Επική πρόκριση του ΠΑΟΚ στους “8” του Conference League

Διέλυσε με 5-1 την Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Oνειρικό το βράδυ της Πέμπτης στην Τούμπα όπου ο ΠΑΟΚ επικράτησε της Ντίναμο Ζάγκρεμπ με 5-1, έφερε τούμπα το σκορ του πρώτου αγώνα και πήρε την πρόκριση στους “8” του Conference League και την Παρασκευή (15/3) το μεσημέρι θα μάθει τον επόμενο αντίπαλο του αλλά και όλους τους αντιπάλους του μέχρι και τον τελικό της αναμέτρησης.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κουλιεράκη που πέτυχε δύο γκολ και είχε μια ασίστ, στο πρώτο τέρμα των γηπεδούχων, και χωρίς να υστερήσει κανείς καθώς όλοι έδωσαν το κάτι παραπάνω στον αγωνιστικό χώρο έφτασε σε μια επική ανατροπή την οποία ο Λουτσέσκου και οι ποδοσφαιριστές του πίστευαν και το έδειξαν στη διάρκεια της αναμέτρησης.

Με ένα συγκλονιστικό παιχνίδι από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό οι ποδοσφαιριστές της ομάδας της Θεσσαλονίκης ήταν ανώτεροι, δεν άφησαν κανένα δικαίωμα στη Ντίναμο να μπει στο παιχνίδι και κατάφεραν να βάλουν “φωτιά” στην Τούμπα που ζητούσε ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο με τη λήξη της αναμέτρησης.

Στο 27′ και από κόρνερ του Ζίβκοβιτς, ο Κουλιεράκης πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Μπάμπα τη δεύτερη από κοντά, για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.Το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ έδωσε “φτερά” στους παίκτες του Λουτσέσκου και πέντε λεπτά αργότερα βρήκαν και δεύτερο γκολ, με τον Κουλιεράκη να σουτάρει από μακριά, την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει στα δίχτυα για το 2-0 στο ματς, το οποίο και ισοφάρισε το σκορ του πρώτου παιχνιδιού.

Ο ΠΑΟΚ έφτασε σε σκορ πρόκρισης στο 42′ του αγώνα όταν η μπάλα έφτασε στον Τάισον στα αριστερά. Αυτός σήκωσε το κεφάλι, είδε στο δεύτερο δοκάρι τον Μπράντον Τόμας, του έβγαλε μια γλυκιά σέντρα και ο Ισπανός με κεφαλιά ψαράκι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 3-0 των γηπεδούχων.Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, ο Χότζα κατάφερε να μειώσει σε 3-1 και να φέρει ξανά στα… ίσια τη “μάχη” για την πρόκριση Η ομάδα του Λουτσέσκου αντέδρασε όμως στη συνέχεια και δεν δυσκολεύτηκε να επιβάλλει ξανά την υπεροχή της. Στο 73′ βρήκε έτσι και το “χρυσό” γκολ, με τον Κουλιεράκη να στέκεται ξανά τυχερός μετά από κόρνερ και να “σπρώχνει” την μπάλα στα δίχτυα των Κροατών για το 4-1 στο ματς.

Ο “Δικέφαλος του Βορρά” πήρε ξανά προβάδισμα πρόκρισης και αυτή τη φορά “πάλεψε” για να “σφραγίσει” το ματς. Ο Μούργκ έχασε τεράστια ευκαιρία με πλασέ από κοντά για ένα πέμπτο γκολ, αλλά ο Ντεσπόντοφ κέρδισε πέναλτι στη συνέχεια και επέτρεψε στον Ζίβκοβιτς να “τελειώσει” την αναμέτρηση.

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ ευστόχησε από τα 11 βήματα και διαμόρφωσε το τελικό 5-1, ολοκληρώνοντας μία ιστορική εμφάνιση για τους Θεσσαλονικείς στην Ευρώπη.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (78′ Ότο), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Σβαμπ (82′ Οζντόεφ), Μεϊτέ, Ζίβκοβιτς, Τάισον (67′ Ντεσπόντοφ), Κωνσταντέλιας (78′ Μουργκ), Μπράντον (78′ Σαμάτα).

Ντίναμο Ζάγκρεμπ: Νέβιστιτς, Ριστόφσκι, Μπερνάουερ, Τεοφίλ-Κατρίν, Πέρκοβιτς (80′ Ογκιβάρα), Μίσιτς, Σούσιτς (80′ Κουλένοβιτς), Σπίκιτς (74′ Κανέκο), Χότζα (80′ Βίντοβιτς), Μπατούρινα, Πέτκοβιτς.