Κουσκουνάς: “Σκόρερ δεν γεννιέσαι, γίνεσαι”

9ae3539f881f2370ae49f94345c7d67b_L

Ο πρώτος σκόρερ της Football League, Νίκος Κουσκουνάς, μίλησε στο FL News

Τα Τρίκαλα διανύουν περίοδο…. δαιμονισμένης φόρμας, τρέχοντας ένα σερί 10 νικών, ισοφαρίζοντας την προ δεκαετίας επίδοση τους, που είχε ως αποτέλεσμα την άνοδο στην Β’ Εθνική κατηγορία. Μεγάλος πρωταγωνιστής, ποιος άλλος, ο Νίκος Κουσκουνάς. Ο 28χρονος φορ, όπως και πέρσι, που είχε σημειώσει 18 γκολ σε 29 παιχνίδια… πυροβολεί ακατάπαυστα και με 17 γκολ σε 23 παιχνίδια, βρίσκεται στην κορυφή των σκόρερ της Stoiximan.gr Football League.

Ο… μπόμπερ των Τρικάλων, μίλησε στο FL News, μοιράστηκε μαζί μας, τόσο το δικό του μυστικό, όσο και της ομάδας του συνολικά, αποκάλυψε τι φταίει και παρά το εκπληκτικό νικηφόρο σερί της ομάδας του, βρίσκεται τόσο πίσω από την διεκδίκηση της ανόδου, έκανε τις δικές του προβλέψεις, τόσο για την κορυφή, όσο και για την ουρά της βαθμολογίας, ενώ αποκάλυψε τις σκέψεις του για το ποδοσφαιρικό του μέλλον

Αναλυτικά:

Τα Τρίκαλα είναι από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες στο πρωτάθλημα, αν όχι η πλέον φορμαρισμένη. Ποιο είναι το μυστικό;

«Έχει αλλάξει η ψυχολογία της ομάδας. Παίζουμε καλό ποδόσφαιρο. Ήρθαν τα αποτελέσματα που περιμέναμε, που δεν τα είχαμε στον πρώτο γύρο, λόγω ατυχίας. Ελπίζω να συνεχιστεί το σερί μέχρι το τέλος, αν όλα πάνε καλά».

Τι φταίει και η ομάδα, παρά το εκπληκτικό της σερί, δεν βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Φταίνε τα στραβοπατήματα του πρώτου γύρου; Η εκπληκτική κατάσταση των πρωτοπόρων;

«Όλα παίζουν ρόλο. Φυσικά και το ότι οι πρώτες ομάδες της βαθμολογίας μετράνε και αυτές λιγοστές απώλειες. Όπως είπα και πριν, είμαστε άτυχοι στον πρώτο γύρο. Ενώ παίζαμε καλό ποδόσφαιρο, δεχόμαστε ένα γκολ σε κάθε παιχνίδι και από καθαρή ατυχία δεν μπορέσαμε να σημειώσουμε τις νίκες που έπρεπε».

Πως βλέπεις τα πράγματα στο πρωτάθλημα της Stoiximan.gr Football League. Τόσο στην κορυφή, όσο και στην ουρά της βαθμολογίας.

«Όπως δείχνουν τα πράγματα, η βαθμολογική σειρά στην κορυφή, δύσκολα θα αλλάξει. Στο ποδόσφαιρο, βέβαια, ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται, όμως η Λαμία έχει σημαντικό προβάδισμα έναντι του Άρη, για την κατάληψη της δεύτερης θέσης και με δεδομένο πως ο Απόλλων Σμύρνης έχει «καπαρώσει» την κορυφή. Όσον αφορά την ουρά και εκεί τα πράγματα είναι δύσκολα. Κάθε ομάδα παλεύει για την σωτηρία της και εκεί, ενδεχομένως, να έχουμε αλλαγές μέχρι το φινάλε της σεζόν».

Πέρσι είχες 18 γκολ σε 27 παιχνίδια. Φέτος μετράς ήδη 17 σε 23 και έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας. Έχεις κάποιο μυστικό;

«Δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο μυστικό. Το γκολ είναι θέμα ικανότητας, όμως χρειάζεσαι και πολύ δουλειά. Καλό το ταλέντο, αλλά σκόρερ δεν γεννιέσαι, γίνεσαι στην πορεία».

Έχεις κάποιο ποδοσφαιρικό πρότυπο;

«Είμαι από την Ελλάδα και προτιμώ τα… ελληνικά ποδοσφαιρικά προϊόντα. Όταν ήμουν μικρός θαύμαζα τις ικανότητες του Ντέμη Νικολαΐδη».

Από του αριθμούς σου αυτές τις δύο σεζόν, βγαίνει το συμπέρασμα πως περνάς καλά στα Τρίκαλα

«Τα Τρίκαλα είναι μια όμορφη πόλη, έχει κόσμο αγαπητό που αγαπά την ομάδα, βρίσκεται δίπλα μας και στα καλά και στα άσχημα αποτελέσματα».

Το μέλλον σου το βλέπεις στα Τρίκαλα ή πιστεύεις πως, οι φετινοί σου αριθμοί, μπορούν να σου φέρουν κάτι καλύτερο, ενδεχομένως στην Super League;

«Δεν μπορώ να πω από τώρα. Ότι είναι καλύτερο, βασικά για τα Τρίκαλα.  Από εκεί και πέρα, βλέποντας και κάνοντας. Περιμένουμε…

Να κλείσουμε με μία ευχή

«Καλή ανάσταση και υγεία σε όλο τον κόσμο».