To δελτίο Τύπου του ΓΣΤ για τις επιτυχίες στο Πανελλήνιο

 

Οι αθλητές του κέρδισαν 3 χρυσά μετάλλια και 2  αργυρά.

Δείτε αναλυτικά την σχετική αναφορά του Γυμναστικού

Το  περασμένο Σαββατοκύριακο 17 και 18 Ιουνίου  έγινε στην Πάτρα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών.

Στο πρωτάθλημα αυτό οι αθλητές του Γ.Σ.Τρικάλων έγραψαν ιστορία αφού  κατόρθωσαν να συγκεντρώσουν 98 βαθμούς και στις δύο κατηγορίες (Ανδρών και Γυναικών), αριθμός βαθμών ρεκόρ  για το Θρυλικό αυτό Σωματείο.

Η εντυπωσιακή  εμφάνιση των αθλητών του Συλλόγου μας ανάγκασε αρκετές φορές τους δημοσιογράφους της δημόσιας τηλεόρασης να σχολιάζουν θετικότατα την εμφάνιση των   αθλητών του.

Πόση υπερηφάνεια μπορεί να ένοιωσαν οι Τρικαλινοί φίλαθλοι για ακόμη μία φορά  για το αξεπέραστο μεγαλείο αυτού του  τεράστιου Συλλόγου  που στη δαφνοστεφανωμένη διαδρομή των 121 χρόνων του συνεχίζει να μεσουρανεί  με τα κατορθώματα των αθλητών του  στο ελληνικό αλλά και στο διεθνές αθλητικό στερέωμα. Μιας διαδρομής, την οποία οι αθλητές του φροντίζουν συστηματικά να την διανθίζουν με αθλητικά κατορθώματα στο πέρασμα των χρόνων. Διότι δύσκολα μπορεί να ανέβει κανείς την κορυφή, δυσκολότερο όμως είναι να παραμείνει εκεί. Και ο Γ.Σ. Τρικάλων συνεχίζει να  παραμένει στην κορυφή γράφοντας μοναδική ιστορία.

Πόση υπερηφάνεια μπορεί να ένοιωσαν  όλα τα μέλη της πολύ μεγάλης οικογένειας του Γ.Σ.Τρικάλων, οι βετεράνοι αθλητές, οι πρώην και οι νυν παράγοντες, οι προπονητές, οι νεότεροι  αθλητές παρακολουθώντας  τις επιτυχίες των αθλητών του σ’ αυτό το διήμερο στην Πελοποννησιακή  πρωτεύουσα;

Πόση υπερηφάνεια μπορεί να είχε ο Πρόεδρος του Γ.Σ.Τρικάλων  και μέλος του Δ.Σ. του κεντρικού ΣΕΓΑΣ, ο κ. Δημήτριος  Χαχάμης  τη στιγμή που απένειμε στο βάθρο των νικητών το κύπελλο και τα μετάλλια στη νικήτρια ομάδα 4Χ400 του Γ. Σ. Τρικάλων;

Για να γυρίσουμε  στους αγώνες του περασμένου Σαββατοκύριακου, οι  αθλητές  του  Γυμναστικού εντυπωσίασαν με την εμφάνισή τους και τις επιδόσεις τους.

Οι Ελληνες φίλαθλοι που παρακολούθησαν τους αγώνες  είτε στο στάδιο είτε από τη δημόσια τηλεόραση σε απευθείας μετάδοση, εντυπωσιάστηκαν από την εμφάνιση του 23 χρονου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ  ΝΑΚΟΥ ο οποίος μετά από μια συγκλονιστική κούρσα κέρδισε την 1η θέση στο δρόμο των 400μ με Εμπόδια  με 52΄΄01. Επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά ότι  αποτελεί τη χρυσή ελπίδα στα χαμηλά εμπόδια μετά την αποχώρηση από την αθλητική δράση του Περικλή Ιακωβάκη.

Εντυπωσιακή εμφάνιση έκανε η ΣΤΑΜΑΤΙΑ ΣΚΑΡΒΕΛΗ, η οποία κέρδισε την 1η θέση μετά από συγκλονιστική μάχη στο αγώνισμα της Σφαιροβολίας  με βολή 16,76μ που είναι ατομικό της ρεκόρ, επίδοση που την πέτυχε στην τελευταία της βολή κερδίζοντας την Σοφάνη που μέχρι την 5η  βολή προηγούνταν. Με αυτή την επίδοση η Σταματία έκανε το όριο για τη συμμετοχή της στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων. Αξίζει να υπογραμμιστεί με έμφαση ότι  η Σταματία μισή ώρα πριν από τον αγώνα της σφαιροβολίας  έπαιρνε μέρος και στο αγώνισμα της σφυροβολίας που γινόταν αρκετά μακριά από το στάδιο. Προκειμένου να πάρει μέρος και στο αγώνισμα της σφαιροβολίας αναγκάστηκε να διακόψει τις προσπάθειές της στη Σφυροβολία(έκανε μόνο 2 από τις 6 προσπάθειες)  και να πάρει την                           2η θέση με την πολύ καλή βολή των 62,91μ. δείχνοντας εκτός των άλλων την αθλητική συνέπεια αλλά και την  απίστευτη νοοτροπία που  τη διέπει.

Εξίσου εντυπωσιακή εμφάνιση  για άλλη μια φορά πραγματοποίησε η ομάδα της Σκυταλοδρομίας 4Χ400μ του Γ.Σ.Τρικάλων. Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος κέρδισε την   1η θέση μετά από μια εντυπωσιακή εμφάνιση των ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΟΥΛΟΥΜΗ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΝΑΚΟΥ, ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΛΑΓΟΥ και ΕΥΤΥΧΗ ΣΟΥΛΙΩΤΗ με επίδοση 3΄16΄΄82.

Ο ΝΙΚΟΣ  ΣΚΑΡΒΕΛΗΣ  πραγματοποίησε έξοχη εμφάνιση στο αγώνισμα της Σφαιροβολίας  παίρνοντας τη 2η θέση με επίδοση 19,23μ. Να  σημειωθεί  ότι ο Νίκος προηγούνταν μέχρι την 5η βολή χάνοντας  την 1η θέση στην τελευταία βολή.

Ο  ΕΥΤΥΧΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ  πήρε την 4η θέση στο δρόμο των 800μ χάνοντας το χάλκινο μετάλλιο κυριολεκτικά  πάνω στο νήμα. Ο χρόνος του Ευτύχη ήταν 1΄53΄΄ 13.

Ο  ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ  ΛΑΓΟΣ   πήρε την 6η θέση στο δρόμο των 800μ με επίδοση 1΄53΄΄68. Ο Χαράλαμπος θα είχε πιο καλό πλασάρισμα  αν δεν έκανε λάθη τακτικής. Ο Γ.Σ.Τρικάλων είχε τους δύο αθλητές στον τελικό των 800μ  από τους 8 που πήραν μέρος.

Η ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΚΑΛΑΘΑ  πήρε μέρος στο ΑΛΜΑ σε ΥΨΟΣ και πήρε την 7η θέση με επίδοση 1,66μ.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΟΥΛΟΥΜΗΣ   πήρε μέρος στο δρόμο των 400μ με επίδοση  51΄΄.

Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΑΚΟΣ πήρε μέρος σε δύο αγωνίσματα  στα 400μ και 800μ με αντίστοιχες επιδόσεις  52΄΄91 και 2΄04΄΄

Οι αθλητές του Γ.Σ.Τρικάλων  Κωνσταντίνος Νάκος, Νίκος Σκαρβέλης και Σταματία Σκαρβέλη θα πάρουν μέρος με την Εθνική  Ομάδα της χώρας μας στους αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων που θα γίνει στο τέλος αυτής της εβδομάδας στην πόλη  Λίλ της Γαλλίας.