Ράντοβιτς: “Η αγάπη των Τρικαλινών με κρατά ζωντανό”

tzo1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η παλιά μεγάλη δόξα των Τρικάλων μίλησε σήμερα στον FM 100.

Ο Λάζαρος Ράντοβιτς (πρώτος απο αριστερά στην κεντρική φωτό μαζί με τους Τζώρτζη, Μακρή) ήρθε για έξι μήνες στα Τρίκαλα το 1965 απο την Παρτιζάν και βοήθησε στην παραμονή της ομάδας στην Α’ Εθνικής με το όνομα του να παραμένει ακόμη και σήμερα, 52 χρόνια μετά, αγαπητό στους Τρικαλινούς φιλάθλους. Ο Ράντοβιτς ήταν διεθνής με την Εθνική Γιουγκοσλαβίας, και μετά τα Τρίκαλα έπαιξε στην Ολλανδία και στην Αϊντχόβεν.

Το εκπληκτικό με τον Ράντοβιτς είναι ότι μετά απο μισό αιώνα που έπαιξε στον ΑΟΤ μιλά καλά τα ελληνικά: “Άμα μου μιλάτε αργά τα καταλαβαίνω, εγώ θα προσπαθήσω να σας μιλήσω όσο καλύτερα μπορώ” είπε σήμερα στην αθλητική εκπομπή του FM 100 “Στα γήπεδα η Ελλάδα αναστενάζει” με αφορμή την συμπλήρωση 54 χρόνων απο την ίδρυση της ομάδας.

randovic_trikala (10)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΟΤ 1965-66: Όρθιοι απο αριστερά: Στέφαν Καραμφίλοβιτς, Φάνης Κόκκαλης, Δημήτρης Κακαβίτσας,Γιάννης Μακρής, Θόδωρας Τζώρτζης, Τάκης Μπρουζούκης, Γιάννης Κλαπανάρας. Κάτω: Μάκης Χαριτίδης,Μίμης Ζάχος, Λάζαρος Ράντοβιτς, Σωτήρης Καλαντζής,Γιάννης Πανταζής

“Όταν ήρθα στα Τρίκαλα η ομάδα ήταν τελευταία, καταφέραμε όμως μαζί με όλα τα παιδιά να κρατήσουμε την ομάδα στην κατηγορία” είπε αρχικά ενώ στην συνέχεια θυμήθηκε το πρώτο του παιχνίδι με τα Τρίκαλα: “Παίξαμε με αντίπαλο την Δράμα την οποία κερδίσαμε 5-0 και είχα βάλει και γκολ. Ο παράγοντας Αγησίλαος Ζαφόλιας είχε όπλο μαζί του στο γήπεδο και όταν σκόραρα πυροβόλησε δύο φορές στον αέρα!”

Θυμήθηκε και την νίκη με τον Ολυμπιακό: “Σπουδαίο ματς, κατάμεστο το γήπεδο, κερδίσαμε 3-2. Μετά ο Βασίλης Μπρουζούκης με πήγε στην “Αλεπού”, υπάρχει ακόμη αυτό το μαγαζί;”

Σε ερώτηση γιατί δεν επισκέπτεται τα Τρίκαλα παρά τις πολλές προσκλήσεις είπε: “Είμαι μεγάλος πια, 81 ετών και σκέπτομαι την απόσταση. Είμαι καλά στην υγεία μου όμως και αυτό το οφείλω και στην αγάπη των Τρικαλινών που με κρατά ζωντανό. Πολλοί μου τηλεφωνούν αλλά και με επισκέπτονται στο Βελιγράδι και οι έξι μήνες που έζησα στα Τρίκαλα θα μου μείνουν αξέχαστοι”.

randovic_trikala (9)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Λάζαρος σήμερα είναι μέλος του ΔΣ της Παρτιζάν Βελιγραδίου

Ρώτησε για την πορεία της ομάδας λέγοντας μάλιστα “αν ήμουν λίγα χρόνια μικρότερος θα ερχόμουν να την αναλάβω την ομάδα¨ενώ ιδιαίτερη συγκινητική ήταν η συνομιλία που είχε στον αέρα με τον παλιό του συμπαίκτη Μπρουζούκη με τον οποίο και είναι φίλοι απο τότε. Ρώτησε για τους Κόκκαλη, Μακρή, Καλαντζή, Ζάχο, Χαριτίδη και τους άλλους συμπαίκτες του στην ομάδα και έκλεισε με την ευχή κάποια στιγμή να μπορέσει να έρθει στα Τρίκαλα.