Ο ΠΑΟ πέρασε και παίζει με Μαρσέιγ

Εξασφάλισε είσοδο σε ομίλους Γιουρόπα Λιγκ

 

 

Ο Παναθηναϊκός έκανε τα εύκολα… δύσκολα κόντρα στην Ντνίπρο, καθώς αν και προηγήθηκε νωρίς με τον Σπόραρ, βρέθηκε να χάνει με 1-2 στο δεύτερο ημίχρονο. Με μαχητική ψυχή, όμως, πέτυχε και δεύτερο γκολ με τον Σλοβένο, πήρε αυτό που ήθελε (2-2) και με συνολικό σκορ 5-3 πήρε το εισιτήριο για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Εκεί όπου τον περιμένει η Μαρσέιγ, την οποία θα αντιμετωπίσει το Τριφύλλι σε διπλούς αγώνες (8 ή 9 Αυγούστου στη Λεωφόρο και μια εβδομάδα αργότερα στη Μασσαλία) με έπαθλο την πρόκριση στα play offs της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ένα βήμα πριν από τους ομίλους.

Ήδη, ωστόσο, ο Παναθηναϊκός εξασφάλισε τη συμμετοχή του σε ευρωπαϊκούς ομίλους, μετά από 7 χρόνια. Με την πρόκριση επί της Ντνίπρο, οι Πράσινοι θα αγωνιστούν σε αυτούς του Europa League, ακόμα κι αν αποκλειστούν από τη Μαρσέιγ.Στο μονοπάτι των μη πρωταθλητών όπου βρίσκονται, δεν υπάρχουν ομάδες που αρχίζουν από τα playoffs την ευρωπαϊκή πορεία τους. Οι τέσσερις ομάδες που θα βρεθούν εκεί προέρχονται από τον 3ο προκριματικό, όπου βρίσκονται ήδη οι “πράσινοι”.

Τα τέσσερα ζευγάρια του 3ου προκριματικού θα χωριστούν σε ισχυρούς και ανίσχυρους, με εκείνο της ελληνικής ομάδας με τη Μαρσέιγ να τοποθετούνται στο δεύτερο γκρουπ. Μαζί τους θα είναι το ζευγάρι της Αϊντόχφεν με τη Στουρμ κι έτσι αυτές οι δύο ομάδες δεν είναι πιθανές αντίπαλοι του Παναθηναϊκού.

Ο αντίπαλος του νικητή από το Παναθηναϊκός – Μαρσέιγ θα προκύψει από τα άλλα δύο ζευγάρια του 3ου προκριματικού γύρου. Το πρώτο είναι αυτό της τρίτης στην Πορτογαλία Μπράγκα με τη δευτεραθλήτρια Σερβίας Μπάτσκα Τόπολα. Το δεύτερο ζευγάρι είναι αυτό της δευτεραθλήτριας Σκωτίας Ρέιντζερς με την Γκενκ ή τη Σερβέτ, οι οποίες αγωνίζονται κι αυτές στον 2ο προκριματικό, όπως ο Παναθηναϊκός.