Τσίμπησε βαθμό στο “Ελ Πάσο” η Καλλιθέα

Η Ζάκυνθος απέσπασε ισοπαλία (1-1) στην έδρα της Καλλιθέας και κατέκτησε έναν πόντο – χρυσάφι στην προσπάθεια σωτηρίας.

Την… ασθένεια της Καλλιθέας στα τελευταία ματς τιμώρησε η Ζάκυνθος το απόγευμα της Δευτέρας (07/03) στο «Ελ Πάσο» και πανηγύρισε έναν πόντο (1-1) που μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμος στην προσπάθεια για την παραμονή στην κατηγορία. Οι «κυανόλευκοι» στις τρεις τελευταίες στροφές προηγούνταν, αλλά δεν κρατούσαν το τρίποντο, κάτι που επαναλήφθηκε στην αυλαία της 22ης αγωνιστικής, με τους νησιώτες να απαντούν στο γρήγορο γκολ του Μασένα και να κρατούν μέχρι το φινάλε το αποτέλεσμα.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλύτερα το παιχνίδι και προηγήθηκαν νωρίς χάρη σε ενέργεια του Μασένα. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός διεκδίκησε μία χαμένη μπάλα από τον Τσιάμη, κέρδισε το φάουλ στο ημικύκλιο και με δική του εκτέλεση έβαλε σε θέση οδηγού την Καλλιθέα. Ο ρυθμός, ωστόσο, κόπηκε στο 25′ όταν έσβησαν οι πυλώνες του Σταδίου, με αποτέλεσμα ο αγώνας να διακοπεί για λίγα λεπτά. Λύση βρέθηκε, με τους «κυανόλευκους» να κλείνουν το πρώτο 45λεπτο με μία αναγκαστική αλλαγή (αυτή του Φαρία στο 44′), αλλά και πολλές παραπάνω τελικές προσπάθειες απέναντι στην ομάδα του Ιονίου.

Στα τρία τελευταία παιχνίδια που είχε δώσει η ομάδα του Λουκά Καραδήμου είχε προηγηθεί, αλλά δεν είχε καταφέρει να κρατήσει το υπέρ της προβάδισμα. Η αδυναμία που εμφανίστηκε κόντρα σε Αναγέννηση Καρδίτσας, Τρίκαλα, Πανσερραϊκό έκλεισε… καρέ στο 52′. Συγκεκριμένα, ο Ζαϊρί έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, ο Κουρέλλας έπιασε το γυριστό σουτ και ο Σταματής που καλυπτόταν με προβολή σημείωσε το δεύτερο διαδοχικό του τέρμα στο πρωτάθλημα για το 1-1. Ο σκόρερ, μάλιστα, στο 56′ νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Μιχελή.

Η Καλλιθέα προσπάθησε να αντιδράσει, ο Καραδήμος πέρασε στο ματς τον Ντουρμισάι, αλλά οι γηπεδούχοι δεν αποδείχτηκαν εύστοχοι στις προσπάθειές τους παρά την πίεση που άσκησαν. Ο Παπαδόπουλος στο 59′ έσωσε την εστία του σε δυνατό σουτ του Μασένα, ενώ στο 86′ ο Ντουρμισάι αστόχησε με κεφαλιά. Στις καθυστερήσεις ο Κρολ λίγο έλειψε να οδηγήσει τη Ζάκυνθο στην ανατροπή, αλλά στο σουτ που έκανε υπό καλές προϋποθέσεις η μπάλα κόντραρε σε αμυνόμενο.

Έτσι, η αθηναϊκή ομάδα έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει στους δύο πόντους την 4άδα και οι «κυανοκίτρινοι» πήραν έναν πολύτιμο πόντο στην προσπάθεια που κάνουν για την παραμονή τους.

H ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Σκόρερ: 9′ Μασένα – 52′ Σταματής

ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Λoυκάς Καραδήμος): Μιχελής, Μουκτάρης, Τζάκσον, Σταύρου, Νόνης, Τεγούσης, Μπούζας (77′ Τσίπρας), Φαρία (44′ Κατσικογιάννης), Μπέλης, Φράγκος (55′ Ντουρμισάι), Μασένα.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ (Βάνια Ραντίνοβιτς): Παπαδόπουλος, Κυριακίδης, Ορφανίδης, Τσιάμης, Πεχλιβανόπουλος, Ζέλιος, Λέκκας (51′ Κουρέλλας), Ναζίμ (86′ Αποστόλου), Ζαϊρί (90′ N. Πέττας), Σταματής, Κρολ.

Διαιτητής: Μίαρης (Δωδ/νήσου)
Βοηθοί: Πασχαλίδης (Εύβοιας), Μήταρης (Αν. Αττικής)