Ο Φερστάπεν σε ενδεχόμενο να φύγει από τη Red Bull

Ο Φερστάπεν έκανε απόλυτα σαφές ότι το ενδεχόμενο αποπομπής του Χέλμουτ Μάρκο δεν είναι ανεκτό για τον ίδιο, και άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να ισχύουν τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών ότι ένας όρος στο συμβόλαιό του με την RBR του επιτρέπει να αποχωρήσει από την ομάδα πριν το 2028, αν φύγει ο Μάρκο.

Σε ερώτηση προς τον Φερστάπεν μετά την πολ ποζίσιον που κατέκτησε στη Τζέντα απόψε, αν οι εξελίξεις στην υπόθεση Μάρκο μπορεί να επηρεάσουν και το δικό του μέλλον, ο Ολλανδός απάντησε: “Τρέφω μεγάλο σεβασμό στον Χέλμουτ και σε όσα πετύχαμε μαζί. Η αφοσίωσή μου σε εκείνον είναι πολύ μεγάλη, και πάντα την εξέφραζα σε όλους στην ομάδα, σε όλους που βρίσκονται ψηλά, ότι είναι πολύ σημαντικός στη διαδικασία μου για τις λήψεις αποφάσεων πάντα, για το μέλλον όσο και εντός της ομάδας.

Οπότε, είναι πολύ σημαντικό να παραμείνει στην ομάδα, όπως και όλοι οι υπόλοιποι φυσικά διότι είναι ομαδική η προσπάθειά μας” πρόσθεσε ο πρωταθλητής. Και συνέχισε επιβεβαιώνοντας, για πρώτη φορά, ότι αν αλλάξει συθέμελα η διοίκηση της Red Bull Racing με τον “πόλεμο ισχύος” που εξελίσσεται εντός της ομάδας, τότε μπορεί να αναζητήσει κάπου αλλού το μέλλον του. Όπως στη Mercedes, που αναζητά τον διάδοχο του Λιούις Χάμιλτον που θα φύγει στο τέλος της σεζόν για τη Ferrari.