Στον προθάλαμο του NCAA η ελληνική διαιτησία!

refssΔυο Ελληνς  συμμετείχαν σε camp επιλογής διαιτητών

 

Δυο διαιτητές συμμετείχαν σε camp επιλογής διαιτητών για την λίστα των ρέφερι στο NCAAΣτο camp έλαβαν μέρος 56 διαιτητές από τις ΗΠΑ, με τους Γκόντα και Φούφη να είναι οι μοναδικοί Ευρωπαίοι που συμμετείχαν μετά από σχετική πρόσκληση.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή είναι η πρώτη φορά που Έλληνες διαιτητές συμμετέχουν σε παρόμοιο event, με τους Γκόντη και Φούφη να περνούν από δύο στάδιο επιλογής ώστε να βρεθούν στο κεντρικό camp.

Στις μέρες του camp, ο κάθε διαιτητής συμμετείχε σε ένα δίωρο σεμινάριο και σε 2 τουλάχιστον αγώνες με την παρουσία 2 παρατηρητών οι οποίοι και συζητούσαν με τους διαιτητές τις παρατηρήσεις που είχαν κατά την διάρκεια του ημιχρόνου και στο τέλος του αγώνα. Οι παρατηρητές αυτοί είναι σήμερα ενεργοί και οι κορυφαίαοι διαιτητές στο NCAA.

Μάλιστα, η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί κατά την διάρκεια και της αγωνιστικής σεζόν 2017-18,  καθώς στους Έλληνες διαιτητές δόθηκε η δυνατότητα να παρακολουθούν ηλεκτρονικά μέσω υπολογιστή (μαζί με τους διαιτητές του NCAA) όλο το εκπαιδευτικό και όχι μόνο υλικό της πλατφόρμας των διαιτητών του NCAA.