Ανίκητος ο Τεντόγλου, Χρυσό στο παγκόσμιο Κλειστού Στίβου

Ο Μίλτος Τεντόγλου το έκανε ξανά και στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, φτάνοντας τα 10 μετάλλια. Ο Έλληνας πρωταθλητής υπερασπίστηκε τον τίτλο του στη Γλασκόβη και μετά το Βελιγράδι το 2022 φόρεσε ξανά το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κλειστού Στίβου, με το άλμα του να φτάνει στα 8.22 μέτρα.

Στο δεύτερο πήδηξε στα 7,94, ενώ η τρίτη του προσπάθεια ήταν άκυρη. Μέχρι εκείνη τη στιγμή Τεντόγλου και Φουρλάνι ισοβαθμούσαν με 8,22μ, όμως ο Έλληνας πρωταθλητής είχε το πάνω χέρι, λόγω δεύτερου καλύτερου άλματος.

Στην 4η όμως προσπάθεια, ο 19χρονος Ιταλός πήδηξε στα 8.10μ και πέρασε προσωρινά στην πρώτη θέση. Ωστόσο, ο Τεντόγλου απάντησε άμεσα με 8.15μ. και πάτησε ξανά κορυφή.

Το άλμα του Ιταλού στην έκτη προσπάθεια ήταν άκυρο, με τον Τεντόγλου να κατακτά το χρυσό μετάλλιο. Η έκτη προσπάθεια του Έλληνα πρωταθλητή ήταν στα 8.19μ., επιβεβαιώνοντας σε ακόμη μία μεγάλη τη σταθερότητά του και ότι είναι ανίκητος.

Ο  Έλληνας πρωταθλητής δεν εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τον αγώνα του, ενώ στάθηκε στην ώρα του τελικού, που ήταν πρωί.

Ο αγώνας μου ήταν χάλια, ούτε στον χειρότερό μου εχθρό να κάνει τελικό το πρωί. Ό,τι χειρότερο. Πολύ δύσκολο, δεν είχα καμία όρεξη πραγματικά. Προσπαθούσα από μόνος μου να ενεργοποιηθώ. Κουνιόμουν συνέχεια, έκανα καλό ζέσταμα.