H Ολύμπια Τρικάλων στην Φινλανδία για το Παγκόσμιο!

Στόχος τους μια ακόμη μεγάλη διάκριση στην Αισθητική ομαδική γυμναστική

Οι νεαρές αθλήτριες του Γυμναστικού Συλλόγου Ολύμπια Τρικάλων ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν την πρόκληση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Αισθητικής Ομαδικής Γυμναστικής στο Espoo,  Φινλανδία από 15-17.3.2024.

Οι αθλήτριες μας, κατηγορίας Junior (15-16 χρονών) είναι μία από τις δύο Ελληνικές συμμετοχές.

Με αξιοθαύμαστες επιδόσεις και προσδοκίες για μία θέση ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες του κόσμου την Φιλανδία, Καζακστάν, Τουρκία, Κιργιστάν, Δανία, Εσθονία, Νησιά Φερόε, Ουκρανία, Ισπανία, Ανδόρα, Γαλλία, είναι μια μοναδική ευκαιρία για τα κορίτσια να αναδείξουν το ταλέντο τους.

Η ομάδα μας, υπό τις οδηγίες των προπονητριών Silvana Georgieva και Βασιλικής Πριόνα, και την στήριξη της Διοίκησης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αισθητικής Ομαδικής Γυμναστικής είναι αποφασισμένη να προσφέρει μια αξέχαστη εμπειρία και να διακριθεί σε αυτή την διεθνή σκηνή.

Με συνεχή προσπάθεια και αφοσίωση, οι αθλήτριες ανυπομονούν για την ευκαιρία να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα και να κάνουν τα Τρίκαλα υπερήφανα. Η πορεία τους αντιπροσωπεύει την αμέτρητη προσπάθεια που έχουν καταβάλλει για την κατάκτηση του ονείρου τους.

Καλή επιτυχία στα κορίτσια μας σε αυτή τη σπουδαία πρόκληση!!!

Καλή επιτυχία Μαρία Μαράβα, Αναστασία Κοσκουβάτα, Σωτηρία Γεωργούλα, Φωτεινή Γκίκα, Χριστίνα Γκίκα, Ζωή Γεωργούλα, Αντιγόνη Παπακώστα, Δήμητρα Μπαρέκα !!!

Οι παραπάνω αθλήτριες έχουν λάβει τις παρακάτω διακρίσεις, σε  Πανελλήνια Πρωταθλήματα, Παγκόσμια Πρωταθλήματα, Βαλκανικούς Αγώνες, Ευρωπαϊκά Events.

 

2015-2018  Διακρίσεις σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα Ρυθμικής Γυμναστικής τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο και σε ομαδικό επίπεδο.

2016   1η θέση και χρυσό μετάλλιο σε διεθνή meeting στην Σόφια, Βουλγαρία

2019   2η θέση και ασημένιο μετάλλιο στο 4o Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο Αγρίνιο

2020   2η θέση και ασημένιο μετάλλιο στο 5ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στα Τρίκαλα

2021   3η θέση και χάλκινο μετάλλιο στο 6ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην Λάρισα

2022   7η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Αισθητικής Γυμναστικής στην Σόφια, Βουλγαρία

2022   4η θέση στο 1ο Βαλκανικό Αγώνα Αισθητικής Γυμναστικής στην Πρέβεζα

2022   2η θέση και ασημένιο μετάλλιο 7ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην Λαμία

 

2022   8η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αισθητικής Γυμναστικής  στο Γκρατς, Αυστρία

2023   2η θέση και ασημένιο μετάλλιο 8ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην Βέροια

2023   4η θέση στον 2ο Βαλκανικό Αγώνα Αισθητικής Γυμναστικής στo Burgas Βουλγαρίας

 

Επόμενος στόχος με διάκριση στο έτος 2024 είναι:

Παγκόσμιο Κύπελλο στην Φινλανδία
Παγκόσμιο Κύπελλο και Μεσογειακοί Αγώνες στην Ισπανία
Παγκόσμιο Κύπελλο στην Ουγγαρία
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Εσθονία
9ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην Άρτα

Αισθητική Ομαδική Γυμναστική

 

Η Αισθητική Ομαδική Γυμναστική αποτελεί σχετικά νέο άθλημα στο χώρο της Αγωνιστικής Γυμναστικής. Συνίσταται στην εκτέλεση ασκήσεων γυμναστικής με φυσική και συνεχή κίνηση του σώματος.

Περιλαμβάνει αρμονικές, ρυθμικές και δυναμικές κινήσεις που εκτελούνται με φυσιολογική χρήση της δύναμης. Κατά την εκτέλεση των προγραμμάτων υπάρχει μια φυσιολογική ροή από τη μια άσκηση στην επόμενη, ώστε η κάθε άσκηση να αποτελεί φυσική συνέχεια της προηγούμενης. Όλες οι κινήσεις πρέπει να εκτελούνται πλήρεις, επιδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο την ευρύτητα και την ποικιλία των ασκήσεων σε δυναμική και ταχύτητα.

Η σύνθεση των προγραμμάτων πρέπει να περιλαμβάνει ασκήσεις που εμπεριέχουν κυματισμούς, ισορροπίες, περιστροφές, άλματα, χορευτικά βήματα και άρσεις. Σωματικές ικανότητες όπως η ευλυγισία, η ταχύτητα, η δύναμη, η νευρομυϊκή συναρμογή και η αέναη κίνηση θεωρούνται θεμελιώδεις.

Η ομάδα αποτελείται από 6 έως 10 αθλήτριες. Όπως είναι ευνόητο απαιτείται ομαδικότητα και ενότητα για την επίτευξη των στόχων της ομάδας.

Η Αισθητική Ομαδική Γυμναστική είναι Τέχνη, Έκφραση και Συναίσθημα προσαρμοσμένα για ένα υψηλού επιπέδου άθλημα.