Ριζογιάννης: «Άδικα φωνάζει η Καρδίτσα»

1381843

Ο Παντελής Ριζογιάννης μίλησε στο SDNA για την νίκη των Τρικάλων επί της Αναγέννησης 

Τα Τρίκαλα πέτυχαν την έβδομη τους εντός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα της Football League. Ο μέσος των «κυανέρυθρων» Παντελής Ριζογιάννης, μίλησε στο SDNA για το εν λόγω αποτέλεσμα, το εντός έδρας αήττητο απέναντι στην Αναγέννηση Καρδίτσας, αλλά και για τον στόχο που δεν είναι άλλος από την άνοδο.

 

Τα Τρίκαλα κατάφεραν να πάρουν μια σημαντική νίκη και δη σ΄ένα θεσσαλικό ντέρμπι όπως είναι αυτό με την Αναγέννηση Καρδίτσας. Τι σημαίνει αυτό το αποτέλεσμα για εσάς;

«Για εμάς ήταν ένα ιδιαίτερο παιχνίδι. Θέλαμε τη νίκη στον αγώνα αυτό και για την πόλη, αλλά και για λόγους πρεστίζ, αλλά και για εμάς προκειμένου να συνεχίσουμε την δύσκολη συνέχεια του πρωταθλήματος».

Κατά τη γνώμη σου τι ήταν αυτό που σας έδωσε την ώθηση να ανατρέψετε το 0-1 σε 3-1;

«Ήταν το πάθος και η θέληση που είχαμε προκειμένου να κατακτήσουμε τους τρεις βαθμούς και παράλληλα να χαρίσουμε στον κόσμο χαρά που καταφέραμε και κερδίσαμε αυτό το παιχνίδι».

Μετά το παιχνίδι με την Κέρκυρα, είχαν κάνει την εμφάνιση τους δημοσιεύματα που έλεγαν ότι το κλίμα δεν είναι και το καλύτερο για τον Σταύρο Ψιμουλάκη. Αυτό ήταν κάτι που σας πείσμωσε, προκειμένου να δώσετε τον καλύτερο σας εαυτό στο ντέρμπι και παράλληλα απαντήσεις;

«Θεωρώ πως όχι. Δεν υπήρχε καμία πίεση για τον προπονητή. Είχαμε κάνει μια πάρα πολύ καλή εμφάνιση στην Κέρκυρα, ωστόσο δεν καταφέραμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Αυτόματα θέσαμε σαν στόχο μας ένα νέο ξεκίνημα αρχής γενομένης από τον αγώνα με την Αναγέννηση Καρδίτσας».

Ο Σταύρος Ψιμουλάκης από την στιγμή που ήρθε στην ομάδα, τι είναι αυτό που προσπαθεί να περάσει μέσω της φιλοσοφίας του σ΄αυτή;

«Προσπαθεί να περάσει την πίεση στον αντίπαλο, να παίζουμε επιθετικό ποδόσφαιρο και να τρέχουμε συνεχώς τον αντίπαλο. Αυτό όπως ξέρουμε είναι δύσκολο, γιατί απαιτείται χρόνος προσαρμογής προκειμένου να μπούμε σ΄αυτό το κομμάτι».

Το γεγονός ότι καταφέρατε να διατηρήσετε την παράδοση, που σας θέλει μέσα στην έδρα σας να μην έχετε χάσει από την Αναγέννηση Καρδίτσας, είναι κάτι το σημαντικό για εσάς;

«Θεωρώ ότι κάναμε το αυτονόητο, να κρατήσουμε το αήττητο της έδρα στα ντέρμπι και δη αναμεταξύ μας, για να μην σπάσει αυτό το σερί που ήταν και αυτός ένας λόγος, προκειμένου να γυρίσουμε το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο».

Το αποτέλεσμα αυτό τονώνει την ψυχολογία της ομάδας, και κατά πόσο είναι εφικτό πλέον, να επιτευχτεί ο στόχος της ανόδο;

«Είναι δύσκολο για την πορεία, αλλά όπως βλέπουμε σ΄όλα τα παιχνίδια της Β΄ Εθνικής, όλοι μπορούν να κερδίσουν και όλοι μπορούν να χάσουν απ΄όλες τις ομάδες. Αυτό μας δίνει δύναμη για την συνέχεια, και όσο βαθμλογικά και μαθηματικά μπορούμε, εμείς δεν θα τα παρατήσουμε.Αυτή η νίκη είναι αφιερωμένη στον πρόεδρο μας και στον κόσμο αυτής της πόλης».

Πέρυσι ήσουν στον Πανελευσινιακό όπου με προπονητή τον Ψιμουλάκη, η ομάδα ανέβηκε κατηγορία. Μπορεί κάτι παρόμοιο να γίνει και φέτος ή το θεωρείς απίθανό;

«Δεν το θεωρώ απίθανο. Όπως είπα και πριν όσο υπάρχουν μαθηματικές ελπίδες δεν θα τα παρατήσουμε. Όσον αφορά τον κόουτς έτσι και πέρυσι ήμασταν οκτώ βαθμούς πίσω, ωστόσο δεν τα παρατήσαμε και τελικά τα καταφέραμε, καθώς πέρα από τον προπονητή μερίδιο σ΄αυτήν την επιτυχία είχε και ο πρόεδρος ο κύριος Γιαλιάς που μας στήριξε στην δύσκολη προσπάθεια, κάτι το οποίο κάνει και τώρα με συνέπεια να μας δίνει δύναμη και πάθος για την συνέχεια».

Η γνώμη σου για την διαιτησία του εν λόγω αγώνα

«Έγιναν διαιτητικά λάθη. Όπως είδαμε το πρώτο γκολ που βάζει η Αναγέννηση Καρδίτσας στο 8′, το οποίο και ακυρώθηκε είναι πεντακάθαρο, και το γκολ με το οποίο η Αναγέννηση Καρδίτσας άνοιξε το σκορ ήταν δύο μέτρα οφσάιντ. Όσον αφορά το υπόλοιπο μέρος του παιχνιδιού δεν υπάρχει κανένα άλλο λάθος, καθώς όλες οι αποφάσεις ήταν σωστές . Αδίκως η διοίκηση της Αναγέννησης Καρδίτσας, φωνάζει για διαιτητικά λάθη».