Ο Λάζαρος με γκολάρα έφερε τελικό ΑΕΚ- ΠΑΟΚ

1893109Η ΑΕΚ θα συμμετάσχει στον 24ο τελικό της ιστορίας της

 

Η ΑΕΚ θα συμμετάσχει στον 24ο τελικό της ιστορίας της στο Κύπελλο Ελλάδας, καθώς στις 12 Μαΐου 2018 θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ, διεκδικώντας το 16ο τρόπαιο στη διοργάνωση. Η Ένωση με απίθανο τέρμα του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου στην τελευταία φάση του αγώνα κατάφερε να κερδίσει με 1-0 τη Λάρισα και να προκριθεί στον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει και πάλι τον ΠΑΟΚ.

Στο 75’ το ωραίο σουτ του Χριστοδουλόπουλου πέρασε άουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Σωτήρης Αντωνίου φρέσκαρε την επίθεση των «βυσσινί» περνώντας στο ματς τον Θωμά Ναζλίδη αντί του Σάντι Κρίσμαν. Στο 79’ η δεύτερη αλλαγή για την Βασίλισσα με τον Ρέντζα να μπαίνει αντί του Αγκάνοβιτς.

Η ΑΕΚ συνέχισει να απειλεί και να ψάχνει το γκολ και στο 81’ ο Αραούχο από κοντά έκανε το σουτ με τον Ρέντζα να διώχνει σωτήρια σε κόρνερ, ενώ η Ένωση απείλησε και ένα λεπτό αργότερα όμως οι της ΑΕΛ απομάκρυναν με τεράστια αυτοθυσία.

Και εκεί που όλα έδειχναν πρόκριση «βυσσινί» στο τελευταίο λεπτό ο Χριστοδουλόπουλος με ένα είναι η αλήθεια πανέμορφο γκολ έκανε το 1-0 στέλνοντας όλο το ΟΑΚΑ κυριολεκτικά στα ουράνια και την ομάδα του στο τελικό.

Διαιτησία: Παπαπέτρου (Καμπούρης, Γρεβένης), επιπρόσθετοι: Κατσικογιάννης, Τσαμούρης.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Γκάλο (73’ Γιακουμάκης), Σιμόες, Κονέ (64’ Μασούντ), Χουλτ, Μπακασέτας (52’ Χριστοδουλόπουλος), Λιβάγια, Αραούχο.

ΑΕΛ (Σωτήρης Αντωνίου): Μπόζοβιτς, Μασούρας, Γκόλιας, Ζίζιτς, Μόρας, Μιλοσάβλιεβιτς, Γιοβάνοβιτς, Ντέλετιτς (83’ Περόνε), Αγκάνοβιτς (80’ Ρέντζας) , Κρίσμαν (76’ Ναζλίδης), Χούμπτσεφ.