Βαρύ κατηγορητήριο για ΠΑΟΚ,Μέχρι υποβιβασμό

Ο ΠΑΟΚ απειλείται με αφαίρεση βαθμών και υποβιβασμό

Με αφαίρεση βαθμών από τη φετινή σεζόν αλλά και για την επόμενη, μέχρι και τον υποβιβασμό στην Football League κινδυνεύει ο ΠΑΟΚ μετά την κλήση του σε απολογία από την Super League.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος της πρώτης τη τάξει εθνικής κατηγορίας, κάλεσε σε απολογία την «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ, αλλά και τους Ιβάν Σαββίδη και Λούμπος Μίχελ για τα όσα έγιναν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και το κατηγορητήριο είναι ιδιαίτερα βαρύ.

Βάσει των κλήσεων, η Ένωση δεν θεωρείται υπαίτια για την διακοπή του ντέρμπι της 25ης αγωνιστικής, αλλά κλήθηκε σε απολογία, λόγω της ένστασης που κατέθεσε ο «Δικέφαλος του Βορρά» κατά του κύρους του αγώνα.

Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ έχει κληθεί για την συμπεριφορά των οπαδών του και του Λούμπος Μίχελ, όπως και για υπαίτια διακοπή της αναμέτρησης, ενώ ενώπιον του Πειθαρχικού οργάνου θα βρεθεί και ο Ιβάν Σαββίδης.

 

Σε περίπτωση που οι Μακεδόνες θεωρηθούν υπαίτιοι για την διακοπή του ντέρμπι, τότε κινδυνεύουν με πρόστιμο, αφαίρεση τριών βαθμών, αλλά και δύο από το επόμενο πρωτάθλημα, ενώ το παιχνίδι θα κατακυρωθεί στην ΑΕΚ με 0-3.

Μεταξύ των άρθρων που κλήθηκαν οι Ιβάν Σαββίδης και Λούμπος Μίχελ είναι και το 19 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, το οποίο αφορά στις απειλές προς αξιωματούχους ή ενταταλμένο του αγώνα. Αν κριθούν ένοχοι για τις πράξεις που τους αποδίδονται, τότε, οι ποινές που προβλέπονται είναι η διεξαγωγή αγώνων κεκλεισμένων των θυρών, αφαίρεση βαθμών, αλλά και υποβιβασμός, ανάλογα με την βαρύτητα του παραπτώματος που θα κρίνει ο Αθλητικός Δικαστής.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει προχωρήσει σε ένσταση κατά του κύρους του αγώνα, θεωρώντας αντικανονική την διακοπή με υπαιτιότητα της ΑΕΚ. Η εκδίκαση των υποθέσεων έχει οριστεί για το πρωί της Παρασκευής (16/3) στις 10:30.