Νίκη M. Verstappen στο Ισπανικό Γκραν Πρι

M. Verstappen,  στην πρώτη του εμφάνιση με την ομάδα της Red Bull, κατάφερε να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί

15-5dr4

Μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία της Formula 1 φέρει την υπογραφή του 18χρονου ο M. Verstappen, ο οποίος στην πρώτη του εμφάνιση με την ομάδα της Red Bull κατάφερε να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Ο M. Verstappen εκκινούσε από την τέταρτη θέση ωστόσο μετά τη σύγκρουση των δύο μονοθεσίων της Mercedes AMG Petronas στη στροφή τέσσερα του πρώτου γύρου βρέθηκε δεύτερος, πίσω από τον D. Ricciardo και μπροστά από τον K. Raikkonen.

Πέρα από τον M. Verstappen, εξαιρετικό αγώνα πραγματοποίησε και ο C. Sainz ο οποίος μετά τον επεισοδιακό πρώτο γύρο βρέθηκε στην τρίτη θέση, βάζοντας δύσκολα τόσο στο Vettel όσο και στον Raikkonen, όταν οι πιλότοι της Ferrari επιχείρησαν να βρεθούν μπροστά του. Από την έβδομη και την όγδοη θέση, πραγματοποιώντας έναν αθόρυβο αγώνα, είδαν την καρό σημαία οι Perez και Massa, ενώ επιτυχία μπορεί να θεωρήσει κανείς και το πλασάρισμα του J. Button μέσα στη βαθμολογούμενη δεκάδα.

Ο Βρετανός πιλότους της McLaren τερμάτισε στην ένατη θέση, βλέποντας τον F. Alonso να εγκαταλείπει με πρόβλημα στο κινητήριο σύνολο της Honda.

Tην πρώτη δεκάδα συμπλήρωσε ο D. Kvyat, ο οποίος έδειξε εμφανώς επηρεασμένος από τον πρόσφατο υποβιβασμό του από την ομάδα της Red Bull σε εκείνη της Toro Rosso.

1 Max Verstappen Red Bull/Renault 1h41m40.017s
2 Kimi Raikkonen Ferrari 0.616s
3 Sebastian Vettel Ferrari 5.581s
4 Daniel Ricciardo Red Bull/Renault 43.950s
5 Valtteri Bottas Williams/Mercedes 45.271s
6 Carlos Sainz Toro Rosso/Ferrari 1m01.395s
7 Sergio Perez Force India/Mercedes 1m19.538s
8 Felipe Massa Williams/Mercedes 1m20.707s
9 Jenson Button McLaren/Honda 1 Lap
10 Daniil Kvyat Toro Rosso/Ferrari 1 Lap