Με πεντάρα η Εθνική διέλυσε το Καζακστάν

Κόντρα στη Γεωργία την Τρίτη (26/3, 19:00) για τα τελικά του Euro 2024.

Ονειρεμένη εμφάνιση έκανε η εθνική Ελλάδας διαλύοντας το Καζακστάν με 5-0 και σφραγίζοντας την πρόκριση για τον τελικό των πλέι οφ προκριματικών που θα γίνει την Τρίτη  στην Τυφλίδα. Πλέον κόντρα στη Γεωργία την Τρίτη (26/3, 19:00) θα διεκδικήσει την πρόκρισή της στα τελικά του Euro 2024.Η Εθνική μπήκε με το… μαχαίρι στα δόντια και με πρωταγωνιστή τον Πέλκα βρήκε δύο γκολ στο πρώτο τέταρτο. Ο παίκτης της Μπασακσεχίρ κέρδισε το πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Μπακασέτας στο 9ο λεπτό, ενώ στο 15’ βρήκε ο ίδιος δίχτυα με κεφαλιά «ψαράκι».

Ο Ιωαννίδης έκανε το 3-0 στο 37ο λεπτό, ενώ τρία λεπτά αργότερα Κουρμπέλης έδωσε ακόμα πιο θριαμβευτικό τόνο στο εκπληκτικό πρώτο μέρος της Ελλάδας.Μετά την ανάπαυλα, η Εθνική συνέχισε να κυνηγάει κι άλλα τέρματα, ενώ έδειχνε και μια φυσιολογική χαλαρότητα που επέτρεψε στους αντιπάλους να δημιουργήσουν κι εκείνοι φάσεις για να σημειώσουν το γκολ της τιμής. Τελικά, το έβαλε ο Ταπάλοβ, αλλά σε… λάθος τέρμα, για το 5-0 στο 86’.

Μέχρι και το τέλος της αναμέτρησης η Ελλάδα είχε κι άλλες καλές στιγμές με Γιακουμάκη (88′), Κουρμπέλη (89′) και Μασούρα (90′), αλλά το σκορ δεν άλλαξε.

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ (67′ Ρότα), Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος (46′ Ρέτσος), Τσιμίκας, Κουρμπέλης, Μάνταλος, Μπακασέτας (74′ Μπουχαλάκης), Μασούρας, Πέλκας (64′ Γιακουμάκης), Ιωαννίδης (64′ Κωνσταντέλιας).

ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ: Σάτσκι, Καΐροφ (45′ Τοπάλοφ), Μπίστροφ, Μαρότσκιν, Γερλάνοφ, Βορογκόφσκι, Τσεσνόκοφ (68′ Ζούεφ), Μπεϊσεμπέκοφ (46′ Σαντιμπέκοφ), Ζαϊντουντίνοφ, Αστάνοφ (46′ Οράζοφ), Σαμορόντοφ