FORMULA 1 Παρουσιάστηκε καταπράσινη η νέα Sauber C44

Στην εκδήλωση που διοργάνωσε στο Λονδίνο η ελβετική ομάδα παρουσίασε το νέο της μονοθέσιο με το νέο της πράσινο φωσφοριζέ χρώμα και με μεγάλες μαύρες επιφάνειες γυμνών ανθρακονημάτων.

Η C44 είναι το πρώτο μονοθέσιο υπό τον νέο τεχνικό διευθυντή Τζέιμς Κι, που μετέβη στο Χίνβιλ από τη McLaren, αν και δεν έχει προλάβει να συνεισφέρει σε μεγάλο βαθμό. Η μεγαλύτερη σχεδιαστική αλλαγή της “επιθετικά ανασχεδιασμένης” C44 σε σχέση με πέρσι είναι η τύπου pull-rod γεωμετρία της εμπρός ανάρτησης (αντί της περσινής push-rod), που χρησιμοποιούν και οι Red Bull, McLaren για να αποκομίσουν αεροδυναμικά οφέλη.

Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος της ομάδας Αλεσάντρο Αλούνι Μπράβι, το πράσινο χρώμα επιλέχθηκε εσκεμμένα για να γίνει ξεκάθαρη η αλλαγή ταυτότητας της ομάδας σε σχέση με το κόκκινο της Alfa Romeo των προηγούμενων ετών.

Υπάρχουν αλλαγές και σε άλλους τομείς”, σχολίασε ο Μπράβι. “Εξελίσουμε τη δομή της ομάδας μας, ενισχύουμε το ανθρώπινο δυναμικό, και αυτό σημαίνει ότι η δουλειά εξελίσσεται στο Χίνβιλ σε όλους τους τομείς. Είναι μια πολύ συναρπαστική περίοδος για την ομάδα”.

SAUBER MEDIA HUB

H νέα C44 θα κάνει τα πρώτα της χιλιόμετρα την προσεχή Παρασκευή 9/02 με τους δύο οδηγούς της ομάδας, Βάλτερι Μπότας και Γκουάνιου Τσόου, στην πίστα της Βαρκελώνης, και στο πλαίσιο της ημέρας βιντεοσκόπησης που δικαιούνται οι ομάδες.