Η Κέρκυρα, 1-1 με τη Λαμία

Η Λαμία ήταν ανώτερη, αλλά έμεινε στο 1-1  με την Κέρκυρα,

lam

Η Λαμία -δεν έχει γνωρίσει ήττα στο γήπεδό της από τον Ιανουάριο του 2014, σερί που κρατά 27 μήνες, τελευταία ήττα στις 5 Ιανουαρίου 2014 από τα Τρίκαλα- μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και είχε δοκάρι στο 4′. Ο Πίντο τροφοδότησε τον Μίλιεβιτς και αυτός με σουτ εκτός περιοχής στέλνει τη μπάλα στο δεξί δοκάρι της εστίας του Κουτζαβασίλη. Το 1-0 έγινε στο 8′. Ο Πίντο ντα Σίλβα έφυγε στην πλάτη της άμυνας και πλάσαρε πάνω στην κίνηση τον εξερχόμενο Κουτζαβασίλη.

Στο 14′ θα μπορούσε να είχε γίνει το 2-0, αλλά η Λαμία είχε και δεύτερο δοκάρι. Ο Πίντο έδωσε στον Μίλιεβιτς, αυτός έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, στέλνοντας τη μπάλα στο δεξί δοκάρι. Η ισοφάριση για την ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη ήρθε στο 29′. Ο Ζορμπάς εκτέλεσε κόρνερ, ο Νίκιτς έκανε το σουτ εκτός περιοχής, αλλά η μπάλα κόντραρε. Ο Αρναρέλλης έγινε αποδέκτης της και με νέο σουτ σκόραρε (1-1). Έξαλλοι σε αυτή τη φάση οι γηπεδούχοι, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για επιθετικό φάουλ του σκόρερ στον Καραλή.

Η φάση αυτή προκάλεσε εκνευρισμό στις τάξεις των γηπεδούχων μέχρι και το τέλος του πρώτου μέρους. Στο 54′ άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες. Ο Καραλής προσπάθησε να κερδίσει σε μονομαχία τον Γκομές, άπλωσε το χέρι και ο Γάλλος έπεσε στο έδαφος. Ο διαιτητής Φουκάκης έδειξε κίτρινη κάρτα στον επιθετικό της Λαμίας, που ήταν η δεύτερη (τραβηγμένη η απόφαση του ρέφερι). Έτσι οι γηπεδούχοι κλήθηκαν να παίξουν με παίκτη λιγότερο για σχεδόν 35 λεπτά. Και πάλι όμως, η εστία της δεν παραβιάστηκε σοβαρά, πέρα από ένα σουτ του Παμλίδη στο 61′.

Η Λαμία με την ισοπαλία αυτή πήγε στους 42 βαθμούς και έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει τον Απόλλωνα (50 με την αφαίρεση 6 βαθμών). Οι “κυανερυθροι” από την άλλη πέρασαν από μία δύσκολη έδρα και ουσιαστικά ξέφυγαν στους 9 πόντους από την “Ελαφρά Ταξιαρχία”.

ΛΑΜΙΑ (Δημήτρης Σπανός): Πίτκας, Ζουλιώτης, Κυριακόπουλος, Ντάσιος, Γιαλούσης, Μπαλού, Τζόκιτς (68′ Σιλιγαρδάκης), Σιατραβάνης (90’+1′ Μπουλούλης), Μίλιεβιτς (82′ Νεόφυτος), Καραλής, Πίντο.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Αλέκος Βοσνιάδης): Κουτζαβασιλης, Γκόμεζ, Ντιόγκο, Βενέτης, Ιωάννου, Κόντος (46′ Καρντόσο), Ντουαλά (67′ Μπαλντοβαλίεφ), Νίκιτς, Παμλίδης, Ζορμπάς (78′ Σουάνης), Αρναρέλλης.