικών Άκης Αναστασίου που συνεχάρη τον ΣΟΑΤ «για μία εκδήλωση που φέρνει πολύ κόσμο στα Τρίκαλα κάθε χρόνο καθώς γίνεται μία εξαιρετική δουλειά» ενώ σημείωσε πως ο Δήμος είναι αρωγός σε ότι του ζητηθεί.

Η πρώην αντιδήμαρχος και Δημοτική Σύμβουλος  Έφη Λεβέντη συνεχάρη τους ανθρώπους του ΣΟΑΤ για την άρτια διοργάνωση και το πάθος τους.

Παϊταρίδης: «Κορυφαίο καμπ»

Η «ψυχή» του ΣΟΑΤ Νίκος Παϊταρίδης αφού ευχαρίστησε την Δημοτική Αρχή για την στήριξη αναφέρθηκε στους αριθμούς: «57 σύλλογοι, 550 αθλητές και μεγάλα ονόματα που ήρθαν στα Τρίκαλα για να διδάξουν. Αυτή τη στιγμή είναι ένα κορυφαίο καμπ στην Ευρώπη» είπε χαρακτηριστικά.

Μουσταφά Ακούχ: «Χαίρομαι που είμαι εδώ»

Ο Μαροκινός Μουσταφά Ακούχ είναι ομοσπονδιακός προπονητής στο Βέλγιο και από τους μεγάλους δασκάλους του αθλήματος παγκοσμίως: «Χαίρομαι πολύ που είμαι στα Τρίκαλα και απολαμβάνουμε την παραμονή μας εδώ. Υπηρετώ τον χώρο 40 χρόνια και μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι το καμπ των Τρικάλων είναι ένα από τα καλύτερα παγκοσμίως και κάθε χρόνο γίνεται καλύτερο».

Γιαουάντ Αχάμπ: «Ανταλλάσουμε σκέψεις και απόψεις»

Ο Βέλγος Γιαουάντ Αχάμπ έχει κατακτήσει χρυσό μετάλλιο σε πανευρωπαϊκό αλλά και σε παγκόσμιο πρωτάθλημα και αυτή τη στιγμή είναι νούμερο 1 στην παγκόσμια κατάταξη στην κατηγορία του: «Είμαι πολύ ευτυχισμένος που βρίσκομαι στα Τρίκαλα. Είναι μία μοναδική ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις και σκέψεις με ανθρώπους του αθλήματος. Θέλουμε να κάνουμε αυτό το καμπ το κορυφαίο στον κόσμο».

Άλντο Κοντάτσο: «Περήφανος που είμαι εδώ»

Παλιός γνώριμος του Νίκου Παϊταρίδη ο Ιταλός Άλντο Κοντάτσο ήταν πρωταθλητής Ευρώπης στα νιάτα του και διατηρεί φημισμένη σχολή Ταεκβοντό στο Λέτσε όπου πηγαίνουν συχνά αθλητές του ΣΟΑΤ για κοινή προετοιμασία: «Είμαι περήφανος που είμαι εδώ και που ο μάστερ Νίκος Παϊταρίδης με εμπιστεύτηκε. Το καμπ χρόνο με τον χρόνο πιάνει κορυφή και ο Νίκος φέτος ξεπέρασε τον εαυτό του ενώ το επίπεδο των δασκάλων είναι εξαιρετικό. Εξαιρετική επίσης είναι και η δική μας παρουσία και συμμετοχή στο καμπ».

Γκαμπριέλ Μερσέντες: «Ακόμη μεγαλύτερο το καμπ»

Ο Γκαμπριέλ Μερσέντες από την Δομινικανή Δημοκρατία ήταν αργυρός ολυμπιονίκης στο Πεκίνο (εχασε το χρυσό από απόφαση των κριτών)  και μεγάλο φαβορί στο Λονδίνο όπου τραυματίστηκε άσχημα όμως στην αρχή των αγώνων και αποσύρθηκε. Έχει να επιδείξει μετάλλια σε παγκόσμια και παναμερικανικά πρωταθλήματα και είναι μία μεγάλη προσωπικότητα του αθλήματος: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος που είμαι εδώ και που επιστρέφω στην Ελλάδα μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004. Νιώθω περήφανος που με κάλεσε ο Νίκος Παϊταρίδης και είμαι βέβαιος ότι το καμπ τα επόμενα χρόνια θα γιγαντωθεί ακόμη περισσότερο».

Αλέντε Σαλβαντόρ: «Κορυφαίο άθλημα στην Ελλάδα το Ταεκβοντό»

Ο Μεξικάνος Αλέντε Σαλβαντόρ είναι από τους κορυφαίος δασκάλους του αθλήματος στην Λατινική Αμερική: «Ευχαριστώ τον Νίκο που με κάλεσε. Έχω επισκεφτεί με τον Γκαμπριέλ Μερσέντες πολλές χώρες και μπορώ να πω ότι στην Ελλάδα το Ταεκβοντό είναι κορυφαίο άθλημα. Ειδικεύομαι κυρίως στην προπόνηση μικρών παιδιών και θέλω να πω ότι θα πρέπει να βλέπουν την προπόνηση σαν παιχνίδι και σαν διασκέδαση. Μόνο έτσι θα μείνουν στο άθλημα. Η παρουσία μου στα Τρίκαλα ήταν και για μένα διδακτική καθώς έμαθα και εγώ πολλά πράγματα από τους κορυφαίους δασκάλους που βρίσκονται εδώ».