Λούντζης: “Δεν υπάρχει εγώ στο μπάσκετ”

1782612-770x480

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο νεαρός άσσος στάθηκε και στον κόσμο.

Ο Μιχάλης Λούντζης ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές της νίκης των Τρικάλων επί του ΠΑΟΚ. Παίζοντας απέναντι σε έναν παίκτη που γνωρίζει πολύ καλά όπως είναι ο Αντώνης Κόνιαρης, συμπαίκτης του στις «μικρές» εθνικές, αλλά και απέναντι σε έναν προπονητή που ξέρει και τον ξέρει καλά, τον Ηλία Παπαθεοδώρου. Στα όσα είπε μετά τον αγώνα εστίασε στην ομάδα, στη νίκη και «αφόρισε» το «εγώ».

«Είναι σημαντική νίκη για εμάς. Μπήκαμε δυνατά, σημειώσαμε 87 πόντους, αλλά δεν είναι κάτι που συμβαίνει πάντα. Μείναμε συγκεντρωμένοι, προσπαθήσαμε στην άμυνα και νικήσαμε μια ομάδα καλή και δουλεμένη, με εμπειρία, όπως είναι ο ΠΑΟΚ. Μην ξεχνάμε πως ο αντίπαλός μας είχε και έξτρα καταπόνηση με το εκτός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι και μετά το επιπλέον ταξίδι ως εδώ. Εμείς χαιρόμαστε τη νίκη, ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο που ήταν εδώ και μας στήριξε από την αρχή ως το τέλος. Ήταν σίγουρα ένας από τους λόγους που φτάσαμε στη νίκη… Και συνεχίζουμε…»

Η συνέχεια λέει τα ταξίδι στη Λάρισα την επόμενη εβδομάδα για τον αγώνα με τον ΓΛ Φάρο: «Είναι ένα παιχνίδι που θέλουμε να το πάρουμε. Έχουμε παρόμοιους στόχους και θα πρέπει να εμφανιστούμε όσο πιο έτοιμοι γίνεται για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε τη νίκη».

Ο 19χρονος –να θυμίσουμε- Έλληνας γκαρντ, ο οποίος βρίσκεται στα Τρίκαλα δανεικός από τον Παναθηναϊκό, δεν στάθηκε καν στη δική του απόδοση: «Δεν υπάρχει «εγώ» στο μπάσκετ. Είνα ομαδικό άθλημα. Όλη η ομάδα έκανε καταπληκτική δουλειά. Ο Σον Ντρε έπαιζε με πυρετό, ο Σλαφτσάκης το ίδιο… Όλοι έκαναν καταπληκτική δουλειά σε άμυνα και επίθεση».

Τα Τρίκαλα και στις δύο άκρες του γηπέδου έκαναν καλή δουλειά, αλλά δεν μπορούσαν να κρατήσουν σταθερά τις μεγάλες διαφορές που έπαιρναν, φτάνοντας ως το +15: «Δεν παίζαμε μόνοι μας. Τα σκαμπανεβάσματα αυτά οφείλονται και στον ΠΑΟΚ, στην δική του απόδοση. Δεν περιμέναμε πριν το παιχνίδι να βρισκόμαστε στο +15 σε όλο τον αγώνα. Κάποια στιγμή θα έβρισκε ρυθμό ο ΠΑΟΚ, θα μείωνε. Βρίσκονται δύο ομάδες στο γήπεδο, οπότε εξαρτάται και από τις δύο το τι θα συμβεί».