Μανούρας: “Μεγάλη χαρά και ικανοποίηση”

18620320_10213107805188340_5148319322451320762_n

Τι δήλωσε ο προπονητής των “Μαύρων Αετών” για την παραμονή.
Ο τεχνικός της Τρικαλινής ομάδας, Νίκος Μανούρας (σ.σ σε ηλικία 26 ετών είναι ο μικρότερος σε ηλικιακά προπονητής που εργάστηκε στην 3η Εθνική κατηγορία) μίλησε για την σεζόν που ολοκληρώθηκε. Αναλυτικά:

~Για τα συναισθήματα του τώρα που τελείωσε η χρονιά και ο στόχος επετεύχθη ;
«Μεγάλη χαρά και ικανοποίηση για τον στόχο της παραμονής, καθώς μια νεοφώτιστη ομάδα στη Γ Εθνική κατηγορία σαν τους Μαύρους Αετούς Ελευθεροχωρίου και με μικρό και νεανικό ρόστερ κατάφερε να κάνει μια εξαιρετική πορεία και να παραμείνει στην κατηγορία. Οι κόποι μας και η δουλειά που κάναμε από τις 20 Ιουλίου έπιασαν τόπο».

~Για το ποια ήταν η πιο όμορφη στιγμή και η πιο άσχημη τη φετινή χρονιά ;
«Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια ως την πιο όμορφη στιγμή, καθώς κάθε νίκη και κάθε βαθμός που πήραμε ήταν καθοριστικός στο να παραμείνουμε στην κατηγορία. Σημαντικές στιγμές η νίκη επί της Νίκης Βόλου και οι ισοπαλίες με Καραϊσκάκη, Ολυμπιακό Βόλου εντός έδρας και εκτός η ισοπαλία με τη Νίκη Βόλου. Επίσης, κάθε νίκη με ομάδα που είχαμε κοινό στόχο την παραμονή, αλλά αν πρέπει να διαλέξω μία θα ήταν η νίκη κόντρα στη Νίκη Βόλου με 1-0, όπου ήταν και η πρώτη νίκη μου σαν πρώτος προπονητής και ήταν ένα πολύ δύσκολο διάστημα όπου η ομάδα ήταν με την πλάτη στον τοίχο βαθμολογικά και είχαμε όλοι μεγάλη πίεση για θετικό αποτέλεσμα. Χειρότερη στιγμή ήταν το 3ήμερο όπου παίξαμε με Διαγόρα Σεβαστής εκτός για το πρωτάθλημα την Κυριακή και Τετάρτη εκτός στον Καραϊσκάκη για το κύπελλο, όπου και στα 2 ματς προηγηθήκαμε με 2 γκολ διαφορά και ηττηθήκαμε με 4-2 από το Διαγόρα και 4-4 με τον Καραϊσκάκη και χάσαμε 4-3 στα πέναλτι. Πολύ βαρύ και δύσκολο να χάνεις 2 ματς μέσα σε 3 μέρες όπου προηγείσαι με 2 γκολ διαφορά. Αλλά νομίζω μετά από εκείνα τα ματς άλλαξε και η ψυχολογία μας και το κλίμα προς το καλύτερο, καθώς μας πείσμωσε και μας ένωσε περισσότερο. Και φυσικά είδαμε ότι ομάδες οι οποίες είναι πρωτοπόρες μπορούμε να τις κοντράρουμε».
.
~Για το αν φοβήθηκε για την παραμονή
«Η αλήθεια είναι πως όταν ανέλαβα την 9η αγωνιστική η ομάδα είχε 5 βαθμούς, 5 σερί ήττες και με ένα πρόγραμμα φωτιά έχοντας να παίξει με όλους τους πρωτοπόρους στη συνέχεια. Εκεί φοβήθηκα πως αν δεν παίρναμε βαθμούς με κάποιον από τους πρωτοπόρους η ομάδα ίσως έμπλεκε σε περιπέτειες, αλλά είχα εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές ότι θα τα καταφέρουν και με το παραπάνω. Δουλέψαμε πάνω σε κάποια πράγματα τακτικά και δικαιωθήκαμε με την ισοπαλία με το Καραϊσκάκη στο 2ο μου παιχνίδι και με τη νίκη επί της Νίκης Βόλου στη συνέχεια και από εκεί και πέρα κάναμε ένα σερί 5 θετικών αποτελεσμάτων οπότε ξεφύγαμε νωρίς από τα χαμηλά της βαθμολογίας».

~Για το αν ήταν αισιόδοξος όταν ανέλαβε την τεχνική ηγεσία
«Όταν από τη θέση του γυμναστή ανέλαβα τα ηνία του πρώτου προπονητή, μετά από παρότρυνση και επιθυμία της διοίκησης, είχα πολύ καθαρή εικόνα για την ομάδα, καθώς βρίσκομαι σε αυτή από πέρυσι. Έτσι, ήξερα πράγματα και καταστάσεις και σε ποιους τομείς έπρεπε να εστιάσουμε και να βελτιώσουμε στη συνέχεια. Έτσι, με τον συνεργάτη μου τον Σπύρο Ευαγγέλου από την πρώτη μέρα που του πρότεινα να συνεργαστούμε και να έρθει στην ομάδα, συζητήσαμε πάνω στο αγωνιστικό πλάνο και την τακτική προσέγγιση που θα ακολουθούσαμε και τι θα έπρεπε να δουλέψουμε. Ξέραμε πως είχουμε ένα ποιοτικό ρόστερ και δεν είχαμε να ζηλέψουμε τίποτα από τις υπόλοιπες ομάδες. Νοιώθαμε σίγουροι για την επιτυχία, αλλιώς αν δεν το πιστεύαμε και δεν είχαμε αισιοδοξία δεν θα αναλαμβάναμε αυτό το δύσκολο έργο.

Για το πώς φαντάζεται την επόμενη μέρα
«Αρχικά θέλω να ξεκουραστώ και να αποφορτιστώ από την ένταση και το άγχος αυτής της χρονιάς και να πάρω τις αποφάσεις μου για το μέλλον. Από εκεί και πέρα είναι απόφαση της διοίκησης το πώς θα θέλει να κινηθεί την επόμενη χρονιά και τι πλάνο θα έχει. Επίσης, εκτός από τη μάχη στους πάγκους έχω και τις ακαδημαϊκές μου υποχρεώσεις, καθώς είμαι Υποψήφιος Διδάκτωρ στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. Τρικάλων και οι απαιτήσεις είναι υψηλές. Θα ηρεμήσω και θα προσπαθήσω να πάρω την καλύτερη δυνατή απόφαση για μένα και το μέλλον μου. Εδώ θέλω να ευχαριστήσω όλους τους παίκτες για την άψογη συνεργασία, τον συνεργάτη μου Σπύρο Ευαγγέλου, τον γιατρό της ομάδας, Θανάση Κουτή καθώς και την διοίκηση και κυρίως τον Στέφανο Μαράβα και το υπόλοιπο ΔΣ για την ευκαιρία που μου έδωσαν και για το γεγονός ότι ήταν στο πλευρό μας».