Με λάθη και απ τον Κατσικάρη η Εθνική ξανάχασε

 

 

Η Εθνική Ελλάδας έχασε ξανά από την Ισπανία (73-71) καθώς στην τελευταία περίοδο ήταν αποκαρδιωτική

Aποκαρδιωτική  μέχρι το τελευταίο δίλεπτο όπου ξύπνησε αλλά πλέον ήταν αργά – Στην αποτίμηση της ημέρας η ουσία είναι μία και η εξής: Η η Εθνική, υπό τον Φώτη Κατσικάρη, για δεύτερη συνεχόμενη διοργάνωση τρώει στοπ στο πιο κρίσιμο παιχνίδι. Όπως το 2013 , έτσι και τώρα με τη… μισή Ισπανία, η ομάδα παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων και έχασε την ευκαιρία όχι για μια μεγάλη διάκριση

Στον αγώνα τώρα… οι διεθνείς ηττήθηκαν από το δίδυμο Γκασόλ και Μίροτιτς οι οποίοι κυριάρχησαν κατά κράτος των αντιπάλων τους. Όταν πλέον ξύπνησε το συγκρότημα του Φώτη Κατσικάρη ήταν αργά. Αν κι επέστρεψε από το -7 μέσα σε διάστημα μικρότερο των δύο λεπτών, στο τέλος δεν υπήρχε επαρκής χρόνος για την ολική ανατροπή και το τρίποντο νίκης του Αντετοκούνμπο πίσω από το κέντρο ήταν –φυσιολογικά- άστοχο.Ευθύνες για την κακή εμφάνιση πέφτουν μεγάλες και στον ομοσπονδιακό τεχνικό που δεν διαχειρίστηκε σωστά το παιχνίδι , αλλά τώρα πια όλα αυτά ανήκουν ήδη στο παρελθόν

Πλέον οι διεθνείς θα πρέπει να τερματίσουν τουλάχιστον στην έβδομη θέση για να πάρουν το εισιτήριο για το Προολυμπιακό τουρνουά που θα τους δώσει την ευκαιρία να προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Τα δεκάλεπτα: 14-14, 39-32, 55-57, 73-71.

Ισπανία (Σκαριόλο): Γκασόλ 27 (1), Φερνάντεθ, Ροντρίγκεθ 10 (1), Ρίμπας 3 (1), Ρέγιες 5, Κλαβέρ 2, Γιουλ 8 (2), Μίροτιτς 18 (2).

Ελλάδα (Κατσικάρης): Μπουρούσης 5, Ζήσης 5, Σπανούλης 10 (1), Καλάθης 14 (2), Περπέρογλου, Σλούκας 3 (1), Καϊμακόγλου, Κουφός 9, Πρίντεζης 13 (1), Παπανικολάου, Μάντζαρης, Αντετοκούνμπο 12 (2).