Έβγαλε εγωισμό, νίκησε τον πρωτοπόρο!!!

Ο ΑΟΤ νίκησε για δεύτερη φορά μέσα στην σεζόν τον Σβορώνο

Λίγες μόνος μέρες μετά την καταστροφική εμφάνιση και ντροπιαστική ήττα μέσα στην Πτολεμαϊδα και την ήττα με 5-1 από τον Εορδαϊκό οι «κυανέρυθροι» νίκησαν με 1-0 τον πρωτοπόρο Σβορώνο που γνώρισε την δεύτερη ήττα του στο πρωτάθλημα, και τις δύο από τον ΑΟΤ.

O Σάκης Θεοδοσιάδης κατάφερε μέσα σε λίγες μέρες απο την συντριβή στην Πτολεμαϊδα να αλλάξει το κλίμα μέσα στην ομάδα, να τονώσει την ψυχολογία όλων και να παρουσιάσει η ομάδα μία εξαιρετική προς το καλύτερο εικόνα.

Ο ΑΟΤ κυριάρχησε ειδικά στα πρώτα 45 λεπτά παίζοντας ψηλά και κλείνοντας όλους τους χώρους . Τα Τρίκαλα σημείωσαν μόνο ένα γκολ με τον Βασιλείου στο 18’  αλλά θα μπορούσαν να πετύχουν και άλλα και να «σφραγίσουν» την νίκη νωρίτερα, ωστόσο δεν μπήκαν κάποιες καλές ευκαιρίες με κορυφαία το δοκάρι του Αλεξίου στο 21’.

Από την στιγμή που το γκολ δεν έμπαινε ήταν λογικό να υπάρχει άγχος και πίεση μιας και ο Σβορώνος φημίζεται για τις ανατροπές του. Ωστόσο όμως όσες φορές χρειάστηκε ο Παπαδόπουλος ήταν εκεί για να αποσοβήσει το μοιραίο.

Η νίκη αυτή επανέφερε τα χαμόγελα και πάλι στο στρατόπεδο των Τρικάλων, ανακτήθηκε και πάλι η χαμένη ψυχολογία αλλά κυρίως ο ΑΟΤ πήρε μια νίκη που ήταν ζήτημα τιμής μετά τα όσα έγιναν στην Πτολεμαϊδα.

Πέρα από τον Παπαδόπουλο, εξαιρετικοί ήταν άπαντες και θα αδικήσουμε κάποιον αν αναφερθούμε ονομαστικά μόνο σε λίγους. Ίσως θα έπρεπε να σταθούμε λίγο παραπάνω στον Αλεξίου που ήταν συγκλονιστικός και στον Γιάννης Σκόνδρα που κατεύθυνε με μαεστρία την άμυνα.

 

Ονειρικό πρώτο ημίχρονο

Ο ΑΟ Τρίκαλα έκανε ίσως το καλύτερο ημίχρονο της σεζόν παίζοντας ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο και πιέζοντας ψηλά τον επιρρεπή στα λάθη στην άμυνα Σβορώνο. Το πρώτο τέταρτο τα Τρίκαλα έδειξαν τις προθέσεις τους απέναντι στον πρωτοπόρο Σβορώνο ο οποίος απείλησε όμως πρώτος στο 16’ με κεφαλιά του Κυπαρίσση που έφυγε άουτ.

Ασίστ Ιωάννου, γκολ ο Βασιλείου

Η υπεροχή των Τρικάλων καρποφόρησε στο 18’. Ο Ιωάννου με κάθετη ασίστ έβγαλε μόνο του απέναντι στον Κούζα τον Βασιλείου ο οποίος με εηαιρετικό πλασέ σημείωσε το 1-0.

Στο 21’ τα Τρίκαλα απείλησαν και πάλι με τον Αλεξίου όταν μετά από απευθείας φάουλ ανάγκασε τον Κούζα να αποκρούσει σε κόρνερ. Από το κόρνερ και πάλι ο Αλεξίου πλησίασε στο δεύτερο γκολ που με γυριστό σουτ έστειλε την μπάλα στα αριστερό κάθετο δοκάρι.  Στην επαναφορά σούταρε ο Νίκος Σκόνδρας με τον Κούζα να αποκρούει και πάλι!

Ο Σβορώνος απείλησε στο 32’ για να φέρει το παιχνίδι στα ίσα όταν ο Παπαδόπουλος έδιωξε εντυπωσιακά κεφαλιά του Δεμηρτζόγλου. Στην επαναφορά ανάποδο ψαλιδάκι του Κυπαρίσση έστειλε την μπάλα άουτ.

Υπεροχή χωρίς γκολ

Τα Τρίκαλα συνέχσιαν να είναι η καλύτερη ομάδα και στο δεύτερο ημίχρονο, χωρίς ωστόσο όμως να μπορούν να πετύχουν το δεύτερο τέρμα που θα τους έδινε μεγαλύτερο αέρα στον δρόμο προς την νίκη. Από την άλλη ο Σβορώνος εμφάνισε μια ελαφρά βελτίωση αλλά δεν έδειχνε ικανός να απειλήσει παρά το γεγονός ότι είχε περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια του.

Στο 57’ ο Κούζας έδιωξε σε κόρνερ με εντυπωσιακό τρόπο απευθείας χτύπημα φάουλ του Αλεξίου.

Στο 60’ τα Τρίκαλα πλησίασαν και πάλι κοντά στο δεύτερο γκολ όταν μετά από επέλαση του Γεωργάκη από τα δεξιά έβγαλε μπαλιά συστημένη για το κεφάλι του Σαμαντά που έστειλε την μπάλα ανενόχλητος ελάχιστα άουτ…

«Καθάρισε» ο Παπαδόπουλος

Ο νόμος του ποδοσφαίρου πήγε να επιβεβαιωθεί όταν στο 82’ ο Σβορώνος στην πρώτη του φάση στην επανάληψη κόντεψε να σκοράρει αλλά ας είναι καλά ο Παπαδόπουλος ο οποίος με εκπληκτικό τρόπο εξουδετέρωσε σουτ έξω από την περιοχή του Δερμητζόγλου!

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο κ. Γκουντέλας από την Καρδίτσα με βοηθούς τους κ.κ. Γάκο (Φθιώτιδας), Κατσαρό (Ευρυτανίας).

Έδειξε κίτρινες κάρτες στους Κατσαντώνη, Ιωάννου, Γεωργάκη, Μαγκούτη  των Τρικάλων και Κωτσιόπουλο, Δημητρίου  του Σβορώνου

ΑΟ Τρίκαλα (Σάκης Θεοδοσιάδης): Παπαδόπουλος, Τζέλης, Κατσαντώνης (78’ Πατρώνης), Γιάννης Σκόνδρας, Γεωργάκης, Ιωάννου (85’ Μαγκούτης), Σαμαντάς(70’ Μπραντίτσας), Βασιλείου (70’ Κοντογεώργος), Μπέκας (46’ Κωστόπουλος), Νίκος Σκόνδρας, Αλεξίου

Σβορώνος (Δημήτρης Παυλίδης): Κούζας, Βούλγαρης (78’ Ξυδούς), Κωτσιόπουλος, Φυτόπουλος (46’ Δημητρίου), Μυστρίδης, Δεμηρτζόγλου, Κοντοθανάσης, Κυπαρίσσης, Λάμπογλου (62’ Χαρτσιάς), Καραγκούνης, Χατζής (46’ Κυρτέγος)