H αφίσα της ΑΕΛ του 1978 με το …Τρικαλινό ενδιαφέρον

H πρωταθλήτρια ΑΕΛ του βορείου ομίλου της Β΄ Εθνικής 1977-78 φωτογραφίζεται το καλοκαίρι του 1978 από το φωτογράφο Βασίλη Αγγλόπουλο στο δρόμο μετά την Γεωργική Σχολή της Λάρισας αριστερά στο δρόμο Λαρίσης-Τρικάλων πριν το φυτώριο. Η φωτογραφία κυκλοφορεί σε αφίσα την οποία πουλά η ομάδα για να δώσει το πριμ ανόδου! Η αφίσα γεμίζει τη Λάρισα και ακόμη και σήμερα οι παλαιότεροι την θυμούνται αναρτημένη σε μαγαζιά τότε!
Μπροστά μπρστά διακρίνεται ο παλιός άσσος του ΑΟΤ και προπονητής της ομάδας Γιάννης Ζαφειρόπουλος ενώ ανάμεσα στους παίκτες είναι οιΠαραφέστας, Αργυρούλης που αγωνίστηκαν αλλά και εργάστηκαν ως προπονητές στον ΑΟΤ, ο Δράμαλης που πέρασε ως προπονητής στον ΑΟΤ, ο Σελιώνης ως παίκτης ενώ ο Χρήστος Ανδρεούδης είχε περάσει ως προπονητής απο τον Αχιλλέα Μπάρας.
Ο Ηλίας Σελιώνης θυμάται:
« Την αφίσα την εξέδωσαν οι ποδοσφαιριστές και την πουλούσαν γιατί δεν πήραν πριμ ανόδου με την λήξη της περιόδου αλλά στην έναρξη της επομένης και όχι σε χρήματα , αλλά σε εισιτήρια διαρκείας!
Η τιμή ήταν 200 δραχμές το λιγότερο και ότι ήθελε από κει και πάνω έδινε ο κόσμος με μεγάλη ευχαρίστηση! Κάθε μέρα συγκεντρωνόμασταν το πρωί στο Stefanis (σ.σ μαγαζί στην Κεντρική πλατεία Λάρισας) και παίρναμε αφίσες κατά ομάδες και το μεσημέρι παραδίδαμε! Μαζέψαμε καλά λεφτά , τα μοιραστήκαμε και κάναμε διακοπές 8 ποδοσφαιριστές μαζί στο κάμπινγκ ΕΟΤ και πληρώναμε με αφίσες όταν ψωνίζαμε φρούτα , λαχανικά και άλλα ! Όμορφα χρόνια γεμάτα!»
Στην αφίσα της δημοσίευσης:
Μπροστά : Προπονητής Γιάννης Ζαφειρόπουλος (+).
1η σειρά, από δεξιά (οι τερματοφύλακες): Μιχάλης Ταμπάρας-Νικηφόρος Μπουντόλος-Γιάννης Κουβεντάρης.
2η σειρά, από δεξιά: Δημήτρης Κουκουλίτσιος(+)-Δημήτρης Λιάπης-Δημήτρης Μουσιάρης (+)-Μίλτος Κουμαριάς.
3η σειρά, από δεξιά: Θωμάς Δράμαλης, Θόδωρος Μανδραβέλης, Χρήστος Ανδρεούδης, Γιάννης Ματζουράκης, Ηλίας Σελιώνης, Δημήτρης Παραφέστας.
4η σειρά, από δεξιά: Θανάσης Αναγνώστου, Γ. Αργυρίου, Νίκος Βλαχούλης, Γιάννης Θώδης, Γιώργος Καληλαράκης, Νίκος Πατσιαβούρας, Νίκος Αργυρούλης.
Πηγή: Μοναχά Λάρισα – Βυσσινί Αρχείο (Facebook)