Σάκης Παπαδόπουλος:Όχι σε πρόσθετα μέτρα, αλλιώς εκλογές

Ο  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απορρίπτει κατηγορηματικά το νέο πακέτο πρόσθετων μέτρων

bouleutis-suriza-prostheta-metra-egw-den-psifizw.w_l

 

Μιλώντας στο Star, ο βουλευτής Τρικάλων του κυβερνώντος κόμματος ερωτηθείς για το αν θα ψηφίσει τα πρόσθετα μέτρα, απάντησε: “Προσωπικά όχι και το έχω πει σε όλους τους τόνους και στην ίδια γραμμή είναι όλη η κοινοβουλευτική μας ομάδᔨ. 

Όπως είπε, “έχουμε έντονο προβληματισμό στην ΚΟ για το αν μπορεί να ακολουθηθεί ένας δρόμος που υπερβαίνει τη συμφωνία του καλοκαιριού” και ζήτησε ευρεία συζήτηση με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών για τις επιλογές που υπάρχουν.

“Ως εδώ και μην παρέκει, οι εκβιασμοί των δανειστών έχουν φτάσει στα όρια. Οι λύσεις που έχουμε είναι να καταφύγουμε σε νέα προσφυγή στους πολίτες, είτε με κοινοβουλευτικές εκλογές, είτε με δημοψήφισμα. Το δίλημμα που υπάρχει είναι αν η Ελλάδα μέσα στην ενωμένη Ευρώπη θα έχει την εικόνα του ισότιμου μέλους. Νέες υποχωρήσεις υπό το κράτος εκβιασμών δε μπορούν να γίνουν. Μόνο η συμφωνία καταλήξει στο ότι πρέπει άμεσα να συζητηθεί και η αναδιάρθρωση του χρέους, τότε μπορεί να το ψηφίσει η πλειοψηφία της Βουλής”.

Σημειώνεται ότι ο Σάκης Παπαδόπουλος ανήκει στην εσωκομματική τάση των 53+ που πρόσφατα εμφανίστηκαν να παίρνουν αποστάσεις από συγκεκριμένες πολιτικές της κυβέρνησης, ενώ ο ίδιος σε παλαιότερες δηλώσεις του είχε τονίσει ότι θα παραιτηθεί, αν ο ΦΠΑ ανέβει στο 24%.