Η Μάντσεστερ Σίτι άλωσε το “Emirates”

39002478_1830644680337212_3587973601283801088_nΕκοψε το βήχα των υπόλοιπων μνηστήρων της  Πρέμιερ Λιγκ.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και έκλεισε στα καρέ της την Άρσεναλ, ο Ραχίμ Στέρλινγκ, που ήταν ο πιο δραστήριος ποδοσφαιριστής των «Πολιτών», είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 8′ όταν πέρασε τους Μπεγερίν, Μουστάφι και Γκεντουζί βρέθηκε απέναντι στον Τσεχ, όμως ο Τσέχος πορτιέρο έδιωξε σε κόρνερ.

Οι «Κανονιέρηδες» την πρώτη φορά που πάτησαν με αξιώσεις την περιοχή της Σίτι στο 12′, ζήτησαν πέναλτι σε σπρώξιμο του Μεντί στον Ράμσεϊ όμως ο Όλιβερ δεν υπέδειξε κάτι και στη συνέχεια η σέντρα του Μικιταριάν, δεν ανησύχησε τον Έντερσον.

Η Μάντσεστερ Σίτι άνοιξε το σκορ στο 15′ μετά από συνεργασία των Μεντί και Στέρλινγκ ο Άγγλος μεσοεπιθετικός, με… βολίδα έδωσε προβάδισμα στους πρωταθλητές μέσα στο «Emirates». Η Άρσεναλ λίγο έλειψε να απαντήσει στο 21ο λεπτό, με τον Ισπανό μπακ της Έκτορ Μπεγερίν να κάνει ωραία τρίπλα  και να μπαίνει στην περιοχή όμως ο Βραζιλιάνος πορτιέρο των «Πολιτών», σταμάτησε εύκολα το σουτ του.

Στο 28΄ η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα έφτασε μια… ανάσα από το 2-0 όταν ο Μπερνάρντο Σίλβα εκτέλεσε φάουλ με τον Τσεχ να μην διώχνει σωστά, όμως ο Λαπόρτ πλάσαρε πάνω του και έχασε μεγάλη ευκαιρία να… καθαρίσει από νωρίς την υπόθεση νίκη.

Στο 33ο λεπτό η Άρσεναλ θα μπορούσε να κάνει το 1-1 όμως ο Μικιταριάν, καθυστέρησε πολύ και έχασε την μπάλα από τον εξαιρετικό Στόουνς με το 1-0 υπέρ της Μάντσεστερ Σίτι να παραμένει μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Η Μάντσεστερ Σίτι στο δεύτερο μέρος άφησε την κατοχή στην Άρσεναλ η οποία όσο και αν πίεζε δυσκολευόταν πάρα πολύ να δημιουργήσει κλασική ευκαιρία με τον Μεσούτ Οζίλ να κάνει πολύ κακό παιχνίδι, στο 64′ η πρωταθλήτρια απείλησε με τον Αγκουέρο να φεύγει στην κόντρα μετά από τραγικό λάθος υπολογισμό του νεαρού, Γκεντουζί όμως το πλασέ του έμπειρου επιθετικού ήταν κακό με τον Τσεχ να σώζει την εστία του.

Ένα λεπτό μετά ο Μπερντάρντο Σίλβα… καθάρισε την υπόθεση νίκη για την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα στέλνοντας για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα της Άρσεναλ, με δυνατό σουτ από το σημείο του πέναλτι μετά από γύρισμα του Μπέντζαμιν Μεντί. Οι «Κανονιέρηδες» ζήτησαν και άλλο πέναλτι στο 67′, σε κράτημα του Μεντί στον Μουστάφι όμως και αυτή τη φορά ο Όλιβερ έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Η τελευταία καλή στιγμή στην αναμέτρηση ανήκε στην Άρσεναλ με τον Λιχστάινερ από τα αριστερά να κάνει την παράλληλη μπαλιά στον Οζίλ, ο οποίος έκανε τραγικό κοντρόλ και έδωσε την ευκαιρία στον Έντερσον να μπλοκάρει. Κάπως έτσι η Μάντσεστερ Σίτι με ένα «εύκολο» διπλό στο ”Emirates” έστειλε σαφές… μήνυμα στους υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου πως δεν θα τα παρατήσει εύκολα.