Πρόκριση Παναθηναϊκού στα πέναλτι

Σε ένα ματς  που έσπασαν καρδιές ο Παναθηναϊκός επικράτησε του ΠΑΟΚ στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι (6-5) απόψε στη Λεωφόρο και επιστρέφει στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας μετά το 2022 όταν και το είχε κατακτήσει. Ηρωας των πράσινων ήταν ο Ντραγκόφσκι που απέκρουσε τρία πέναλτι, ενώ ο Λημνιός ήταν αυτός που κράτησε ζωντανό το τριφύλλι απέναντι σε έναν εξαιρετικό ΠΑΟΚ που ήταν ανώτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και κρατούσε την πρόκριση στα χέρια του.

Το σκορ του πρώτου αγώνα στο γήπεδο της Τούμπας (0-1) ήταν ξεκάθαρο ότι επηρέασε τη στρατηγική των δύο προπονητών, με τον Φατίχ Τερίμ να δίνει μέτρα στον ΠΑΟΚ με προφανή σκοπό να τον περιμένει στο δεύτερο τρίτο του γηπέδου, ελαχιστοποιώντας τα ρίσκα όσον αφορά τις επικίνδυνες μεταβάσεις του «Δικεφάλου του Βορρά» προς την επίθεση. Ενώ όταν είχε τη μπάλα έψαξε με μεγάλες διαγώνιες μπαλιές την πλάτη του Μπάμπα με στόχο να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του Παλάσιος.

Στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης ο Παναθηναϊκός αύξησε τα ρίσκα του, αλλά ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που έκανε το 0-2, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ντεσπότοφ και καρφωτή κεφαλιά του Κεντζιόρα στα δίχτυα (105’).

Στο 115’ ο Μπάμπα συγκρούστηκε στον αέρα, κεφάλι με κεφάλι, με τον Βαγιαννίδη κι έχασε τις αισθήσεις του, με συνέπεια να διακοπεί το ματς και να αποχωρήσει με ασθενοφόρο υπό τα χειροκροτήματα της εξέδρας επτά λεπτά αργότερα.

Ο Παναθηναϊκός έχασε τεράστια ευκαιρία στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων, να οδηγήσει το ματς στα πέναλτι με τον Κοτάρσκι να κάνει άστοχη έξοδο και τον Αράο να δίνει την κεφαλιά-πάσα προς τον Μαντσίνι που με νέα κεφαλιά σε κενή εστία δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, με τον Κουλιεράκη να απομακρύνει με νέα κεφαλιά προ της γραμμής!

Ωσπου ο Λημνιός, από στρώσιμο του Αράο, με φανταστικό διαγώνιο σουτ στην τελευταία φάση του αγώνα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κοτάρσκι διαμορφώνοντας το 1-2 στο 120+9’ και οδηγώντας το ματς στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι!

Η διαδικασία των πέναλτι 

Σπόραρ, απόκρουση Κοτάρσκι.

Κουλιεράκης, στα δίχτυα (0-1).

Γερεμέγεφ, στα δίχτυα (1-1).

Μουργκ, στα δίχτυα (1-2).

Μπακασέτας, στα δίχτυα (2-2).

Κεντζιόρα, στα δίχτυα (2-3).

Κώτσιρας, στα δίχτυα (3-3).

Μεϊτέ, στα δίχτυα (3-4).

Μλαντένοβιτς, στα δίχτυα (4-4).

Ντεσπότοφ, απόκρουση Ντραγκόφσκι.

Λημνιός, άουτ.

Οζντόεφ, απόκρουση Ντραγκόφσκι.

Μαντσίνι, στα δίχτυα (5-4).

Μάρκος Αντόνιο, στα δίχτυα (5-5).

Αάο, οριζόντιο δοκάρι.

Οτο, απόκρουση Ντραγκόφσκι.

Σένκεφελντ, στα δίχτυα (6-5).

Σαμάτα, άουτ.

Οι συνθέσεις των ομάδων: 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ / 4-3-3): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Γέντβαϊ (57’ λ.τ. Σένκεφελντ), Αράο, Μλαντένοβιτς, Μπακασέτας, Ζέκα (76’ Βαγιαννίδης), Βιλένα (85’ Μαντσίνι), Παλάσιος (85’ Λημνιός), Ιωαννίδης (76’ Σπόραρ), Μπερνάρ (106’ Γερεμέγεφ).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου / 4-2-3-1): Κοτάρσκι, Οτο, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης (4’ λ.τ. Κουλιεράκης), Μπάμπα, Μεϊτέ, Σβαμπ (74’ Οζντόεφ), Ζίβκοβιτς (85’ Μουργκ), Κωνσταντέλιας (110’ Μάρκος Αντόνιο), Τάισον (74’ Ντεσπόντοφ), Τόμας (73’ Σαμάτα).