“Πρωτάθλημα θα ξεκινήσει μόνο με λύση στο οικονομικό”

οι εκπρόσωποι που συναντήθηκαν με τον υπουργό Αθλητισμού

Στο γραφείο του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη βρέθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας (2/7) οι άνθρωποι της Football League με τη διάθεση να ενημερωθούν για όλα τα σχέδια αλλαγών στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο και να θέσουν και τα δικά τους αιτήματα. Οπως αναφέρει το  FL News η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα, διήρκησε από τις 13:15 έως τις 14:00 και αναγνωρίστηκε η προσπάθεια οικονομικής και όχι μόνο εξυγίανσης του πρωταθλήματος, στην οποία έχει συμβάλει και η πλευρά της πολιτείας, όπως και ο υπουργός Γιώργος Βασιλειάδης, αλλά ξεκαθαρίστηκε πως πρέπει να υπάρχει συνέχεια σε αυτή.

Οι διαφορές στα έσοδα ανάμεσα στις δύο κατηγορίες είναι πάρα πολύ μεγάλες και οι πρόεδροι των ομάδων έχουν κάνει μεγάλη προσπάθεια αυτό το διάστημα. Ξεκαθάρισαν πως από την πλευρά τους υπάρχει η διάθεση να συνεχιστεί αυτή η αρμονική συνεργασία, να συμβάλλουν ώστε να αλλάξουν πράγματα προς το καλύτερο, αλλά χρειάζεται και η βοήθεια. Τα θέματα που καίνε την Football League είναι το τηλεοπτικό συμβόλαιο και η ανεύρεση χορηγών επειδή αν δεν υπάρχουν πόροι και αυτή τη χρονιά δεν γίνεται να ξεκινήσει το πρωτάθλημα με τα δεδομένα που βίωσαν όλοι τα δύο τελευταία χρόνια.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να ανανεώσουν το ραντεβού τους για την επόμενη εβδομάδα, όταν και θα έχουν ξεκαθαρίσει τα δεδομένα με την αναδιάρθρωση, ή την απόρριψή της. Στο ραντεβού με τον υπουργό Αθλητισμού εκτός από το προεδρείο (Λεωνίδας Λεουτσάκος – Παναγιώτης Γιαννόπουλος – Άρης Λυχανράς) ήταν ακόμη οι Κώστας Μπακαλάρος – Κώστας Κατσουράνης (Παναχαϊκή), Γιάννης Μπύρος (Δόξα Δράμας), Γιώργος Τουτζάρης (Εργοτέλης), Φώτης Τσουγγάρης, Βασίλης Ζήρνας (Αιγινιακός), Δημήτρης Νικόλαρος (Σπάρτη), Δημήτρης Μπαταγιάννης (Τρίκαλα), Νίκος Βαφειάδης (Ηρακλής), Γιώργος Σπυριδόπουλος, Κασσιανή Μιχοπούλου (ΝΠΣ Βόλος), Αντώνης Βουγίδης (Νομικός Σύμβουλος Football League) και ο Γενικός Διευθυντής της Κέρκυρας.

«Το πρόβλημα είναι η πρώτη κατηγορία και όχι εμείς». Με αυτή τη δήλωση ο πρόεδρος της Football League, Λεωνίδας Λεουτσάκος επανέλαβε ότι αν δεν βρεθεί μία λύση στο οικονομικό, τότε το πρωτάθλημα δεν ξεκινάει. Μετά τη συνάντηση με τον υφυπουργό, Γιώργο Βασιλειάδη είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό Fair Play 96,1:

«Εμείς πήγαμε να μάθουμε τι γίνεται και σε ποιο σημείο βρισκόμαστε. Και ακόμα δεν ξέρουμε τίποτα. Τα πάντα είναι υπό συζήτηση αφού συνεχίζονται η διαπραγματεύσεις με τη Super League. To σχέδιό του είναι δώδεκα ομάδες σε κάθε κατηγορία. Εμάς το σχέδιό μας είναι να πέφτουν δύο και να ανεβαίνουν δύο. Εμείς του είπαμε εάν δεν προχωρήσει η αναδιάρθρωση και δεν έχουμε βοήθεια στα τηλεοπτικά έσοδα, το πρωτάθλημα δεν μπορεί να ξεκινήσει. Δεν υπάρχει τίποτα επίσημο. Θα γίνει συνάντηση και την επομένη εβδομάδα. Εάν δεν βρούμε μια λύση όλοι μαζί θα έχουμε πρόβλημα. Αυτή η κατηγορία είναι η πιο πονεμένη. Δεν μπορούμε να υποστούμε άλλη οικονομική μείωση».

Για την πιθανή βοήθεια από την ΕΡΤ:

«Μας είπε ότι θα κοιτάξει να μας βοηθήσει με την ΕΡΤ. Και θα δούμε πού αλλού μπορούμε να απευθυνθούμε για να βρούμε χορηγίες. Μαζί μας ήταν αρκετές ομάδες. Μέσα σε αυτές και ο Ηρακλής. Αυτές οι ομάδες ταυτίζονται με την άποψή μας. Εμείς τονίσαμε ότι το πρόβλημα είναι η πρώτη κατηγορία και όχι εμείς. Εμπορικά εμείς πήγαμε καλά πέρυσι. Εάν δεν βρεθεί μια λύση το πρωτάθλημα δεν ξεκινάει».