Ο πρόδερος της Καρδίτσας διαψεύδει Λυχναρά Σφακιανάκη

Ευθεία επίθεση κατά Λαχναρά Σφακιανάκη από Μπούρμπο

 

Στην ΕΡΤ Σερρών έκανε ο πρόεδρος της Αναγέννησης Καρδίτσαςο οποίος προχώρησε στην διάψευση των λεγομένων, του αντιπροέδρου της διοργανώτριας αρχής Άρη Λυχναρά, ότι το Δ.Σ. της Δευτέρας (17/10) δεν έγινε για οικονομικούς λόγους, αμφισβητώντας παράλληλα το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας σχετικά με την έναρξη του πρωταθλήματος.

 

Για τις εξελίξεις στη Football League:

«Θεωρώ ότι δεν θα γίνει πρωτάθλημα το Σαββατοκύριακο. Ζήτησαν πολλές ομάδες άμεσα συμβούλιο, γιατί διαφορετικά πολλές ομάδες θα έκαναν προσφυγή. Και εμείς ήμασταν σε αυτή την κατεύθυνση».

Θα καταθέσετε πρόταση μομφής κατά του προέδρου; 

«Αυτό θα το δούμε. Προέχει το θέμα του πρωταθλήματος, να δούμε αν θα ξεκινήσουμε».

Για τις δηλώσεις Λυχναρά ότι το ΔΣ δεν έγινε, γιατί αδυνατούσαν πρόεδροι να δώσουν το «παρών»:

«Αυτό είναι ψέμα. Εμένα δεν με πήρε κανείς τηλέφωνο, ούτε με ρώτησαν. Πολλές ΠΑΕ που έχω μιλήσει, είναι ψέμα. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και από τις 10 ΠΑΕ που βγήκε ότι είπαν «ναι», η Λαμία έχει ψηφίσει θετικά, αλλά θέλει να γίνει πρώτα συμβούλιο. Το ίδιο και ο Αγροτικός Αστέρας. Εμείς ψηφίσαμε να μην ξεκινήσει και να γίνει άμεσα συμβούλιο για να πάρουμε απόφαση.

Η Ελευσίνα δεν έχει δικαίωμα ψήφου. Πώς βγήκαν οι ψήφοι 10-7; Εδώ υπάρχει ένα ερώτημα. Όλοι είμαστε υπέρ να ξεκινήσουμε, αλλά πώς; Αν δεν υπάρχουν κάποια έσοδα, να ξέρουμε ότι έχουμε ένα στάνταρ ποσό. Πάμε στα τυφλά, δεν ξέρουμε πού πάμε».

Για το θέμα των πιστοποιητικών συμμετοχής:

«Άλλο θέμα κι αλλο αυτό πολύ σοβαρό. Αν κάποιες ομάδες δεν πάρουν πιστοποιητικό, τότε θα γίνουν ενστάσεις σε βάρος τους από τις ΠΑΕ που έχουν περάσει τη διαδικασία. Θα υπάρξει ένα μπάχαλο».

Για τα τηλεοπτικά:

«Γνωρίζω για ένα ενδιαφέρον από τη CYTA. Υπάρχει μια συνομιλία, αλλά έχουμε άγνοια».

Είστε ευχαριστημένος από τους χειρισμούς του κυρίου Σφακιανάκη; 

«Εμείς τον έχουμε εκλέξει για να μας ακούει. Οι αποφάσεις πρέπει να είναι συλλογικές. Δεν ξέρω για ποιο λόγο βιάστηκε. Πώς γίνεται να παίρνονται αποφάσεις τηλεφωνικά ή μέσω e-mail και φαξ;».

Φοβάστε ότι αν ξεκινήσει το πρωτάθλημα κάποιες ομάδες δεν θα μπορέσουν να ολοκληρώσουν;
«Πιστεύω πως ναι. Θα υπάρχει αβεβαιότητα. Το πιο χαμηλό μπάτζετ θες 700 χιλιάδες στην κατηγορία. Για το ΙΚΑ και την ασφάλεια απαιτούνται 100 χιλιάδες. Πρέπει να μειώσουμε τα έξοδα για διαιτησίες, ΙΚΑ, παράβολα, συμμετοχές. Υπάρχει τρόπος. Πρέπει να μας πει πώς έχουν τα δεδομένα».

Θα καταθέσουν πρόταση μομφής κι άλλες ΠΑΕ;
«Ναι, έτσι θεωρώ. Επείγει να δούμε τι θα γίνει στο συμβούλιο».

Για την κίνηση παραγόντων να στείλουν επιστολή στον Υπουργό:
«Δεν το γνωρίζω, από δημοσιεύματα ενημερώθηκα».

Γνωρίζετε πόσα χρήματα θα δοθούν από την ΕΡΤ;
«Τίποτα. Κάτι ακούστηκε για 500 χιλιάδες μικτά. Αυτό είναι αστέιο ποσό. Γιατί να δώσω στην ΕΡΤ κάποια εμπορικά ματς για 20 χιλιάδες; Και πώς θα κινηθεί η Football League και τα γραφεία; Τα έξοδα είναι τεράστια. Όλοι χρειάζονται και είναι άδικο να φύγουν άνθρωποι, αλλά πρέπει να βρεθεί μία φόρμουλα».

Γιατί πιστεύετε δεν αποφάσισε τη Δευτέρα (17/10) για συμβούλιο ο πρόεδρος;
«Δεν το ξέρω. Είπε ο κύριος Λυχναράς λόγω εξόδων. Αυτό είναι γελοίο. Αυτό δεν το έχει πει κανείς. Εμένα δεν με πήρε κανείς τηλέφωνο. Στην ουσία είμαστε εννέα τα όχι. Και πάλι, λοιπόν, έπρεπε να γίνει ΔΣ. Πάρθηκε μια παράξενη απόφαση. Αμφισβητώ το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. Πώς βγήκε το 10-7;».

Και για εσάς τους παράγοντες είναι δύσκολο…
«Πρέπει να έχεις τρέλα ή αγάπη μεγάλη. Είναι πάρα πολύ δύσκολο».

Από διαρκείας έχετε έσοδα;
«Εμείς κάθε χρόνο έχουμε περίπου 350 διαρκείας. Φέτος είναι πιο λίγα. Εμείς κάτι έχουμε. Η τρύπα σε κάθε ομάδα είναι γύρω στα 300 χιλιάρικα. Πόσες χορηγίες να μαζέψεις; Εγκλωβίζεσαι και κάθε χρόνο μπαίνεις και πιο πολύ μέσα».

Εσείς έχετε δυνάμεις να συνεχίσετε;
«Δύσκολα, αλλά εγώ ευτυχώς έχω τη μπάλα χαμηλά. Δεν έχω ανοικτεί, δεν έχω προσφυγή, γι’ αυτό και επιβιώνω».