Μότο Κρος: Θεαματικό φινάλε στην Πίστα Πρίνους

Πέμπτος ο Τζιώρας

Το  Πανελληνίο Πρωτάθλημα Motocross έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο στην πίστα motocross Πρίνου «Μάκης Κωφός» ,με τους Γιώργο Τσαλίκη, Χρήστο Ταμβάκο, Ιωάννα Λάμπρου, Σωτήρη Θεοδωρίδη, Ανδρέα Ανδρέου, Θανάση Αυγέρη, Μάρκο Καρασακαλίδη, Φραγκίσκο Ζούνη και Παναγιώτη Κουζή να κατακτούν το πρωτάθλημα στην κατηγορία τους.

Οπως αναφέρει τοmotomag.g απ όπου και οι φωτό  “το  αγωνιστικό πρόγραμμα του τελευταίου γύρου της χρονιάς ξεκίνησε με την ελεύθερη προπόνηση όλων των κατηγοριών, ενώ λίγο αργότερα οι πρωταγωνιστές του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross θα έδιναν την τελευταία αγωνιστική τους παράσταση για τη φετινή χρονιά καθώς θα πάλευαν για την επικράτηση στους κυρίως αγώνες.

Ο Ταμβάκος  ΜΧ85

Οι αναβάτες της κατηγορίας ΜΧ85 στήθηκαν πίσω από την μπάρα εκκίνησης για να δώσουν τη μάχη τους στον πρώτο εκ των δύο αγώνων της ημέρας. Καλύτερα όλων ξεκίνησε ο Ερμής Χατζηβασιλείου #11 KTM SX85, με τον νεαρό αναβάτη να καταφέρνει να κρατηθεί μπροστά από τον Χρήστο Ταμβάκο #66 Yamaha YZ 85. Ο Χατζηβασιλείου προσπάθησε να μείνει μπροστά από τον Ταμβάκο αλλά ο αναβάτης της Yamaha ήταν ταχύτερος με αποτέλεσμα μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου να έχει καταφέρει να πάρει την πρωτοπορία. Μετά την προσπέραση ο Ταμβάκος ήθελε να ανοίξει τη διαφορά από τους αντιπάλους του ώστε να πανηγυρίσει μία ακόμη νίκη. Από την άλλη ο Χατζηβασιλείου είχε υποχωρήσει στην τρίτη θέση καθώς ο Γιώργος Χατζάκης #21 Yamaha 85 είχε καταφέρει να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του. Στην τέταρτη θέση βρισκόταν ο Ανδρέας Τρακαδάς #24 KTM SX 85, με τον Σόλωνα Τριανταφυλλόπουλο #241 Yamaha YZ 85 να πλησιάζει το τρενάκι της τρίτης θέσης.

O Ταμβάκος ο οποίος βρισκόταν στην πρώτη θέση είχε δημιουργήσει μία διαφορά έντεκα δευτερολέπτων, με τον ίδιο απλά να οδεύει με άνεση προς τον τερματισμό και τη νίκη. Τον δικό του αγώνα έκανε και ο Χατζάκης καθώς είχε με τη σειρά του μεγάλη διαφορά από τον Τριανταφυλλόπουλο, ο οποίος είχε καταφέρει να περάσει τον Χατζηβασιλείου. Με μερικούς γύρους να απομένουν η μόνη μάχη που υπήρχε στην πίστα στην κατηγορία MX85 ήταν αυτή της τέταρτης θέσης με τους Χατζηβασιλείου, Τρακαδά και Ηλία Λιάκο #74 GASGS 85 να βρίσκονται πολύ κοντά μεταξύ τους. Όσο οι τρεις πάλευαν μεταξύ τους, ο Ταμβάκος πανηγύριζε ακόμη μία νίκη τη φετινή χρονιά με τον ίδιο να φτάνει σε μία άνετη επικράτηση. Πίσω από τον νικητή τερμάτισε ο Χατζάκης ο οποίος έκανε έναν μοναχικό αγώνα με τον Τριανταφυλλόπουλο να συμπληρώνει το βάθρο.

Πέμπτος ο Τζιώρας

Επόμενη κατηγορία που μπήκε στην πίστα ήταν αυτή της MX2+MX125 2T.Ο Ζούνης ο οποίος βρισκόταν με άνεση στην πρώτη θέση θα έβλεπε την ταμπέλα των δύο γύρων με τον ίδιο λίγο αργότερα να περνά την γραμμή του τερματισμού πανηγυρίζοντας ακόμη μία νίκη. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο επίσης “μοναχικός” αναβάτης Μπάκας, με τον Θεοδωρίδη να κρατά με νύχια και με δόντια την τρίτη θέση του βάθρου. Ο Θεοδωρίδης ο οποίος άντεξε την επίθεση του Γανωτή μέχρι το τέλος κατάφερε να κερδίσει στην κατηγορία MX125 2T. Ο Γανωτής ο οποίος έκανε ένα εξαιρετικό αγώνα κατάφερε από τις πίσω θέσεις να ολοκληρώσει τον πρώτο αγώνα στην τέταρτη θέση. Την πεντάδα συμπλήρωσε ο Ηλίας Τζιώρας.

 

Επόμενος αγώνας ήταν αυτός της MX1+MX300, οι αναβάτες πήραν την θέση τους, με τον Γιάννη Τουρατζίδη #100 Yamaha YZF 450 να παίρνει την πρωτοπορία και τον Παναγιώτη Κουζή #338 Fantic XXF 450 να βρίσκεται κυριολεκτικά στην ρόδα του. Μία ανάσα πίσω τους βρισκόταν ο Ανέστης Ράδος #97 GASGAS 450, με τους Κωνσταντίνο Μπετίνη #595 Honda CRF 450 και Ανδρέα Ανδρέου #101 Yamaha YZ 250 να ακολουθούν. Ο Κουζής κατάφερε να κάνει την επίθεση του στον πρώτο γύρο με τον “ψηλό” να κλείνει τον πρώτο γύρο στην πρωτοπορία. Από την άλλη ο Τουρατζίδης έχασε ακόμη μία θέση καθώς ο Ράδος κατάφερε να τον προσπεράσει ενώ και ο Ανδρέου είχε καταφέρει με τη σειρά του να ανάβει στην τέταρτη θέση.

Μπαίνοντας στον τρίτο γύρο ο Κουζής κρατούσε πίσω του τον Ράδο ωστόσο η διαφορά τους ήταν περίπου στο ένα δευτερόλεπτο, ο Τουρατζίδης ο οποίος ήταν στην τρίτη θέση είχε καταφέρει να μειώσει λίγο τη διαφορά από τους δύο πρώτους με τον αναβάτη της Yamaha να προσπαθεί να ανακάμψει. Στον επόμενο γύρο ο Ράδος με ταχύτερο χρόνο μείωσε στα τέσσερα δέκατα τη διαφορά του από τον Κουζή ενώ ο Τουρατζίδης που φάνηκε να πλησιάζει έχασε πολύτιμο χρόνο. Όταν οι τρεις πρώτοι έφτασαν τους αργότερους αναβάτες ώστε να τους ρίξουν γύρο τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο περίπλοκα καθώς ο Ράδος έφτασε μια ανάσα από τον Κουζή. Με το που ολοκλήρωσαν τις προσπεράσεις οι Κουζής – Ράδος είχαν μηδενική διαφορά ενώ στον έβδομο γύρο ο Ράδος έκανε την επίθεση του ανεβαίνοντας με την σειρά του στην πρώτη θέση. Καταστροφικός ήταν ο συγκεκριμένος γύρος για τον Τουρατζίδη καθώς είχε μία πτώση η οποία τον έριξε πίσω από τον Ανδρέου.

Ο Ράδος στον επόμενο γύρο κατάφερε να αυξήσει τη διαφορά του από τον Κουζή στα τρία δευτερόλεπτα με τον Ανδρέου να βρίσκεται στην τρίτη θέση ωστόσο να απέχει 36 δευτερόλεπτα από τον δεύτερο. Ο Τουρατζίδης ο οποίος είχε βρεθεί στην τέταρτη θέση μετά την πτώση του, έχασε ακόμη μία θέση καθώς η μοτοσυκλέτα του αντιμετώπιζε πρόβλημα με αποτέλεσμα ο Μπετίνης να φιγουράρει πλέον αυτός στην τέταρτη θέση. Μπαίνοντας στον τελευταίο γύρο ο Κουζής έδινε τα πάντα ώστε να πλησιάσει τον μεγάλο του αντίπαλο, με τον Ράδο να έχει μια διαφορά οκτώ δεκάτων του δευτερολέπτου. Ο Κουζής προσπάθησε στις τελευταίες στροφές της πίστας να κάνει την επίθεση του ωστόσο ο Ράδος “έπαιζε άμυνα” με το σώμα της μοτοσυκλέτας του με αποτέλεσμα να περάσει αυτός πρώτος την γραμμή του τερματισμού πανηγυρίζοντας μία σπουδαία νίκη. Ο Κουζής ο οποίος τα έδωσε όλα τερμάτισε στη δεύτερη θέση, με τον Ανδρέου να συμπληρώνει το βάθρο και να κατακτά ταυτόχρονα τη νίκη στην MX300″.