Ο Πογιέτ έρχεται στην Αθήνα για την ΑΕΚ

Ο τον Γκουστάβο Πογιέτ την Τετάρτη θα βρίσκεται στην Αθήνα για διαπραγματεύσεις με την ΑΕΚ, προκειμένου να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας.C0F71194F0B5ACD6D9F71ECA6BBB7731

Όπως όλα δείχνουν ο Ουρουγουανός προπονητής βρίσκεται ψηλά στη λίστα που έχει στα χέρια του ο Ντούσαν Μπάγεβιτς και μαζί με τους Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς, αλλά και Δημήτρη Μελισσανίδη, έκριναν πως πρέπει να κληθεί άμεσα για επίσημες συζητήσεις. Οι ετήσιες απολαβές του ίδιου και των συνεργατών του, ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ, αλλά οι «κιτρινόμαυροι» είναι αποφασισμένοι να κάνουν την υπέρβαση με έναν προπονητή που θα βάλει γερές βάσεις για την αναγέννηση της ομάδας.

Ο Πογιέτ ξεκίνησε την προπονητική καριέρα του ως βοηθός (του Γουάιζ) στη Σουίντον και στη Λιντς και στη συνέχεια του Χουάντε Ράμος στην Τότεναμ. Το 2009 πήγε στη Μπράιτον και στην πρώτη του σεζόν ως «χεντ κόουτς» προβίβασε την ομάδα στην Championship.

Το «ξεπέταγμά» του έγινε το 2013, όταν ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Σάντερλαντ και στην πρώτη του σεζόν εκεί την οδήγησε ως τον τελικό του League Cup. Ωστόσο, τον Μάρτιο του 2015 αποχώρησε λόγω από τις «μαύρες γάτες» λόγω των κακών αποτελεσμάτων.

Μέχρι τότε βρίσκονταν στη 17η θέση της βαθμολογίας και στα 60 συνολικά ματς που έχει δώσει στην Premier League, πανηγύρισε 14 νίκες.

Στην ΑΕΚ, πάντως, κρατούν «ανοιχτές» τις εναλλακτικές λύσεις των Χάβι Γράθια (Μάλαγα), Φρεντ Ρούτεν (πρώην της Φέγενορντ) και Μανόλο Χιμένεθ.

Παράλληλα, άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως μάνατζερ πρότεινε τις τελευταίες ώρες και τον Βίκτορ Μουνιόθ. Ο Ισπανός τεχνικός που πέρασε από τον πάγκο του Παναθηναϊκού τη σεζόν 2006-07 και στη συνέχεια πέρασε από τις Ουέλβα, Χετάφε, Τέρεκ Γκρόζνι, Ξαμάξ, Σιόν και Σαραγόσα.