Συρακόπουλος: “Δεν είναι αυτός ο τελικός Σοφοκλής”

24-93525basket

Ο γυμναστής των Τρικάλων μίλησε στο SDNA.

O Πέτρος  Συρακόπουλος, ο οποίος μίλησε στο SDNAγια όλα όσα έχει ζήσει στο πλευρό του Σχορτσανίτη τους τελευταίους μήνες, δίνοντας λεπτομέρειες για την μεγάλη προσπάθεια του έμπειρου σέντερ να επιστρέψει στο… κεντρικό κάδρο του μπάσκετ.

«Αρχικά, πρέπει να πω πως ήταν φανταστικό να βλέπω τον Σοφοκλή να αγωνίζεται. Ο κόσμος μπορεί να στέκεται σε πολλά, αλλά ο Σχορτσανίτης έχει περάσει πολλά το τελευταίο διάστημα και η προσπάθεια που κάνει είναι τρομερή» ανέφερε αρχικά ο γυμναστής των Θεσσαλών, τονίζοντας στη συνέχεια:

«Πρέπει να λάβουμε υπόψη μας όλα όσα έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια. Ο Σοφοκλής έμεινε εκτός για περίπου δύο χρόνια. Πέρασε έναν πολύ σοβαρό και δύσκολο τραυματισμό, όπως είναι η ολική ρήξη αχίλλειου τένοντα, κάτι που τον άφησε πίσω σε βασικά κομμάτια, όπως η δύναμη και η ταχύτητα. Αν συνυπολογίσουμε το μεγάλο μέγεθός του και την ηλικία του, μπορούμε να καταλάβουμε πως αυτό που κάνει είναι πολύ δύσκολο. Το γεγονός πως επέστρεψε και έκανε το ντεμπούτο του είναι μία πρώτη νίκη για εκείνον και για εμάς που δουλεύουμε μαζί του».

Στο καθαρά ιατρικό και αγωνιστικό κομμάτι, τα Τρίκαλα προσέγγισαν με… προσεκτικό τρόπο τον έμπειρο σέντερ, με τον Πέτρο Συρακόπουλο να αναφέρει στο SDNA: «Από τον περασμένο Οκτώβρη που βρίσκεται μαζί μας, αποφασίσαμε να τον εντάξουμε σε μία διαδικασία επανένταξης σε όλους τους τομείς. Το πρώτο που είχαμε  στο μυαλό μας ήταν να αποφύγουμε κάθε κίνδυνο για μία νέα ζημιά στον αχίλλειο. Έτσι, έπρεπε να στοχεύσουμε σε κομμάτια ενδυνάμωσης και ατομικών προπονήσεων. Το τελευταίο τρίμηνο έχουμε δουλέψει πολύ, ο Σοφοκλής κάνει συνεχώς ατομικές προπονήσεις σε όλα τα κομμάτια. Φυσικά, το πλάνο ήταν να μπει στα παρκέ τον Γενάρη και σιγά σιγά να βρει τον εαυτό του, μέσα και από τα παιχνίδια. Ο αγωνιστικός ρυθμός είναι κάτι που δεν δουλεύεται στις προπονήσεις, όμως πιστεύουμε πως μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν ο Σχορτσανίτης θα βρίσκεται σε ένα καλό για τα δεδομένα του επίπεδο, ελπίζοντας να βοηθήσει σημαντικά και την ομάδα που τον έχει ανάγκη».

Η εικόνα του Σοφοκλή Σχορτσανίτη προκάλεσε εντύπωση στο φίλαθλο κοινό, που σχολίασε ποικιλοτρόπως την επιστροφή του έμπειρου σέντερ στα social media. Μιλώντας για το συγκεκριμένο γεγονός, ο γυμναστής των Τρικάλων τόνισε: «Η εικόνα που είδαμε το Σάββατο (6/1) δεν ήταν η τελική εικόνα του Σοφοκλή. Είναι ακόμα στο στάδιο της επανένταξης και της σταδιακής του επιστροφής στα αγωνιστικά του στάνταρ. Πρέπει να γίνει κατανοητό στον κόσμο πως ο Σχορτσανίτης είναι ένα “work in progress”. Έχει ακόμα πολύ δρομο μπροστά του και αρκετή δουλειά, σε αγωνιστικό και εγκεφαλικό επίπεδο. Ήταν δύο χρόνια εκτός, έχει περάσει έναν τραυματισμό που πολλούς θα τους έβαζε σε σκέψεις να παρατήσουν το μπάσκετ. Εδώ βλέπουμε παίκτες που χάνουν 1-2 μήνες και χρειάζονται αρκετά παιχνίδια για να βρουν τα πατήματά τους. Πόσο μάλλον ο Σοφοκλής, ο οποίος έχει και ένα μεγάλο μέγεθος και βρίσκεται στα 32 του. Στο πλάνο μας, θέλουμε να πετυχαίνουμε μικρές νίκες, εβδομάδα με την εβδομάδα. Και μόνο που πάτησε στο παρκέ, είναι κάτι σπουδαίο για τον Σοφοκλή, όμως έχουμε ακόμα δουλειά μπροστά μας».

Τα Τρίκαλα βρίσκονται σε δεινή βαθμολογική κατάσταση μετά και την ήττα από το Ρέθυμνο, όμως ο Συρακόπουλος θεωρεί πως ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης μπορεί να βοηθήσει τους Θεσσαλούς στο άμεσο μέλλον: «Σίγουρα, μιλάμε για έναν παίκτη υψηλού επιπέδου. Έχει περάσει πολλά και τα προβλήματα των τελευταίων ετών θέλουν ειδική αντιμετώπιση και αυστηρό πλάνο, όμως είδαμε και στο παιχνίδι με το Ρέθυμνο πως μπορεί να προσφέρει κάτω από το καλάθι και να βοηθήσει την ομάδα. Το καλό σε αυτή την περίπτωση είναι πως ο ίδιος έχει μεγάλη δίψα να αγωνιστεί και πως όλα μέχρι στιγμής πάνε κατ’ευχήν, με την έννοια πως το τελευταίο τρίμηνο υπάρχει μεγάλη βελτίωση σε όλους τους τομείς. Είναι επίσης θετικό ότι ο κόσμος βρίσκεται στο πλευρό του και του δείχνει την στήριξή του συνεχώς. Απλά χρειάζεται υπομονή και να μην ξεχνάμε πως έχουμε να κάνουμε με έναν παίκτη που βρίσκεται σε στάδιο επανένταξης, μετά από δύο χρόνια αποχής και έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό».