Κάνει πρεμιέρα το Euro 2016

Το ματς Γαλλίας Ρoυμανίας θα ανοίξει την αυλαία του EURO

Ξεκινά και επίσημα το Euro 2016 στα γαλλικά γήπεδα, με το εναρκτήριο παιχνίδι του τουρνουά να είναι αυτό ανάμεσα σε Γαλλία και Ρουμανία. H Google αφιερώνει το σημερινό της doodle στην έναρξη της μεγάλης διοργάνωσης, που θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον τον επόμενο μήνα.

AdTech Ad

Δείτε το πανόραμα του 2016

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έχει λάβει άλλωστε η γαλλική κυβέρνηση. Η αστυνομική διεύθυνση του Παρισιού είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια του Σταντ ντε Φρανς και του Παρκ ντε Πρενς, των περιοχών όπου θα συγκεντρώνονται οι οπαδοί και το Σεν Ντενί, καθώς και 4 ξενοδοχείων διαμονής των ποδοσφαιριστών, δύο ξενοδοχείων της UEFA και του διεθνούς κέντρου επικοινωνιών.

“Θα παραλύσουμε τη χώρα κατά τη διάρκεια του Euro. Απαιτούμε την άμεση απόσυρση του νόμου για το εργασιακό” ανέφερε διαδηλωτής μιλώντας στο Euronews. Εξαιτίας των απεργιών χειρόφρενο έχουν βάλει και οι γαλλικές αμαξοστοιχίες, δυσχεραίνοντας τις μετακινήσεις.

Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Euro, Ζακ Λαμπέρ, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο θέμα των απεργιών.

“Σε ότι αφορά στην εξέλιξη των απεργιών δεν έχουμε περισσότερες πληροφορίες από εσάς. Είναι ένα ζήτημα που δυστυχώς δεν μπορούμε να ελέγξουμε. Θα θέλαμε οι μετακινήσεις να γίνονται όσο το δυνατόν πιο ομαλά”.

Παρασκευή, 10 Ιουνίου

Γαλλία
10:00 μ.μ.

Ρουμανία
Σάββατο, 11 Ιουνίου

Αλβανία
4:00 μ.μ.

Ελβετία

Ουαλία
7:00 μ.μ.

Σλοβακία

Αγγλία
10:00 μ.μ.

Ρωσία
Κυριακή, 12 Ιουνίου

Τουρκία
4:00 μ.μ.

Κροατία

Πολωνία
7:00 μ.μ.

Βόρεια Ιρλανδία

Γερμανία
10:00 μ.μ.

Ουκρανία
Δευτέρα, 13 Ιουνίου

Ισπανία
4:00 μ.μ.

Τσεχία

Ιρλανδία
7:00 μ.μ.

Σουηδία

Βέλγιο
10:00 μ.μ.

Ιταλία
Τρίτη, 14 Ιουνίου

Αυστρία
7:00 μ.μ.

Ουγγαρία

Πορτογαλία
10:00 μ.μ.

Ισλανδία
Όλες οι ώρες είναι σε Ώρα Ελλάδας

 

 

 

Το Euro 2016, θα είναι το πλουσιότερο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου όλων των εποχών. Η UEFA θα διανείμει στις 24 εθνικές ομάδες συνολικά 301 εκατομμύρια ευρώ, δίνοντας έως 27 εκατομμύρια στη νικήτρια.

Αρκεί αν σκεφτεί κάποιος ότι στο Copa America Centenario στις ΗΠΑ, που ξεκίνησε στις 3 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί στις 26 Ιουνίου, θα μοιράσει 19,1 εκατ. ευρώ. Με άλλα λόγια σχεδόν 16 φορές (για την ακρίβεια 15,7) λιγότερα, από το Euro 2016. Στην Γαλλία θα σημειωθεί μία αύξηση σχεδόν 50%, αφού ήταν 196 εκατ. το 2012 (Πολωνία -Ουκρανία) και 184 το 2008 ( Αυστρία-Ελβετία), αλλά τότε οι φιναλίστ ήταν 16 και όχι 24.

Νικώντας όλα τα παιχνίδια της φάσης των ομίλων, ο νικητής θα πάρει 27 εκατ. ευρώ. Η πρόκριση στην τελική φάση αξίζει 8 εκατ. ευρώ, η νίκη στους ομίλους αξίζει 1 εκατ. ευρώ, η ισοπαλία 500.000 ευρώ , η πρόκριση στους 16 αξίζει 1,5 εκατ. ευρώ, στα προημιτελικά 2,5 στα ημιτελικά 4 και στον τελικό 5 για την φιναλίστ και 8 για τη νικήτρια. Τα πριμ του Euro έχουν εξισωθεί με εκείνα του Μουντιάλ, που έχει 32 ομάδες.

Το Euro 2016, θα έχει έσοδα 806,71 εκατ. ευρώ από την …τούρτα της παγκόσμιας διαφήμισης. Μία καλή εξήγηση, για να γίνει κατανοητό, ότι έκτακτα γεγονότα ή ακόμα και λόγοι ασφαλείας, είναι σχεδόν αδύνατο να ματαιώσουν, μεταθέσουν μία μεγάλη διοργάνωση ή την διεξάγουν χωρίς θεατές.

Αλλά αυτό που έχει σημασία είναι ότι η επίδραση του Euro 2016 δεν καλύπτει μόνο την τηλεόραση. Αρκεί να σκεφτούμε ότι το 2014 για πρώτη φορά στον κόσμο, η επίδραση στην αγορά είχε να κάνει και με άλλα μέσα ενημέρωσης, όπως το διαδίκτυο, όπου ολοένα και περισσότερο κυριαρχείται από το βίντεο.

Το γαλλικό Εμπορικό Επιμελητήριο (ICC έχει υπογράψει μια συμφωνία με τους διοργανωτές του επερχόμενου Euro 2016, προκειμένου το τουρνουά ποδοσφαίρου να χρησιμεύσει για την προώθηση επιχειρηματικών ευκαιριών σε ολόκληρη τη Γαλλία το επόμενο καλοκαίρι. Επιδίωξη είναι η μεγιστοποίηση του οικονομικού αντίκτυπου, όταν τελειώνει το τουρνουά με τον τελικό.

Η συμφωνία βασίζεται στην προώθηση του τουρνουά στη Γαλλία και στο εξωτερικό με τις πιθανές επιχειρηματικές ευκαιρίες κια την προώθηση γαλλικών εταιρειών μεταξύ των ξένων επενδυτών πριν και κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης.