Τα… άκουσε ο Αναστασίου

Η… γιούχα έγινε πιο έντονη, με τον Ελληνα τεχνικό να κοντοστέκεται και στη συνέχεια να κάνει τις τοποθετήσεις του

SUPER 3

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να νίκησε με 1-0 τον Πλατανιά και φτάνοντας τους 12 βαθμούς να βρίσκεται σε απόσταση μιας νίκης αναπνοής από τον Ολυμπιακό (σ.σ. έχει 15), ωστόσο το κλίμα για τον Γιάννη Αναστασίου δεν έχει… ελαφρύνει.

Η κακή απόδοση των πράσινων, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο (σ.σ. ο Παναθηναϊκός οπισθοχώρησε και κινδύνευσε με ισοφάριση), έκανε τους περίπου 10.000 οπαδούς του που βρέθηκαν στην Λεωφόρο να αποδοκιμάσουν έντονα στο τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Δελφάκη.

Μάλιστα οι αποδοκιμασίες του κόσμου έγιναν ακόμη πιο έντονες όταν ο Γιάννης Αναστασίου επιχείρησε να κάνει τις καθιερωμένες δηλώσεις που συνηθίζουν οι προπονητές στο συνδρομητικό κανάλι, αμέσως μετά τη λήξη κάθε αναμέτρησης.

Η… γιούχα έγινε πιο έντονη, με τον Ελληνα τεχνικό να κοντοστέκεται και στη συνέχεια να κάνει τις τοποθετήσεις του. Μάλιστα οι αποδοκιμασίες συνεχίστηκαν όσα δευτερόλεπτα χρειάστηκε έως ότου κατευθυνθεί στη φυσούνα των αποδυτηρίων, με τον κόσμο να ανεβάζει τον τόνο της φωνής του. Εκείνος φυσικά δεν αντέδρασε, αποχορώντας με το κεφάλι σκυμμένο…

Αναστασίου: «Είχαν τρομερή πίεση τα παιδιά»

Τα... άκουσε ο Αναστασίου (pics)

Στις δηλώσεις του ο Γιάννης Αναστασίου στάθηκε στην κατάκτηση των τριών βαθμών και δικαιολόγησε τους παίκτες του, λέγοντας πως είχαν να διαχειριστούν μεγάλη πίεση από την ανάγκη νίκης. «Καταλαβαίνω τον κόσμο και ήταν δύσκολο. Τα παιδιά είχαν τρομερή πίεση και έπρεπε να κερδίσουνε. Καταφέραμε να κερδίσουμε, δεν δεχτήκαμε γκολ σε ένα ακόμα παιχνίδι, κρατάμε αυτή τη νίκη και συνεχίζουμε», ήταν οι πρώτες δηλώσεις του Ελληνα τεχνικού αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης.

Λίγο αργότερα στη συνέντευξη Τύπου, συμπλήρωσε: «Δεύτερο παιχνίδι εντός έδρας σε μικρό διάστημα. Ξέραμε πως θα είναι δυσκολο απεναντι σε μια ομάδα που έχει ανάγκη τους βαθμούς κι ήρθε με σκοπό να μας δημιουργήσει προβλήματα με το αμυντικό της παιχνίδι. Για εμάς ήταν παιχνίδι υπομονής. Ξέραμε πως είχαμε μια διάθεση, οπως στα προηγούμενα δυο παιχνίδια, να καθαρίσουμε από το πρώτο ημίχρονο. Ξέραμε πως δεν θα ήταν εύκολο. Διατηρησαμε την υπομονη, προηγηθηκαμε κι ο Πλατανιας μας έκανε μονο μια φαση σε όλο το παιχνίδι. Το σημαντικό είναι ότι πήραμε τη νίκη, κρατήσαμε το μηδέν. Τα παιδιά είχαν τρομερή πίεση και άγχος. Κρατάμε το μηδέν για τρίτο σερί εντός έδρας, πήραμε το  τρίποντο και συνεχίζουμε».

Ο Παναθηναϊκός έχει πρόβλημα όταν ο αντίπαλος κλείνεται. Δεν έχει  λύσεις να το σπάσει αυτό,  ενώ ο Πλατανιάς ανοίχτηκε δεν έκανε φάσεις. Που οφείλεται; 

Τα... άκουσε ο Αναστασίου (pics)

«Τα παιδιά είχαν άγχος και πίεση. Κάναμε τη φάση με τον Μπεργκ, μια με τον Καλτσά και τον Αμπέντ στο τέλος. Σίγουρα είναι επίπονο να έχουμε συνεχόμενα παιχνίδια, αλλά τα παιδιά είχαν άγχος. Φαινόταν σε κάθε επαφή τους με τη μπάλα αυτή η πίεση που υπήρχε. Το σημαντικό είναι και στην κακή σου μέρα να κερδίζεις. Για εμάς δεν ήταν καλή μέρα ποδοσφαιρικά, αλλά βαθμολογικά ήταν σημαντικό που κερδίσαμε. Έχει τύχει στο παρελθόν να μην είμαστε καλοί και να μην παίρνουμε βαθμούς. Οπότε, κρατάμε τους τρεις βαθμούς και συνεχίζουμε».

Μέχρι πότε θα κρατήσει το άγχος και αν το ματς στην Ξάνθη είναι κομβικό για την ψυχολογία;
«Κάθε ματς είναι κομβικό και κρίσιμο. Πέρσι αν θυμάστε, είχαμε περάσει στην Ευρώπη, παίξαμε με τη Νίκη Βόλου την 3η αγωνιστική εντός έδρας. Κερδίσαμε μια ομάδα έτοιμη να διαλυθεί με 1-0 και κακή απόδοση. Υπάρχουν πράγματα που δεν μας αρέσουν και θέλουμε να τα κάνουμε καλύτερα. Ξέρουμε που είμαστε. Δεν μπορούμε να πούμε πως τα παιδιά δεν προσπαθούν. Με την ψυχολογική πίεση που υπάρχει είναι δύσκολο. Δεν έχουμε αυτή τη στιγμή στην ομάδα τους ηγέτες που θα καθαρίσουν τα παιχνίδια. Προσπαθούμε σαν ομάδα να κάνουμε τα πράγματα που πρέπει για να μπορέσει η ομάδα να έχει το θετικό αποτέλεσμα. Θέλει κόπο, υπομονή και επιμονή. Οι ομάδες δεν χτίζονται από τη μια μέρα στην άλλη. Το σημαντικό είναι ότι η ομάδα κερδίζει και χωρίς να παίζει καλό ποδόσφαιρο. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να δείξουμε καλή εικόνα όλοι μας».

Η αλλαγή του Τριανταφυλλόπουλου ήταν για λόγο  τακτικης; 
«Ναι καθαρά τακτική. Παίξαμε με δυο επιθετικούς, αλλά από τη στιγμή που προείχε να διασφαλίσουμε το μηδέν πίσω, κάναμε αυτή την αλλαγή».