Αυτό πάντως μόνο έκπληξη δεν αποτελεί, αφού από νεαρή ηλικία ο πρώην δήμαρχος Τρικάλων (2023) και τέως πρόεδρος της ΚΕΔΕ (2019-2023) είχε δώσει απτά δείγματα του ανήσυχου πνεύματος και της ροπής του προς τη δημιουργία και την καινοτομία.

Τα παιδικά και εφηβικά χρόνια

Γόνος οικογένειας με ενασχόληση στα κοινά, μιας και ο πατέρας του, Κωνσταντίνος, είχε επίσης διατελέσει δήμαρχος στη θεσσαλική πρωτεύουσα, ο Δημήτρης Παπαστεργίου υπήρξε από παιδί πολυπράγμων.

Από τα εφηβικά του χρόνια άρχισε να ασχολείται με το ραδιόφωνο κάνοντας εκπομπές και παίζοντας μουσική, με προτίμηση στη γαλλική, ενώ υπήρξε από τα ιδρυτικά στελέχη του σταθμού «Ραδιοφωνική Λέσχη 97.6», που λειτουργεί μέχρι και σήμερα.

Η αγάπη του για τη μουσική αποτυπώθηκε με την αγορά ενός τζουκ μποξ, που ακόμα υπάρχει στο σπίτι του, μαζί με μεγάλη συλλογή από δίσκους βινυλίου.

Η ενεργός συμμετοχή του στα κοινά τον οδήγησε στη θέση του προέδρου στο 15μελές συμβούλιο του σχολείου του και από αυτή τη θέση πρωτοστάτησε ως μαθητής ακόμα σε διάφορα ζητήματα, με ένα απ΄ αυτά τον αγώνα που έδωσε η πόλη του για να φέρει στα Τρίκαλα το τμήμα των ΤΕΦΑΑ.

Χαρισματικός στην επικοινωνία, εξ ου και η αγάπη του στη δημοσιογραφία την οποία συνδύασε με σπουδές σε ιδιωτική σχολή στην Αθήνα, ο 51χρονος σήμερα υπουργός είχε καθολική αναγνώριση από τους συμπολίτες του που τον εξέλεξαν δήμαρχο σε τρεις συνεχείς εκλογικές διαδικασίες, ενώ πριν είχε διατελέσει δημοτικός σύμβουλος.

Η σχέση του με τα Τρίκαλα

Η σχέση του με τον τόπο του είναι άρρηκτη. Η οικογένειά του διαμένει μόνιμα εκεί, ενώ ο ίδιος βρίσκεται στη γενέτειρά του σχεδόν κάθε σαββατοκύριακο. Είναι νυμφευμένος με τη μηχανικό Σούλα Μπράκη, διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου, με την οποία απόκτησε τρία παιδιά, ένα κορίτσι και δύο δίδυμα αγόρια.

Απόφοιτος (1996) της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, το 2002 ξεκίνησε να ασκεί το επάγγελμα του ηλεκτρολόγου μηχανικού στην πόλη του, ασχολούμενος με μελέτες και κατασκευές ιδιωτικών ηλεκτρομηχανολογικών έργων και τη δημιουργία προγραμμάτων για υπολογιστές.

Μαζί με την επιστροφή στην ιδιαίτερη πατρίδα του κόμισε και την καινοτομία, που ανέκαθεν υπήρξε πηγή έμπνευσης και κινητήρια δύναμή του: δημιούργησε την πρώτη ενημερωτική ιστοσελίδα στην πόλη (trikala.gr), ενώ μέσω της αναπτυξιακής εταιρείας E-Trikala εισήγαγε και υλοποίησε πρωτοπόρα projects τα οποία βρίσκονταν σε πειραματικό στάδιο, μεταξύ των οποίων και της Google, όπως για παράδειγμα το λεωφορείο χωρίς οδηγό.

Όσο για τα φίλαθλα αισθήματά του, από παιδί δεν έκρυψε την αγάπη του για την ΑΕΚ. Ένθερμος φίλος της Ένωσης και κάτοχος εισιτηρίου διαρκείας, το δημαρχιακό γραφείο του κοσμούσε ένα καράβι με το όνομα της Αθλητικής Ένωσης Κωνσταντινούπολης, ενώ μαζί με τα παιδιά του ήταν μεταξύ των ελάχιστων θεατών στον κεκλεισμένων των θυρών περυσινό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με τον ΠΑΟΚ.

naftemporiki.gr