Τουλάχιστον αντέδρασαν, έχασαν όμως ξανά

 ΚΟΡΟΙΒΟΣ - ΤΡΙΚΑΛΑ KORIVOS - TRIKALA (BASKET LEAGUE 2016-2017)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Έδειξαν επιτέλους εγωισμό οι κυανέρυθροι αλλά δεν απέφυγαν την ήττα στην Αμαλιάδα

Πήγαν να βγάλουν επική ανατροπή αλλά προδόθηκαν από έλλειψη καθαρού μυαλού στο τέλος με αποτέλεσμα να μην αποφύγουν την ήττα. Μένει λοιπόν μόνο η αντίδραση αλλά και η φανερή έλλειψη Αμερικανού κουμανταδόρου αφού στα κρίσιμα σημεία ο Κάφει ήταν σβηστός.

Ο Μπιρούτα ηγήθηκε της ανατροπής, ο Μανωλόπουλος βρήκε κάμποσες φορές στόχο ενώ ο Μπάρλοου ήταν ξανά άναρχος στο παιχνίδι του και σε κάποιες περιπτώσεις επιπόλαιος. Το χαμένο κάρφωμα που θα μείωνε την διαφορά στον ένα πόντο (κάρφωσε στο στεφάνι) αλλά και τα αψυχολόγητα σουτ τριών πόντων στοίχισαν αρκετά.

Τα Τρίκαλα μπορεί να μην έχουν κάνει κακή ήττα όπως όλοι οι υπόλοιποι της ουράς αλλά θα πρέπει κάποια στιγμή να ξορκίσουν τον κακό τους εαυτό στα εκτός έδρας παιχνίδια αν θέλουν να παραμείνουν στην κατηγορία.

Τα δεκάλεπτα: 29-18, 51-38, 64-60,87-76

Κόροιβος (Ντ. Καλαμπάκος): Γκότσερ 29 (3), Μπράουν 11 (1), Μιλουτίνοβιτς 11 (2), Μιχάλογλου, Βαν Όστρουμ 13, Σαχπατζίδης, Χατζηνικόλας, Σπυριδωνίδης 6 (2), Αποστολίδης, Πόλαρντ 9, Χολ 8

Τρίκαλα BC Aries (Γ. Καστρίτης): Μανωλόπουλος 13 (3), Κάφει 9 (1), Λίποβι 9 (2), Μπιρούτα 20, Τσαγκαράκης 8 (2), Ατιτς, Πουλιανίτης 2, Μπάρλοου 13 (1), Καλλές, Χότον 2, Βαρυτιμιάδης

Η εξέλιξη του αγώνα:

Το “αναγνωριστικό” διάστημα του παιχνιδιού είχε διάρκεια 4 λεπτών, σημείο στο οποίο οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 12-9 έχοντας καταφέρει να χτυπήσουν τον Κόροιβο με το δικό του στιλ, με το πιεστικό και γρήγορο παιχνίδι.

Οι γηπεδούχοι… γύρισαν τον διακόπτη και το έκαναν με καταιγιστικό. Σπυριδωνίδης και Γκότσερ πήραν τις επιυετικές πρωτοβουλίες, ο Μπράουν βλέποντας ότι δεν σκόραρε αρκέστηκε στο οργανωτικό, η άμυνα έγινε… τανάλια και έτσι ήρθε το σερί 17-2 μέχρι το 9’30” που έφερε τον Κόροιβο στο 26-14.

Η λήξη του δεκαλέπτου τον βρήκε μπροστά με 29-18 και κυρίως έχοντας επιβάλει πλήρως τον ρυθμό του απέναντι σε μια ομάδα που ό,τι καλό, το έβρισκε μόνο από τον Μπάρλοου.
Οι παίκτες του Ντίνου Καλαμπάκου μπήκαν με το … μαχαίρι στα δόντια και στη δεύτερη περίοδο. Ο Μιλουτίνοβιτς είχε έρθει ζεστός από τον πάγκο, ο Βαν Οστρουμ το ίδιο, ο Γκότσερ ήταν ασταμάτητος με 3/3 τρίποντα και 14 πόντους και στο 14′ ο Κόροιβος έφτασε την υπέρ του διαφορά στους 20 πόντους, με το σκορ στο 42-22.

Το σκηνικό παρέμενε το ίδιο όσο περνούσαν τα λεπτά, ο Κόροιβος είχε πολλές επιθετικές λύσεις, με τον Βαν Οστρουμ να συνεχίζει να “σιγοντάρει” τον Γκότσερ, στο 18′ οι γηπεδούχοι ήταν μπροστά με 51-33, με τα Τρίκαλα πάντως να δείχνουν μια αντίδραση μέχρι το τέλος του ημιχρόνου με τον Κάφεϊ και να μειώνουν στο 51-38 που ήταν το σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Το 0-6 των Τρικάλων μέχρι το 22’30”, διεύρυνε το.. με διακοπή σερί τους στο 11-0 και έφερε μετά από ώρα την διαφορά σε μονοψήφια τιμή με το σκορ στο 51-44 και κυρίως με εμφάνιση περισσότερων επιθετικών λύσεων, αφού οι Λίποβι κι Μπιρούτα είχαν αρχίσει να προσφέρουν συμπαράσταση στον Μπάρλοου.

Ο Κόροιβος αντέδρασε ψύχραιμα, ανασυγκροτήθηκε και με τον Μιλουτίνοβιτς να δίνει τις λύσεις, στο 25′ βρέθηκ εκ νέου στο +12, 58-46.

Τα Τρίκαλα, όμως, είχαν πατήσει γερά στα πόδια τους, ο Μανωλόπουλος με τον Μπιρούτα είχαν αρχίσει να σκοράρουν κατά βούληση και στο 28′ οι φιλοξενούμενοι είχαν πλησίασει πολύ… απειλητικά στο 60-56, παίζοντας και αποτελεσματική άμυνα όπως μαρτυρούσε το επί μέρους 9-18, αλλά κυριαρχώντας και στις μάδες των αιθέρων. Το 64-60 στην λήξη του δεκαλέπτου, έκανε τους πάντες βέβαιους για ένα ακόμα θρίλερ που θα εξελισσόταν στο γήπεδο της Αμαλιάδας.

Η μάχη καλάθι με καλάθι συνεχίστηκε, με τα Τρίκαλα πλέον να έχουν την ψυχολογία και τον Κόροιβο να προσπαθεί με νύχια και με δόντια να μκην χάσει το προβάδισμα. Το 72-65 στο 35′ ήρθε με τον γενικά… νωθρό Χολ να δίνει μια ανάσα και τον Πόλαρντ να ακολουθεί αφού η μπάλα πέρασε μέσα στη ρακέτα για τους γηπεδούχους, ενώ ο Μανωλόπουλος παρέμενε ο ηγέτης των Τρικάλων.

Ο Γκότσερ επανήλθε στα στάνταρ του πρώτου ημιχρόνου και από τα δικά του χέρια, στο 36’30” ο Κόροιβος βρέθηκε στο +9, 77-68 και ο Πόλαρντ έφερε στο 37′ την διαφορά και πάλι σε διψήφια τιμή με το 78-68 να ξαναφέρνει κανονικούς… παλμούς στους γηπεδούχους.

Ο Μπιρούτα με 4 προσωπικούς πόντους μείωσε σε 78-72 στο 38′ διατηρώντας αμείωτο το ενδιαφέρον, ο Γκότσερ απαντούσε για τον Κόροιβο και οι δυο τους πρωταγωνιστούσαν στο φινάλε που διατηρούσε τον Κόριβο σε θέση οδηγού, εκεί όπου έμεινε μέχρι το τέλος.