Η συμμετοχή του ΓΣΤ στο Πανελλήνιο Α/Δ

Με καλές παορυσίες και διακρίσεις ο ΓΣΤ

Το ενημερωτικό δελτίο του ΓΣΤ αναφέρει…

 

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν οι αθλητές του Γ.Σ.Τρικάλων   στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου που έγινε την περασμένη Κυριακή 25-2-2018 στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού  Κέντρου της Πηγής «Σκαμνιές».

Παρά τις εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν κατά τη διάρκεια των αγώνων  λόγω της βροχής που έπεφτε ασταμάτητα, οι νεαροί αθλητές και αθλήτριες του Γ.Σ. Τρικάλων έδειξαν  ότι έχουν ευρύ μέλλον. Παρά το νεαρό την ηλικίας τους και παρά  το γεγονός ότι οι περισσότεροι έπαιρναν μέρος για πρώτη φορά σε αγώνες ανωμάλου δρόμου πανελλήνιου επιπέδου έδειξαν ότι στα κατοπινά χρόνια θα πρωταγωνιστήσουν. Τη γνώμη αυτή εξέφρασαν για τα νέα ταλέντα του Γυμναστικού Συλλόγου οι ειδικοί και μη  που παρευρέθηκαν στους αγώνες. Εδειξαν με τον πιο εύγλωττο τρόπο  ότι αυτοί θα είναι οι άξιοι συνεχιστές της πολύ μεγάλης παράδοσης πού έχει ο Γ.Σ. Τρικάλων στους δρόμους ημιαντοχής – αντοχής. Μια παράδοση που συντηρείται εδώ και δεκαετίες  έτσι που οι ειδικοί να χαρακτηρίζουν τον  Γ.Σ.Τρικάλων ως  Σχολή Δρόμων Ημιαντοχής – Αντοχής.

Στους αγώνες αυτούς έλαμψε το άστρο της Εφης Φλώρου, η οποία μετά από μια πολύ ωραία εμφάνιση  και  έξυπνη τακτική   κέρδισε την 1η θέση στο δρόμο των 4000μ Νεανίδων με χρόνο 14΄18΄΄. Επρεπε από τακτικής πλευράς μαζί με τον προπονητή της Δημήτρη Σούλα να αντιμετωπίσουν  τις δύσκολες καιρικές συνθήκες αλλά και τις πολύ καλές αντιπάλους. Και η Εφη τα κατάφερε περίφημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εφη θα πάρει μέρος την 1η Μαίου του 2018 σε αγώνες 5000μ επί ασφάλτου στον Ιταλία. Αθλητές  θα σταλούν από  τον  ΣΕΓΑΣ στα πλαίσια της στρατηγικής που ακολουθεί η Ομοσπονδία για την αναβάθμιση των δρόμων ημιαντοχής – αντοχής.

Την ακολούθησε σε εμφάνιση ο 17 χρονος Θεόδωρος Κατσιώπης ο οποίος από απειρία και κακό υπολογισμό δεν πήρε ένα μετάλλιο στην κούρσα των 4000μ Παίδων. Πήρε την 7η θέση με χρόνο 12΄48΄΄ ανάμεσα σε 123 παιδιά που τερμάτισαν. Εδειξε όμως ότι στους προσεχείς αγώνες του ανοικτού στίβου θα πρωταγωνιστήσει.

Στα 3000μ Κορασίδων είχαμε τη συμμετοχή δύο σπουδαίων νεαρών αθλητριών. Την 17 χρονη Αρτεμις Μόκκα   και την  16 χρονη  Γιουβρή Ευτυχία. Και οι δύο έκαναν πολύ καλή εμφάνιση  παίρνοντας την 14η  και 18η  θέση  με χρόνους 12΄49΄΄  και 12΄58΄΄ αντίστοιχα. Και γι’ αυτές ισχύουν για τον ανοικτό στίβο ότι και για τον Κατσιώπη.

Στην κατηγορία των παίδων πήραν μέρος  οι 15 χρονοι αθλητές Βαγγέλης Βασιλειάδης και Στέφανος Μπαλάνης και στην κατηγορία των 3000μ κορασίδων η 15χρονη Βίβιαν Ευθυμίου και η 16 χρονη Αθανασία Μανθέλα.

Η εμφάνισή τους  κρίνεται ως απόλυτα επιτυχημένη και είναι το νέο αίμα του Συλλόγου στις αποστάσεις αυτές.

Στην κατηγορία των 6000μ Εφήβων ο 18χρονος Διονύσης Μέρμηγκας αν και προετοιμάζεται για το δρόμο των 800μ πήρε ανέλπιστα την 17η θέση με χρόνο 20΄53΄΄. Εδειξε ότι όταν θα ασχοληθεί με μεγαλύτερες αποστάσεις θα τα πάει και εκεί εξαιρετικά.

Τέλος στο δρόμο των 8000μ Γυναικών έκανε ξανά την εμφάνισή της η μαμά πια Αθανασία Φίλιου η οποία εντυπωσίασε  με την αυταπάρνηση που έδειξε κατά τη διάρκεια της πολύ δύσκολης κούρσας  παίρνοντας την 27η θέση με τον πολύ καλό χρόνο 34΄20΄΄. Εδειξε πόσο αγαπάει τον αθλητισμό και τις μεγάλες αποστάσεις, η οποία άφησε για λίγο το παιδί της για να δώσει τον παρόν στους αγώνες. Να σημειωθεί ότι η Αθανασία άρχισε πάλι να γυμνάζεται συστηματικά αποτελώντας φωτεινό παράδειγμα για τους νέους αθλητές του Συλλόγου και όχι μόνο.

Αναμένεται ο Γ.Σ.Τρικάλων από αυτή την πολύ καλή εμφάνιση που έκαναν οι πιο πάνω αθλητές και αθλήτριες  να ανέβει πάρα πολύ στη συνολική βαθμολογία του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ανωμάλου Δρόμου  του 2018  συμμετέχοντας σημαντικά στην τελική βαθμολογική αξιολόγηση του Συλλόγου για το 2018.

Θα πρέπει να τονιστεί με έμφαση για ακόμη μία φορά η σπουδαία δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες του Συλλόγου. Τα αποτελέσματα αυτής της δουλειάς τα βλέπουμε με τη συστηματική και συνεχή ανάδειξη  νέων ταλέντων. Να θυμίσουμε ότι υπεύθυνες της Ακαδημίας είναι οι πρώην πρωταθλήτριες του Γ.Σ.Τρικάλων  καθηγήτριες Φυσικής Αγωγής- Προπονήτριες   Βίβιαν Γρατσάνη, Τασούλα Μυλωνά και Γωγώ Μυλωνά.