Νίκη ΑΕΛ μετ΄ αποδοκιμασιών!

a9c788390cd687897f7f3ea1122d2e54_LΗ ομάδα της Λάρισας κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Καλλιθέας με το γκολ του Βαρέλα.

Παρά τη νίκη (1-0) κόντρα στην Καλλιθέα, ο κόσμος της ΑΕΛ αποδοκίμασε τους ποδοσφαιριστές της.

Αυτό που μετράει είναι η ουσία στο ποδόσφαιρο, αλλά οι φίλοι της ΑΕΛ που παρακολούθησαν την αναμέτρηση με την Καλλιθέα δεν στάθηκαν στη νίκη (1-0), αλλά στην εικόνα που έδειξε η ομάδα τους στο γήπεδο. Ο Βαρέλα στο 18ο λεπτό έβγαλε το άγχος από την ομάδα της Λάρισας, αλλά από εκεί και πέρα η αθηναϊκή ομάδα ήταν αυτή που πίεσε ψηλά, προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση. Από την άλλη πλευρά η ΑΕΛ πήρε τον ρόλο των αντεπιθέσεων για να φτάσει στο δεύτερο γκολ, αλλά χωρίς τελικά να καταφέρει να τελειώσει τις φάσεις που δημιοούργησε.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους (51′) οι ισορροπίες άλλαξαν, όταν ο Μουκτάρης είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Μαρουκάκη και φάνηκε πως η ΑΕΛ θα έχει πολύ πιο εύκολο έργο. Αυτό δεν συνέβη, όμως, επειδή η Καλλιθέα πάλεψε για να φτάσει στην ισοφάριση, ο τεχνικός της Λουκάς Καραδήμος ενίσχυσε την επίθεση, αφού δεν είχε τίποτε να χάσει και έτσι κατάφερε να κρατήει την υπεροχή στο ματς και την κατοχή.

Ο Μασένα σε μια προσπάθειά του στην περιοχή έπεσε σε διεκδίκηση με τον Μονιάκη και όταν σηκώθηκε βρήκε με το πρόσωπό του αυτό του αμυντικού της ΑΕΛ και αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 72ο λεπτό. Η Καλλιθέα μπορεί να έμεινε με εννέα ποδοσφαιριστές, αλλά κράτησε τον έλεγχο, πίεσε και στις καθυστερήσεις έχασε την σημαντικότερη ευκαιρία της για να φτάσει στην ισοφάριση, όταν ο Ντουρμισάι με σουτ έστειλε την μπάλα να περάσει πάνω από τα δοκάρια της ΑΕΛ.

Το ότι η Καλλιθέα κράτησε την κατοχή της μπάλας (42-58) παρότι έπαιζε με εννέα ποδοσφαιριστές έκανε τους φίλους των γηπεδούχων να σφυρίζουν την ίδια της ομάδα τους και τελικά… μετά το τελευταίο σφύριγμα, να χειροκροτήσουν τους ποδοσφαιριστές της Καλλιθέας. Οι παίκτες της Λάρισας από την άλλη είχαν τις ευκαιρίες στις αντεπιθέσεις να σημειώσουν δεύτερο γκολ με ανοικτή την άμυνα των φιλοξενούμενων, αλλά σε όλες τους τις προσπάθειες υπήρξαν λάθος επιλογές, κυρίως από τον Κουτσιανικούλη.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΑΕΛ – ΚΑΛΛΙΘΕΑ 1-0  
ΣΚΟΡΕΡ: 18′ Βαρέλα
ΚΟΚΚΙΝΗ: 51′ Μουκτάρης, 72′ Μασένα
ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοφ, Ρέντζας, Μονιάκης, Γιοβάνοβιτς, Κομεσίδης (46′ Βέρτζος), Αναστασόπουλος, Βαρέλα, Ναγιάρ, Λαμπρόπουλος (80′ Μασούρας), Μαρουκάκης (57′ Κουτσιανικούλης), Μπόγιοβιτς.
ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Λουκάς Καραδήμος): Μιχελής, Σταμόπουλος (58′ Φράγκος), Λεβέντης, Μουκτάρης, Τσώνης, Κατσικογιάννης (40′ Σταύρου), Γκίνη, Μπέλης, Μπόυζας (69′ Ντουρμισάι), Τζάκσον, Μασένα.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παπαργυρίου (Πιερίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Νικολαΐδης (Μακεδονίας), Σπυρόπουλος (Αν. Αττικής)

Πηγή: flnews.gr