Σίνερ: “Εμπνέομαι από τον Φέντερερ

Ο Γιάνικ Σίνερ έκανε υπερήφανη την Ιταλία με την κατάκτηση του Australian Open και  τόνισε πως απέχει πολύ από το να φτάσει τα ιερά τέρατα του αθλήματος

“Κοιμήθηκα λίγο αλλά είναι μεγάλο συναίσθημα να συνειδητοποιώ σιγά σιγά αυτό που έκανα. Είναι ένα μεγάλο αποτέλεσμα για μένα και την ομάδα μου, είμαι πραγματικά ευτυχισμένος που είμαι εδώ.

Μετά από τον τελευταίο πόντο που πήρα, υπήρχαν πολλά πράγματα στο μυαλό μου: η σκληρή δουλειά, οι θυσίες που έχω κάνει κατά τη διάρκεια της καριέρας μου, και το να μοιραστώ αυτή τη στιγμή με την ομάδα μου ήταν ίσως η ομορφότερη αίσθηση που είχα ως τώρα.Όσο για τον αθλητή που αποτελεί πρότυπο για τον Ιταλό όλα αυτά τα χρόνια, παραδέχτηκε πως αυτός είναι ο Ρότζερ Φέντερερ, με τον “βασιλιά” να θεωρείται από πολλούς ως ο κορυφαίος παίκτης που έχει εμφανιστεί ποτέ στα κορτ:”Το πρότυπό μου είναι ο Φέντερερ, όχι μόνο για την αξία του, αλλά για τον τρόπο που παρουσιάζει τον εαυτό του. Το σημαντικό είναι να περιβάλλεσαι από τους καλύτερους ανθρώπους και να αντιμετωπίζεις τα πάντα με ένα χαμόγελο”.