Πρωτιά της Porsche στις 24 ώρες της Daytona

Η Porsche “άνοιξε λογαριασμό” σε αυτήν την πορεία το 1968 και μέσα σε αυτά τα 56 χρόνια έχει καταφέρει να κερδίσει στην γενική κατάταξη του 24ωρου όσες φορές έχουν κερδίσει ο 2ος, ο 3ος και ο 4ος κατασκευαστής μαζί.

Επιπλέον ήταν η 23η χρονιά που αυτοκίνητο με κινητήρα Porsche κέρδισε στην Daytona, αλλά το σπουδαιότερο για τους Αμερικανούς ήταν πως αυτή η νίκη επανέφερε το όνομα του Roger Penske στην κορυφή της Daytona για πρώτη φορά μετά από 55 χρόνια. Ήταν το 1969 όταν ο ήδη σπουδαίος επιχειρηματίας Penske κέρδιζε με μια Lola που οδηγούσαν οι Mark Donohue και Chuck Parsons. Ο Penske στα 86 του ήταν ο πρώτος που κατέβηκε στο pitlane να συγχαρεί τους τέσσερις οδηγούς της ομάδας και στις πρώτες του δηλώσεις έθεσε αυτομάτως ως επόμενο στόχο την νίκη στις 24 ώρες του Le Mans.

Στο τιμόνι της νικητήριας Porsche 963 βρέθηκαν οι Felipe Nasr, Dane Cameron, Matt Campbell και Josef Newgarden. Όλοι τους νικητές για πρώτη φορά στον αγώνα, πράγμα πολύ σπάνιο ιδίως τα τελευταία χρόνια που η εμπειρία αποδεικνύεται το κυριότερο χαρακτηριστικό των νικητών.