Η Αθήνα κέντρο αποφάσεων για το μέλλον του κλασικού αθλητισμού

Με ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που αφορούν το μελλοντικό αγωνιστικό, ψηφιακό και κοινωνικό πλαίσιο του κλασικού αθλητισμού κύλησε η πρώτη μέρα του συνεδρίου των Γενικών Διευθυντών των Ευρωπαϊκών Ομοσπονδιών, που φιλοξενείται στο ξενοδοχείο Apollon Divani Palace & Thalasso στη Βουλιαγμένη.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική συνάντηση των παραγόντων που ορίζουν το πλαίσιο που κινούνται οι εθνικές ομοσπονδίες και διαμορφώνουν τη στρατηγική που θα ακολουθήσει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία την επόμενη τετραετία. Παράλληλα, αποτελεί έκφραση της εξωστρέφειας που χαρακτηρίζει τη διοίκηση του ΣΕΓΑΣ, η οποία επιχειρεί να ξαναβάλει την Ελλάδα στον πυρήνα των χωρών που καθορίζουν τις εξελίξεις στον κλασικό αθλητισμό στο διεθνές στερέωμα.

Η ομοσπονδία ανέλαβε την οργάνωση και τη διαδικασία της φιλοξενίας των συνέδρων. Στο συνέδριο τον ΣΕΓΑΣ εκπροσώπησε ο γενικός διευθυντής, Σωτήρης Κυρανάκος και ο συντονιστής ομάδων στο Εθνικό Συμβούλιο Αγωνιστικού Σχεδιασμού, Λάμπρος Παπακώστας.

Μετά το πέρας της πρώτης μέρας του συνεδρίου, οι CEO των 49 ευρωπαϊκών ομοσπονδιών που βρίσκονται στην Αθήνα ξεναγήθηκαν στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το βράδι η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα δεξιώθηκε τους σύνεδρους στην Πλάκα. Σε μια όμορφη βραδιά όπου οι εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών ομοσπονδιών είχαν την ευκαιρία να χαλαρώσουν και να διασκεδάσουν και να παράλληλα να τονίσουν τη ανάγκη ο στίβος να ανέβει και πάλι ψηλά με επίκεντρο την Ελλάδα.

«Σας καλωσορίζω στην πατρίδα μου. Ο ΣΕΓΑΣ χαίρεται που γίνεται το συνέδριο στην Ελλάδα. Στα τρία χρόνια της θητείας μου στην Ομοσπονδία, προσπαθήσαμε να ανανεώσουμε τη σχέση μας με όλες τις εθνικές ομοσπονδίες και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία.

Είμαι χαρούμενη που η σχέση αυτή έχει αποφέρει καρπούς και αναμένεται να κάνουμε πολλά πράγματα στο μέλλον.

Ευχαριστώ τον πρόεδρο της ΕΑ, Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ, που στάθηκε κοντά μας και στο πρόσωπο του να ευχαριστήσω όλα τα τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Θέλω να πιστεύω πως αυτή η σχέση θα μας βοηθήσει να αναπτύξουμε περισσότερες δράσεις και αγώνες στο πεδίο του στίβου.