Μπάσκετ Με δεκάδες συμμετοχές το 3×3 Schools

Στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Τρικάλων μαθητές-τριες Δημοτικών και Γυμνασίων βίωσαν τη χαρά του μπάσκετ, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα της Ε.Ο.Κ. «3×3 Schools powered by ΔΕΗ» γ.

Η διοργάνωση, που υλοποιήθηκε από την ΕΟΚ και την ΔΕΗ, με τη συνδοπργάνωση του Δήμου Τρικκαίων, έφερε τα παιδιά σε επαφή με το άθλημα, προσφέροντάς τους μια μοναδική εμπειρία βιωματικής αθλητικής εκπαίδευσης.

Με κέφι, ενθουσιασμό και αστείρευτη ενέργεια, οι μαθητές και μαθήτριες αγωνίστηκαν, δείχνοντας το ταλέντο και την αγάπη τους για το μπάσκετ.

Την πρώτη ημέρα, συμμετείχαν 80 παιδιά από 6 Δημοτικά σχολεία (33ο, 9ο, 28ο, 6ο, 1ο, Εκπαιδευτήρια Σακκά)  της πόλης, τα οποία δημιούργησαν 20 ομάδες.

Την δεύτερη ημέρα ήταν η σειρά των γυμνασίων με 37 ομάδες από 10 σχολεία (1ο, 2ο,3ο,4ο,5ο,6ο,7ο, «Αθηνά», Πρίνους, Μουσικό Σχολείο) όπου συμμετείχαν 148 παιδιά.

 

Στα αγόρια την 1η θέση πήρε ομάδα από το 3ο Γυμνάσιο, τη 2η θέση ομάδα από το 7ο Γυμνάσιο και την 3η θέση ομάδα από τα Εκπαιδευτήρια Αθηνά.

Στα κορίτσια, την 1η θέση πήρε ομάδα από το 2ο Γυμνάσιο, την 2η θέση ομάδα από το 5ο Γυμνάσιο και την 3η θέση ομάδα από το 7ο Γυμνάσιο.

 

Το 3×3 Schools powered by ΔΕΗ αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία για την ανάπτυξη του μπάσκετ στις νεαρές ηλικίες, φέρνοντας το άθλημα πιο κοντά στα παιδιά και καλλιεργώντας την αγάπη τους για τον αθλητισμό.

Εκ μέρους του Δήμου Τρικκαίων, τις απονομές στα Δημοτικά Σχολεία έκανε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού Μιχάλης Λάππας και τις απονομές στα Γυμνάσια η Εντεταλμένη Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων Έφη Λεβέντη οι οποίοι και έδωσαν τα θερμά συγχαρητήρια  τους διοργανωτές, τους εκπαιδευτικούς και τους/τριες μαθητές/τριες που συμμετείχαν.Από το γραφείο Τύπου