Στρίμωξαν στη γωνία τον Σφακιανάκη- Εκτακτο ΔΣ την Τετάρτη

314bd3a02aac6665fc85a92692a8b80e_LΠάει για 30/10 η σέντρα της Football League

 

Σε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο την Τετάρτη (19/10, 14:00) θα συζητηθεί η έναρξη του πρωταθλήματος της Football League. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Λίγκα, χωρίς να γίνεται λόγος για αναβολή της πρεμιέρας το Σαββατοκύριακο, κάτι που αναμένεται όμως να γίνει.

Στο εν λόγω συμβούλιο, υπάρχει πρόταση μομφής εναντίον του Σφακιανάκη (για να εκπέσει απαιτείται πλειοψηφία 3/4 – πράγμα δύσκολο αφού χρειάζονται 15 από τους 20 μαζί με τον πρόεδρο και τον εκπρόσωπο της ΕΠΟ) και παράλληλα θα μετατεθεί εκ νέου η έναρξη της Β’ Εθνικής.
Έτσι, το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει μια εβδομάδα αργότερα, δηλαδή στις 30 Οκτωβρίου μόνο και μόνο για να… ακυρωθεί η αρχική απόφαση Σφακιανάκη να μην κάνει Δ.Σ. αλλά να βάλει τις ομάδες να αποφασίσουν δια περιφοράς για το πότε θα γίνει η 1η αγωνιστική.

Έτσι, το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει μια εβδομάδα αργότερα, δηλαδή στις 30 Οκτωβρίου μόνο και μόνο για να… ακυρωθεί η αρχική απόφαση Σφακιανάκη να μην κάνει Δ.Σ. αλλά να βάλει τις ομάδες να αποφασίσουν δια περιφοράς για το πότε θα γίνει η 1η αγωνιστική.
Και να σημειώσουμε ότι την επόμενη εβδομάδα το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει ό,τι και αν συμβεί πλέον, αφού δεν υπάρχει κανένα άλλο περιθώριο νέας αναβολής από κάθε άποψη… Οι καταστάσεις, ωστόσο, είναι τραγελαφικές με μόνο θύμα το ίδιο το ποδόσφαιρο, που βρίσκεται στη μέση ανάμεσα σε πραγματικά προβλήματα, αλλά και αρρωστημένες μικροπολιτικές.
Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με πληροφορίες του a-sports.gr, ο Σφακιανάκης βρέθηκε στα γραφεία της ΕΠΟ το πρωί της Τρίτης (18/10), ενημέρωσε για όλες τις εξελίξεις και ζήτησε στήριξη για να βγει η κατηγορία από το αδιέξοδο.
Όσο για τα τηλεοπτικά, η κρατική τηλεόραση μέσω της ΕΡΤ3 θα μεταδίδει με μικρό τίμημα τα ματς, περίπου 40 στο σύνολο…
a-sports.gr

Πρόταση για πρόεδρο ιδιοκτήτη ομάδας

Ιδιοκτήτη ομάδας προτείνει για πρόεδρο ο μέτοχος της Λαμίας

«Δεν θέλω να μιλήσω προσωπικά, αλλά γενικά είμαι απογοητευμένος από όλο το συμβούλιο, γιατί δεν έχουμε και καλή ενημέρωση. Μη γελιόμαστε, μόνο ένας είναι μέτοχος ομάδας στο διοικητικό συμβούλιο. Οι άλλοι δεν πληρώνουν και κάτι από την τσέπη τους. Εμείς πληρώνουμε, οι ιδιοκτήτες, οι πρόεδροι, άρα εμείς πρέπει να έχουμε άμεση ενημέρωση. Δεν ξέρω αν αυτό το διοικητικό συμβούλιο πρέπει να συνεχίσει. Μακάρι να μπορέσει να συνεχίσει».

Θα καταθέσετε πρόταση μομφής;
«Δεν ξέρω αν αυτό το διοικητικό συμβούλιο πρέπει να συνεχίσει. Μακάρι να μπορέσει να συνεχίσει. Δεν είμαι των άκρων, αλλά όταν κάποιος δεν μπορεί ή, κάποιοι δεν μπορούν είναι προτιμότερο να παραιτηθούν και να δούμε τι θα γίνει»

«Δεν θέλω να καταθέσω πρόταση μομφής. Θέλω πρώτα να συζητήσουμε δημοκρατικά και να πάρουμε κάποιες αποφάσεις. Δεν είμαι των άκρων, αλλά όταν κάποιος δεν μπορεί ή, κάποιοι δεν μπορούν είναι προτιμότερο να παραιτηθούν και να δούμε τι θα γίνει».

Υπάρχει άνθρωπος που μπορεί να αντικαταστήσει τον κύριο Σφακιανάκη αν χρειαστεί;
«Πιστεύω ότι θα υπάρξει. Κι εγώ είμαι της γνώμης ότι πρέπει να υπάρξουν άτομα που είναι ιδιοκτήτες των ομάδων ή πρόεδροι. Να μην είναι εξωτερικοί παράγοντες που θα είναι μόνο για το μισθό».

Υπάρχει πρόεδρος που θα θελήσει να πάρει αυτή τη θέση;
«Εγώ με έναν, δύο που έχω επικοινωνήσει έχουν εκφράσει ενδιαφέρον. Δεν θέλω να πω ονόματα. Η πρόταση θα είναι να είναι αμισθί η θέση του προέδρου. Να καλύπτονται μόνο κάποια έξοδα μετακίνησης»

«Εγώ με έναν, δύο που έχω επικοινωνήσει έχουν εκφράσει ενδιαφέρον. Δεν θέλω να πω ονόματα. Η πρόταση θα είναι να είναι αμισθί η θέση του προέδρου. Να καλύπτονται μόνο κάποια έξοδα μετακίνησης. Πρέπει να κάνουμε οικονομία παντού πλέον. Πρέπει να γίνει, γιατί δεν υπάρχουν έσοδα και τα έξοδα είναι τεράστια. Πρέπει να γίνει ένα συμμάζεμα. Και στις δουλείες μας αυτό κάνουμε. Μαζεύουμε τα έξοδα για να επιβιώσουμε.

Η προσωπική μου άποψη, χωρίς να έχω κάτι με τον κύριο Σφακιανάκη πρέπει να μπει πρόεδρος ιδιοκτήτης ΠΑΕ και όλοι οι άλλοι ιδιοκτήτες να είμαστε ενεργά μέλη του συμβουλίου. Είτε να βοηθήσουμε με χορηγίες ή, ό,τι μπορεί ο καθένας. Όλοι θέλουμε να πάει μπροστά η Football League. Δε νομίζω να θέλει κανείς να την καταστρέψει. Όλοι έχουμε ματώσει. Από εκεί και πέρα εξαρτάται από το ΔΣ».

Αν προτείνουν εσάς;
«Η προσωπική μου άποψη, χωρίς να έχω κάτι με τον κύριο Σφακιανάκη πρέπει να μπει πρόεδρος ιδιοκτήτης ΠΑΕ και όλοι οι άλλοι ιδιοκτήτες να είμαστε ενεργά μέλη του συμβουλίου»

«Εγώ δεν ξέρω αν θέλω να αναλάβω πρόεδρος, αλλά σίγουρα θα βρεθεί κάποιος να αναλάβει».

Τα έσοδα πόσα θα είναι;
«Δεν έχουμε καμία ενημέρωση. Μία ράδιο αρβύλα έχω ακούσει για ένα εκ. ευρώ της ΕΡΤ3. Άκουσα και για 500 χιλιάδες. Τι σημαίνει αυτό; Πέρυσι τα έσοδα από ΟΠΑΠ και ΟΤΕ ήταν 5,5 εκ. ευρώ. Κατέληξαν οι ομάδες να πάρουν 200 χιλιάδες μαζί με το ΦΠΑ. Εμείς σα Λαμία και κάποιες άλλες ομάδες έχουν τη δυνατότητα, άλλες όχι.

Δεν θα δούμε καλό πρωτάθλημα, θα δούμε παρατράγουδα. Θα αποχωρήσουν ομάδες και ένα σωρό άλλα θα δούμε. Πέρυσι έβγαιναν κάθε αγωνιστική δύο «στημένα». Φέτος θα βγαίνουν πέντε. Δεν αποδεικνύονται, αλλά έτσι φεύγει ο κόσμος από τα γήπεδα και απαξιώνεται το πρωτάθλημα. Εμείς πληρώνουμε, αλλά κάποια στιγμή θα κουραστούμε κι εμείς. Να ρίχνεις τα λεφτά σου σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο δεν έχει ουσία».

ΑΠΟΔΟΣΗ: FL NEWS