Δύσκολο διπλό με ανατροπή για τον Παναθηναϊκό

Νικηφόρα ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός το πρωτάθλημα , παίρνοντας το 2-1 από τον Παναιτωλικό  ανατρέποντας μάλιστα το εις βάρος του 1-0.

FEE4DFFA5CB4D9865A858F7B3DEC2690

Οι «πράσινοι» σκόραραν με τους Καρέλη και Μπεργκ, με τον Σουηδό να είναι ο δημιουργός και του πρώτου γκολ των φιλοξενούμενων. Πολύ καλός και ο Στιλ.

Ο Παναθηναϊκός «σπατάλησε» ένα ημίχρονο, αλλά με την εικόνα του στο δεύτερο μέρος, η οποία εν πολλοίς οφείλεται στις εσωτερικές αλλαγές του Αναστασίου και στις αλλαγές που έκανε, έδειξε τις αρετές που έχει ως ομάδα και το πολύ καλό ποδόσφαιρο που μπορεί να παίξει. Εάν διατηρηθεί σε αυτό το επίπεδο δεν θα έχει κανένα πρόβλημα ούτε απέναντι στην Καμπάλα, το βράδυ της ερχόμενης Πέμπτης στη ρεβάνς των play off του Europa League.

Πιο… ζεστός μπήκε στο παιχνίδι ο Παναθηναϊκός, που απείλησε στο 6΄ με την κεφαλιά του Μπεργκ να διώχνει ο Στεφανάκος και στο 9΄ έχασε την πρώτη κλασική ευκαιρία για να προηγηθεί. Ο Καρέλης, όμως, εξ επαφής απέτυχε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, μετά την προσωρινή επέμβαση του Στεφανάκου στο διαγώνιο σουτ του Νίνη.

Η… απάντηση των γηπεδούχων ήρθε στο 16΄. Μετά την εξαιρετική συνεργασία Μαρκόφσκι-Κάπελ, ο τελευταίος έπιασε το σουτ κι έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά της εστίας του Στιλ.

Μετά το πρώτο 10λεπτο η απόδοση των «πρασίνων»… έπεσε, γεγονός που έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να πάρουν τα ηνία του ματς και να ψάχνουν το γκολ που θα τους έδινε το προβάδισμα.

Το κατάφερε αυτό η ομάδα του Πόντες στο 27΄ με τον Μαρκόβσκι, μετά τη γυριστή κεφαλιά του Κούσα, ωστόσο -σωστά – δε μέτρησε το τέρμα καθώς ο Σέρβος ήταν σε θέση οφσάιντ. Ακολούθησε στο 29΄ η λανθασμένη υπόδειξη του βοηθού για οφσάιντ του Καρέλη (ο επιθετικός του Παναθηναϊκού έφυγε από κανονική θέση και μπήκε απειλητικά στην περιοχή).

Η ανωτερότητα του Παναιτωλικού καρποφόρησε στο 41΄. Ο διαιτητής Σιδηρόπουλος υπέδειξε πέναλτι σε σπρώξιμο του Ταυλαρίδη πάνω στον Ουάρντα, αλλά ο Στιλ έπεσε στη γωνία του κι απόκρουσε το σουτ του Πάουλο. Στο… ριμπάουντ, όμως, η άμυνα των «πρασίνων»… κοιμήθηκε και ο Κάπελ προ κενής εστίας «έγραψε» το 1-0.

Στην εκπνοή του πρώτου μέρους οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να «κλειδώσουν» το ματς, με τον Στιλ να κρατάει «όρθιο» τον Παναθηναϊκό μετά τη μεγάλη επέμβαση που έκανε στο σουτ του Κάπελ.

Αποφασισμένος να φτάσει γρήγορα στην ισοφάριση μπήκε στο β΄ μέρος ο Παναθηναϊκός, που έχασε απίστευτη ευκαιρία στο 48΄ με τον Μπεργκ για το 1-1 (έπιασε… αέρα προ κενής εστίας).

Η ανωτερότητα των «πρασίνων» στο ξεκίνημα της επανάληψης απέφερε αποτέλεσμα στο 51΄, έστω κι αν χρειάστηκε το τραγικό λάθος του Στεφανάκου. Ο γκολκίπερ των γηπεδούχων αντί να δώσει στον Κουτρουμάνο τροφοδότησε τον Μπεργκ, αυτός γύρισε ωραία στην περιοχή και ο Καρέλης αυτή την φορά σημάδεψε σωστά (1-1).

Η κίνηση του Αναστασίου στο δεύτερο ημίχρονο να φέρει πιο πίσω και σε πιο ελεύθερο ρόλο τον Μπεργκ αποδείχθηκε πέρα για πέρα σωστή, μιας και ο Σουηδός έβγαλε την ασίστ στον Καρέλη από την οποία προήλθε η ισοφάριση , ενώ στο 58΄ και πάλι από μπαλιά του Μπεργκ ο Καρέλης έχασε τεράστια ευκαιρία για την ολική ανατροπή του σκηνικού.

Ο ρυθμός του αγώνα ήταν καταιγιστικός στην επανάληψη, με τη μπάλα να παίζετε πάνω κάτω και τις δύο ομάδες- κυρίως τον Παναθηναϊκό – να παίζουν πολύ καλό ποδόσφαιρο. Ο Στιλ ήταν σε ετοιμότητα στα σουτ των Κάπελ και Ουάρντα στο 65΄ και 70΄, ωστόσο, στο 84΄ από το λάθος του Κούσα, ο Μπεργκ με άψογο τελείωμα χάρισε τη νίκη στον Παναθηναϊκό.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι οι «πράσινοι» οφείλουν μεγάλο μερίδιο της νίκης τους και στον Λουκ Στιλ, ο οποίος έκανε σπουδαίες επεμβάσεις στη διάρκεια του ματς με αποκορύφωμα την φάση του 92΄ όταν με υπερένταση έδιωξε το σουτ του Ρουσκουσέδα.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Λ.Πόντες): Στεφανάκος, Κουτρουμάνος, Κέβιν, Κούσας, Κάπελ, Παπάζογλου, Μάκος (78΄ Ρουσκουσέδα), Μαρκόβσκι, Μπεχαράνο, Πάουλο (75΄ Καμαρά), Ουάρντα (86΄ Βιγιαφάνες).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γ.Αναστασίου): Στιλ, Μπούρμπος, Κουτρουμπής, Ταυλαρίδης, Νάνο, Λαγός (74΄ Σάντσεθ), Ζέκα, Πράνιτς, Νίνης (74΄ Πέτριτς), Καρέλης, Μπεργκ