Άντεξε ένα ημίχρονο

169980xlarge

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ήττα απο την ΑΕΚ με 59-78.

Τα Τρίκαλα BC Aries παρά τις απουσίες των Τσαγκαράκη και Λίποβι άντεξαν για ένα ημίχρονο κόντρα στην ισχυρή ΑΕΚ και μάλιστα με buzzer beater του Μακ Μίλαν πήγαν στο ημίχρονο προηγούμενα με 32-31. Στην επανάληψη όμως η ΑΕΚ μπήκε “φουριόζα¨, Ουίλιαμς και Βασιλειάδης άρχισαν να βομβαρδίζουν με τρίποντα και έτσι οι φιλοξενούμενοι πήραν διαφορά. Τα Τρίκαλα προσπάθησαν να την καλύψουν αλλά ξέμειναν απο …κοντούς καθλως Μακ Μίλαν και Κάφει που ήταν πολύ καλοί σήμερα αποχώρησαν τραυματίες. Μάλιστα η αγωνία για τον Μακ Μίλαν είναι μεγάλη καθώς μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με έντονους πόνους στην μέση.

Τα Τρίκαλα “ματιάζουν” πλέον το επόμενο παιχνίδι με την Κύμη όπου ευελπιστούν να έχουν όλους τους παίκτες στην διάθεση τους.

Το κλειστό ήταν ασφυκτικά γεμάτο με 500 περίπου και πλέον φιλάθλους της ΑΕΚ να έχουν καταλάβει το πέταλο. Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως δεν σημειώθηκε το παραμικρό όπως και πέρυσι.

Δεκάλεπτα: 16-19, 32-31, 52-61, 59-78

Τρίκαλα (Καστρίτης): Μανωλόπουλος, Κάφεϊ 10, ΜακΜίλαν 8 (2), Μπιρούτα 9 (1), Καραθανάσης 2, Μπάρλοου 9 (1), Καλλές 7, Καλογιαννίδης 1, Χότον 13, Βαρυτιμιάδης

ΑΕΚ (Ζντοβτς): Ούκιτς 4, Σάκοτα 13 (2), Βασιλειάδης 14 (4), Μιλόσεβιτς 4, Χαριτόπουλος, Ντίξον 11 (1), Λαρεντζάκης 2, Ιβάνοβιτς 6 (1), Μαυροειδής 10, Ουίλιαμς 14 (4), Τσαλμπούρης

Το παιχνίδι:

Ο Χότον ξεκίνησε «ζεστός» στο παιχνίδι για τα Τρίκαλα, αλλά η ΑΕΚ γρήγορα θα έβρισκε λύσεις είτε από μακριά είτε από κοντά, ώστε να πάρει ένα πρώτο ισχνό προβάδισμα (4-7 στο 3′). Για να αντιμετωπιστεί ο εξαιρετικός Χότον, που μονοπωλούσε το σκοράρισμα των γηπεδούχων, επιστρατεύτηκαν άμεσα οι σουτέρ της Ένωσης, με τον Βασιλειάδη και τον Ντίξον να «εκτελούν» έξω από τη γραμμή των 6.75, όμως όταν μπήκε στην «εξίσωση» με τέσσερις συνεχόμενους πόντους ο Καλλές, οι Θεσσαλοί πήραν πάλι «κεφάλι» (16-15 στο 9′). Με τον ίδιο τρόπο απάντησε ο Ντίξον, ώστε να ανακτήσει στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου η ΑΕΚ το προβάδισμα (16-19).

Με τον Σάκοτα και τον Ιβάνοβιτς να προσφέρουν βοήθεια στο σκοράρισμα και να εξαπλώνουν το εύρος των σκόρερ των φιλοξενούμενων, οι παίκτες του Ζντοβτς έμοιαζαν να ξεμακραίνουν, με τα μαζεμένα επιθετικά τους ριμπάουντ σε εκείνο το σημείο να παίζουν ρόλο (17-23 στο 13′). Ο Μπιρούτα και ο Μπάρλοου ανέλαβαν να «ξεκολλήσουν» τα Τρίκαλα και το αποτέλεσμα των συνεργασιών τους γρήγορα αποτυπώθηκε στο σκορ (25-26 στο 15′). Κάπως έτσι, δόθηκε ευκαιρία όχι μόνο να ξαναβρεί ρυθμό ο Χότον, αλλά και να τον ακολουθήσει ο ΜακΜίλαν με την επιμονή των παικτών του Καστρίτη να επιβραβεύεται με τρίποντο του τελευταίου, που τους έδωσε το προβάδισμα στην ανάπαυλα (32-31).

Με πέντε αναπάντητους πόντους του Ουίλιαμς στα πρώτα δευτερόλεπτα του τρίτου δεκαλέπτου, η ΑΕΚ μπήκε δυναμικά αυτή την φορά στο παρκέ, με τον Αμερικανό και τον Βασιλειάδη να είναι ασταμάτητοι από την αντίπαλοι άμυνα και τον Σάκοτ να έρχεται για να δώσει για πρώτη φορά προβάδισμα σε διψήφιο νούμερο, στα μέσα της περιόδου (41-53). Οι κερδισμένες «μάχες» του Μαυροειδή στη ρακέτα, εξάπλωσαν το προβάδισμα της «Βασίλισσας», αλλά τότε οι Αμερικανοί των Τρικάλων θέλησαν να δώσουν «σύνθημα» αντεπίθεσης. Χότον, Κάφεϊ και ΜακΜίλαν ξαναβρήκαν την επαφή τους με το αντίπαλο καλάθι και το -9 από το σουτ του Μπάρλοου στην εκπνοή έμοιαζε να δίνει ελπίδα (52-61).

Η ΑΕΚ δεν είχε διάθεση να… διαπραγματευτεί την ανωτερότητά της και με την πεντάδα των Ντίξον, Βασιλειάδη, Ιβάνποβιτς, Σάκοτα και Μαυροειδή «καθάρισε» το ματς, αφού σημείωσε επιμέρους σκορ 3-15 στα πρώτα τέσσερα λεπτά της τελευταίας περιόδου (55-76). Σε εκείνο το σημείο, η «μηχανή» της Ένωσης «έσβησε», καθώς επιλέχθηκε ουσιαστικά να γίνει συντήρηση δυνάμεων, χωρίς να υπάρξει κάποια σπουδαία αλλαγή στο σκορ. Το υπόλοιπο της αναμέτρησης, αποδείχθηκε διαδικαστικό.

Δεκάλεπτα: 16-19, 32-31, 52-61, 59-78

Τρίκαλα (Καστρίτης): Μανωλόπουλος, Κάφεϊ 10, ΜακΜίλαν 8 (2), Μπιρούτα 9 (1), Καραθανάσης 2, Μπάρλοου 9 (1), Καλλές 7, Καλογιαννίδης 1, Χότον 13, Βαρυτιμιάδης

ΑΕΚ (Ζντοβτς): Ούκιτς 4, Σάκοτα 13 (2), Βασιλειάδης 14 (4), Μιλόσεβιτς 4, Χαριτόπουλος, Ντίξον 11 (1), Λαρεντζάκης 2, Ιβάνοβιτς 6 (1), Μαυροειδής 10, Ουίλιαμς 14 (4), Τσαλμπούρης