Το σοκ, η μπανάνα και οι άπειροι στοιχηματζήδες…

Ο «ΦΛΟΥ» της 08/02/2024

Σοκ

Μεγάλο το σοκ από την άγρια δολοφονία του Χρήστου Γιαλιά στην Μάνδρα χθες το βράδυ στα Τρίκαλα. Ο πρώην πρόεδρος των Τρικάλων παρά το γεγονός ότι είχε αποσυρθεί από τα ποδοσφαιρικά των «κυανέρυθρων» διατηρούσε στενή σχέση με την περιοχή μας, είχε αγοράσει εξοχική κατοικία στην Ελάτη – την οποία σκόπευε να ανακαινίσει –  και μαζί με τον κουμπάρο του Άκη Αναστασίου προγραμμάτιζε να κάνει μία μεγάλη επένδυση στην περιοχή μας η οποία ωστόσο είχε «παγώσει» τον τελευταίο καιρό. Επισκεπτόταν συχνά την πόλη όπου λέγεται ότι βρισκόταν το περασμένο Σαββατοκύριακο…

Σίφουνας

Στα ποδοσφαιρικά πράγματα των Τρικάλων εισέβαλλε ως σίφουνας το καλοκαίρι του 2015. Η ομάδα σε αδιέξοδο μετά την φυγή του Χάρη Κουτσούρη και ο Γιώργος Βαζάκας που ήταν προπονητής στον Πανελευσινιακό  όπου ιδιοκτήτης ήταν ο Γιαλιάς του πρότεινε όταν τα έσπασε με τον Δήμο Ελευσίνας να έρθουν στα Τρίκαλα. Όπερ και εγένετο. Μέσα σε χρόνο ρεκόρ, ήρθε, συμφώνησε με τον Ερασιτέχνη και φόρτωσε στο λεωφορείο του Πανελευσινιακού ποδοσφαιριστές, προπονητές, φροντιστές και ότι άλλο είχε και μετέτρεψε τους «σταχυοφόρους» μέσα σε μία νύχτα σε «κυανέρυθρους».

Ψιμουλάκης

Ο άνθρωπος με τον οποίο ποδοσφαιρικά είχε συνδεθεί περισσότερο από κάθε άλλον ήταν ο Σταύρος Ψιμουλάκης. Ήταν και ο μόνος που του μίλαγε στα ίσια. Όταν κάποια στιγμή κλήθηκε στα ερτζιανά να σχολιάσει τα άτυχα αποτελέσματα του Γεωργιάδη στον πάγκο της ομάδας ο Σταύρος είχε πει το μυθικό: «Δεν του έκανα ποτέ το χατίρι του Γιαλιά. Γι’ αυτό του έχω φύγει μέχρι τώρα τρεις φορές και μία φέτος τέσσερεις ενώ μαζί μου σε 60 συνολικά περίπου παιχνίδια έχει δύο ήττες. Αν είχα κάνει εγώ δύο ήττες και τρεις ισοπαλίες θα μου απαγάγει και τα εγγόνια. Θα με είχε εκτελέσει. Θα με είχε κάνει κιμά».

Κουρμπανάς

Πολλά τα περιστατικά με Γιαλιά και έχω την εντύπωση ότι τις επόμενες μέρες θα ανασύρουμε κάμποσα. Ένα φοβερό στο οποίο ενεπλάκη και ο ρεπόρτερ Λάκης ήταν όταν μαζί με δύο φουσκωτούς ξεμονάχιασε στην αίθουσα τύπου τον Κουρμπανά, προπονητή της Καλλιθέας δυσαρεστημένος απο το αποτέλεσμα. Ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη ο … συνετισμός του (sic) οι πρωταγωνιστές αντελήφθησαν την παρουσία του Λάκη πίσω από την πόρτα καθώς είχε πάρει θέση για την συνέντευξη τύπου. Τρεις μήνες έκανε να μιλήσει ο δικός μας αναφωνώντας κάθε τόσο: «Είμαι μούτος!!!».

Μπανάνα

Από χίλια κύματα είχαν περάσει και οι σχέσεις του με τον Κούγια. Από την μπανάνα όπου ανέφερε πάνω το όνομα του έφτασε τα τελευταία χρόνια να τον έχει νομικό σύμβουλο…

Έργα και ημέρες

Τα έργα και οι ημέρες του Χρήστου Γιαλιά μπορείτε να τα δείτε εδώ και σε ένα αφιέρωμα του Sportikala….

Τράμπες γιοκ

Με το εισιτήριο στο κινητό μέσω gov.gr θα μπαίνουμε πλέον στα γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Τι σημαίνει αυτό; Τράμπες γιοκ. Δεν θα μπορεί δηλαδή να «δανείζει» κανείς το εισιτήριο διαρκείας του προκειμένου να μπαίνει άλλος στην θέση του στο γήπεδο. Μεγάλο πρόβλημα, ειδικά για κατόχους διαρκείας στην επαρχία που έδιναν σε παιχνίδια κυρίως χαμηλής δυναμικότητας τα εισιτήρια τους αλλού…

Παραθυράκι

Βέβαια οι νταλαβερτζήδες υποστηρίζουν ότι όλο και κάποιο παραθυράκι θα βρούν. Ίδωμεν…

Άπειροι στοιχηματζήδες

Μεταφέρω με επιφύλαξη τα όσα ανήρτησε χθες η «Δίκη». Πάσα ομοιότητα με κάποιες καταστάσεις που βιώσαμε προ ημερών είναι προφανώς συμπτωματική:

«Σε αγώνα Γ’ Εθνικής ο γηπεδούχος ήθελε τουλάχιστον τρία γκολ στο ημίχρονο. Το διευθέτησε με τη συναίνεση του φιλοξενούμενου, ο οποίος με ένα πεντοχίλιαρο δέχτηκε τέσσερα τέρματα. Ο φιλοξενούμενος είχε τη φαεινή ιδέα να ποντάρει δεκαχίλιαρο (εκτός συναινετικής συμφωνίας) στο ότι θα δεχτεί ακόμη ένα γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα. Όμως δεν τα κατάφερε!».

Βράχος

Αξιόμαχος ο «Βράχος» χθες στο στάδιο κόντρα στον ΑΟΤ για το κύπελλο. Και με τέσσερεις βαρβάτες απουσίες ήταν μέσα στο παιχνίδι και στο 60’ θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει το παιχνίδι όταν ο Γιαννούλας είχε δοκάρι. Σε κάθε περίπτωση πάντως έδειξε πλύ καλά δείγματα γραφής η ομάδα του Σακελλαρίδη…

VAR

Λίγοι αλλά εκδηλωτικοί οι φίλοι του Καστρακίου. Ο εξής ένας έκανε τον μεγαλύτερο σαματά: Γιάννης Μαγκλάρας. Ασταμάτητος καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα ζητούσε εξέταση VAR (!!!) σε κάθε αμφισβητούμενη φάση!!!

“ΦΛΟΥ”

…θλιβερός επίλογος…