Πρωταθλητής και με τα… μαθηματικά ο Ολυμπιακός

«Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα είναι από  και μαθηματικά η πρωταθλήτρια Ελλάδας, μετά τη νίκη 3-0 επί της Βέροιας

9c976ca49921f1509e5bc2995b6348a9_L

Τον Φλεβάρη είναι ωραία, έχει κούπα στον Περαία» τραγουδούσαν οι φίλοι του Ολυμπιακού στις εξέδρες του «Γ. Καραϊσκάκης», στη γιορτή που έστησαν για την εξασφάλιση του 43ου τίτλου της ιστορίας του. Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα είναι από  και μαθηματικά η πρωταθλήτρια Ελλάδας, μετά τη νίκη 3-0 επί της Βέροιας στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής για την Super League.

Τα τέρματα των Πειραιωτών, οι οποίοι αύξησαν τη διαφορά τους από την ΑΕΚ στους 21 βαθμούς (με παιχνίδι περισσότερο), έξι αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, σημείωσαν οι Φουστέρ (19, 65`) και Πουλίδο (83`). Αυτός είναι ο πιο γρήγορος τίτλος του Ολυμπιακού στην ιστορία του συλλόγου, ο οποίος πλέον στοχεύει και στο νταμπλ αφού ήδη έχει πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά.

Στο 19’ απ’  το φάουλ του Τσόρι Ντομίνγκες, η μπάλα στρώθηκε στον Φουστέρ κι εκείνος χωρίς ν` αντιμετωπίσει πρόβλημα άνοιξε το σκορ για τους Πειραιώτες (1-0) Ο Ολυμπιακός διπλασίασε τα τέρματά του στο 65` και πάλι με τον Φουστέρ. Από την υποδειγματική αντεπίθεση των πειραιωτών, ο Κολοβός πάσαρε με το στήθος στον Φουστέρ κι εκείνος με αριστερό σουτ έκανε το 2-0 για την ομάδα του Μάρκο Σίλβα. Ήταν να μην γίνει η αρχή για τον Φουστέρ ο οποίος σημείωσε το δεύτερο γκολ σε έξι ματς στο εφετινό πρωτάθλημα.

Στο 82` ο Καντιμοίρης πραγματοποίησε νέα εντυπωσιακή επέμβαση σε κεφαλιά του Ντα Κόστα, όμως ένα λεπτό αργότερα είδε την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του. Σουτ του Φουστέρ πάνω στα σώματα των αμυντικών και ο Πουλίδο με προβολή έκανε το 3-0 για τους πειραιώτες οι οποίοι δίνουν πανηγυρικό τόνο στο ματς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σίλβα): Ρομπέρτο, Ντα Κόστα, Βούρος, Τσιμίκας, Σαλίνο, Κασάμι, Ζντιέλαρ (46` Μπουχαλάκης), Τσόρι Ντομίνγκες (66` Φορτούνης), Φουστέρ, Κολοβός (66` Ερνάνι), Πουλίδο.

ΒΕΡΟΙΑ (Ελευθερόπουλος):
Καντιμοίρης, Νέτο, Πούγγουρας, Μαλόν, Μπράβο, Ανάκογλου (84` Μεληκιώτης), Γιουσούφ, Ναζλίδης (71` Καϊκούτ), Μαγιέφσκι (59` Γεωργιάδης), Άρτσε, Σιόντης.